Direktlänk till inlägg 2 december 2016
Senap är skoj att göra själv, gärna i flera olika smaker till julbordet. Det bästa med att göra själv är att man visserligen utgår ifrån receptet men ändå kan variera mängden smak så att det passar en själv. Man tar lite mer av det man gillar o lite mindre av det man inte gillar lika mycket - eller så byter man ut så att man får just den smak o styrka i smaken man själv föredrar.
Hemgjord senap med smak av ingefära och kardemumma
ca 3 dl
Den här senapen kombinerar hettan hos ingefäran med kryddigheten från kardemumman. Det är en härlig kombination som passar till skinkan, korven eller bara på smörgåsen.
Ingredienser:
Så här gör du:
Värm vinäger och vatten så att det nästan kokar, ta av från värmen och rör ner senapsfröna.
Plasta eller lägg lock på kastrullen och låt dra 1 timme.
Skala och riv ingefäran och mortla kardemummakärnorna grovt.
Häll senapsfröblandningen i en mixer tillsammans med ingefära, kardemumma, socker och salt.
Mixa ca 5 minuter.
Avsluta med oljan.
Lägg senapen i burk med lock och ställ kallt i 1-2 dagar innan den används.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|