Direktlänk till inlägg 23 oktober 2018

Finns det vanor som stärker kärleken hos par?

Av Svensson Svensson - 23 oktober 2018 15:49

 

Visst är buketten helt otroligt vacker - jag sa att han gärna fick glömma kvar den i bilen *ler* Kärlek, att älska någon, är det en känsla som finns där med automatik. Frodas kärleken hela tiden o binder samman ett par eller?
Det är väl ganska självklart att så inte är fallet, när vardagen faller på efter förälskelsens härliga pirr så är det nog lätt att glida ifrån varandra om man inte tar vara på kärleken. Om man inte fortsätter uppvakta, bekräfta, visa intresse för varandra, gör saker tillsammans – helt enkelt fortsätter att utvecklas. Man blir ju aldrig helt färdig med att utvecklas som person eller som ett par, så man får inte stanna av o tro att allt kommer vara perfekt resten av livet. Precis som med muskler o även saker som egna måendet så bara för att man ”fått det” så kan man sluta o det finns där, nej man får jobba vidare så att det behålls.

 

Men kärlek är ju något härligt så det ska ju inte vara så svårt att tillsammans göra dom sakerna som behövs för att fortsätta låta kärleken växa komma närmare varandra. Eller hur?
Det är inte heller så att det är stora saker som behövs, tänk efter själv så är det så självklara saker. Lever man o gör saker tillsammans, har intresse för sin partner – sådär som man hade när man var nyförälskad – så kommer man inte av slentrian glida ifrån varandra. Man ska aldrig säga att man aldrig glider ifrån någon för det kan finnas andra anledningar som är orsaken till det i o för sig. Men om man tänker på det o fortsätter att vara ett par o inte leva parallella liv så kommer inte vardagen o slentrianen vara boven i dramat ialla fall.

 

 

 

 

 

 

 

Varför tänker jag på detta idag då? Ja delvis så hittade jag en artikel med en lista över vanor som stärker en som par, saker att göra tillsammans. Sen så igår kväll så hämtar jag en kille på resecentrum som ska hem till sin tjej, som är gravid o han ville uppmuntra henne, hon hade tydligen inte en allt för lätt graviditet. Han hade för att visa att han ser hur hon kämpar o för att visa sin kärlek till henne köpt en stora vacker bukett rosor – ja den fick knappt plats i framsätet med honom, o det var en av de vackraste buketter jag sett. Den var otrolig.
Till slut skämtsamma kommentarer mellan kollegor imorse om att när man kommer upp i åldern får man inte vara så kräsen, vill någon ha en, raggar på en så ska man nappa *ler*.

 

Idag tror jag att det här att hitta sig själv, utvecklas, vara självständigt, göra egna saker, för att inte ”tappa sig själv” – det är en lite för överdriven livsstil som faktiskt förstör för många par. Tid tillsammans finns inte, det är för många andra saker som tar upp ens tid. Och är det så att man inte ens till vardags prioriterar varandra, tiden tillsammans, att man inte kan hitta dom här små sakerna som det faktiskt är – då kanske det inte är den rätta kärleken man känner för varandra. Kanske det är mer vänskaplig kärlek eller en rädsla att vara ensam så man håller kvar i eller till o med går in i något som inte är riktigt allt det där man vill ha, behöver o faktiskt även är värd.

 

När man kommit upp i den åldern som jag är i o mina vänner så både vet man vem man är, vad man vill ha o tiden finns inte att ”försöka” med något som inte är allt det där man vill ha. Säger inte alla, men dom flesta av oss mår inte i längden bra av att kompromissa i vad vi behöver i ett partnerskap för att slippa vara ensamma.  Men det är också dumt att av slentrian o av att ta kärleken o sin partner för givet, när man hittat det där som känns helt rätt, att då glida ifrån varandra. När det inte behövs så där jätte mycket för att det inte ska ske, det som behövs är att fortsätta vara intima – låter enkelt, låter spännande men kan vara både ömtåligt o komplext. (Intim är inte enbart att ha sex, som kanske är det man mest tänker på när man här ordet, nej det är att vara varandra nära på alla sätt mentalt o fysiskt)

 

 

 

 

 

Att lita på varandra o kunna förlåta
Om man inte har tilliten, litar på den andra partnern o om det sker något som känns fel, att man kan förstår varandra, förlåta – då ska man inte ens vara ett par. Att man kanske förlåter ett svek ”för att man ska” men det kommer inte från hjärtat, då ligger den förbittringen där under ytan o förstör lite hela tiden, o när man minst anar det kommer den bubbla upp.

