Direktlänk till inlägg 10 december 2016
Finns det något godare pålägg än leverpastej med inlagd gurka? Nej jag tycker inte det, ofta blir det köpt både skivbar o bredbar. Men just till julen började för några år sedan göra egen, det var skoj att prova göra den själv, smaken blev jätte god så nu ska det göras leverpastej till julen lite som tradition. Men visst det går inte att jämföra smaken på köpt eller hemmagjord – det är två helt olika upplevelser – o egen gjord är alltid alltid godast i allt ätbart.
Leverpastej
Ingredienser:
400 g nötlever
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skär levern i bitar.
Skala och klyfta löken.
Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
Kör så att allt blandas eller mal två gånger.
Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram och ev konjak/sherry
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|