Direktlänk till inlägg 13 december 2016
Knäck är ett måste på julen för många. Man kan få lite nya spännande smaker i knäcken genom att blanda i som här pepparkakskrydda eller 1 msk kanel eller ingefära.
Pepparkakskryddad knäck
Ingredienser:
Koka upp grädde, sirap och socker i en vid, tjockbottnad kastrull.
Låt koka i ca 30 minuter eller tills dess att knäcken klarar kulprovet. Kulprovet gör du genom att droppa knäcksmed i ett glas med iskallt vatten. Knäcken är klar när det går att rulla smeten till en fast kula.
Blanda i smör, pepparkakskrydda och flagad mandel.
Fyll i knäckformar och
Strö till sist över några flagor med flingsalt.
Låt knäcken stelna i kylen.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|