Direktlänk till inlägg 16 december 2016
Sill, massa olika sorters inlagd sill – det hör helt klart till julbordet eller ja alla våra helgers ”bord” kan man säga – midsommar o påsk ska också ha sill.
Det finns ju hur många smaker som helst att välja mellan, man kan köpa helt färdigt, halvt färdigt eller göra allt själv. Jag tror idag att det är det där med halvt färdigt som är det vanligaste – sillen är klar, man bara smaksätter på olika vis, det man själv gillar mest.
Löksill i klar spad
Ingrediener:
Ättikslag:
Gör så här:
Låt sillen rinna av ordentligt.
Koka upp lagen och låt den kallna helt.
Varva lök och sill i en fin burk och fyll på med den kalla lagen så stt det täcker.
Låt sillen mogna i kylen minst 1 dygn
Whiskyspetsad Senapssill
Skölj sillbitarna och låt dem rinna av i ett durkslag.
Rör ihop whisky, senap och finhackad rödlök med vinäger.
Vänd ner creme fraiche, färskost, majonäs och rör ihop.
Smaka av med salt och peppar och ha sedan ner sillen.
Rör ihop allt försiktigt och ha sedan ner i en burk eller skål.
Ställ svalt och låt den gärna stå till sig en dag innan servering
Peppar- och honungssill
Låt sillen rinna av. Skär den i bitar. Blanda creme fraiche, senap och socker. Rör ner sill och dill, låt stå till nästa dag.
INGREDIENSER:
GARNERING
Lingon-och pepparsill
Ingredienser:
Till servering:
Så här gör du:
Koka upp socker, vatten, ättika, pepparkorn och honung i en kastrull.
Skala och skär moroten och löken i skivor.
Lägg lingonen, lagerbladen och grönsakerna i lagen. Låt kallna.
Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå i kylskåpet minst 1 dygn före servering.
Hacka gräslöken och servera till sillen.
Julsill
Ingredienser:
Ättikslag:
Sill:
Så här gör du:
Skala lök och morot och ansa purjolöken. Skiva allt tunt på snedden.
Ättikslag:
Blanda socker, ättikssprit, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
Lägg ner lök, morot och purjo.
Låt lagen svalna.
Sill:
Skölj sillen och låt den rinna av.
Skär den i bitar.
Skölj limen och apelsinen och skär dem i skivor.
Lägg sillen och citrusskivorna i en burk och häll över lagen.
Låt den stå i kylen över natten.
Sill med mangocurry
Ingredienser:
Gör så här:
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Skala och strimla löken tunt.
Blanda lök, gräslök, curry, gurkmeja, peppar, gräddfil och majonnäs.
Vänd ner sillen.
Låt stå i kyl ett par timmar innan servering
Krämig dijon- o äppelsill
Ingredienser:
Gör så här:
Låt sillen rinna av ordentligt, skär den i bitar.
Vispa crème fraichen fast, ca 5 min, blanda med gräddfil, senap, dill, äpple, juice och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
Blanda med sillen.
Låt stå i kyl minst 1 tim innan servering.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|