 

 

 

 

 

Att säga ”god natt” o ”god morgon”
Till varandra varje morgon o kväll o passa på att fråga hur den andra mår, oavsett om man ligger i samma säng eller om man är på avstånd från varandra via telsamtal/sms.

Små ord som kan ses simpla men det är ofta dom små sakerna som är det stora. Det är dom små sakerna som bygger det stora. Att börja o avsluta dagen med några ord, ger också tillfället att fråga hur det är eller att få berätta om något – man pratar, man visar hur man må o det kommer fram långt tidigare än om man inte visar det intresset för varandra.

 

 

 

 

 

Att ringa eller sända ett SMS under dagen
Det visar sig att partners som skickar SMS eller kort ringer varandra under dagen känner sig mer omhändertagna och värderade. Det gör att man känner att känslomässigt stöd från sin partner o det är då mycket lättare att hantera små bakslag som kan ske.

Att bibehålla sin självständig är en sak, det är något helt annat att ömsesidigt ignorera varandra.

 

 

 

 

 

Att läsa samma bok, att se en film, serie tillsammans
Man delar något som man sen kan prata om. Diskutera det som sker i handlingen, få igång fantasin, man kommunicerar, delar idéer, skratta tillsammans.
Man kan prata om karaktärerna gör rätt, hur man själv tror att man skulle handla. Men vara allvarlig eller låta fantasin flöda över hur som helst.

 

 

 

 

 

Att hålla händer
Låter det fånigt? Något som bara nyförälskade gör?

Men just att hålla händer är en vana som hjälper oss att känna oss förenade. Det ger en känsla av fysiskt stöd från den andra o gör att man känner sig som ett par, ett lag.
Att gå hud mot hud hjälper energin att överföras från en person till en annan.

 

 

 

 

 

Att kramas
En kram är den bästa medicinen för många saker, den gör att man ändrar sin kroppsenergi o sitt humör till något positivt när något känns tung, eller bara att man får känna sig lite extra uppskattad. Kramas är en vana som stärker par, o lämnar kvar ett varmt skönt minne resten av dagen.

Det finns olika minnen av beröringar; dåliga beröringar – övergrepp, bristfälliga beröringar – försummelse och bra beröringar – kärlek.
Par som kramas, håller händer o har mycket hudkontakt har mycket bra beröring.

 

 

 

 

 

Att gå till sängs tillsammans
Visst ibland så finns yttre påverkan som arbetstider, som gör att vi har rutiner som inte passar varandra. Men oavsett som jobb o fritid är separerade från varandra så ska man försöka att gå till sängs tillsammans. Att inte ta den chansen till att vara nära varandra, känna varandras hud gör att intimiteten o åtrån sakta försvinner. Så liten enkel sak att behålla gnistan o åtrån mellan varandra. Att känna den kittlande känslan när man berör varandras hud. Då glömmer man lätt att man är för utmattad för att vara upphetsad.

 

 

 

 

 

Att duscha tillsammans
Det här är en av de mest intima stunderna för en person – att ta en dusch. Man är naken, man är ”blottad”, det är ett mycket personligt utrymme för många. Att duscha tillsammans med sin partner är närhet, det gör att det intima blir sensuellt. I duschen är det lätt att koppla av, stress passar inte under rinnande vatten, att sluta ögonen o få förstärkt känsla av beröringen. Man öppnar upp sig för varandra, man får en chans att övervinna sin blyghet o man visar att man gärna delar det här lilla personliga utrymmet. (Kan man ta ett bad tillsammans är det ännu bättre)

 

 

 

 

 

Att ha sex tillsammans
Våga visa vad man njuter av, att våga prova nya saker, vara lite äventyrliga, att visa att man litar på sin partner för att våga. Sex stärker förhållande, man kommer varandra nära. Sen ger ju bra sex med sin partner med massor av kärlek också hälsovinster

 

 

 

 

 

Så enkla saker som ialla fall för mig en självklara i ett förhållande, man ska inte behöva anstränga sig för att dessa saker ska ske. Men visst ibland tar stress o vardagen över o då kan det vara bra att se till att inte glömma bort vad det är som gör att man inte glider ifrån varandra i onödan…

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Av Svensson Svensson - 7 november 2018 23:15

    Ordspråket “jag blir hellre ledsen över en ärlighet än sårad av en lögn” stämmer jäkligt bra - inte för att det egentligen har så mycket med det jag tänkt på o skriver om idag. Men den är alltid bra, den stämmer så väl     ...

Av Svensson Svensson - 6 november 2018 19:45


    Fick denna bukett idag bara sådär. 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ itismadeby med Blogkeen
Följ itismadeby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se