Direktlänk till inlägg 23 december 2016
NU har vi kommit till när det är dags att fia julskinkan - ja det här är en tradition för mig, att skinkan görs kvällen innan - uppesittarkvällen - julklappsinslagning, julgransdekorering o upp med julpynt o julgardiner - samtidigt som skinka, janson o köttbullar görs iordning.
Jag har alltid kokat min skinak för att sen griljera - med senap. Men så förra året fick jag några skivor skinka från en snäll arbetskamrat o det vara den godaste skinkan jag ätit måste jag säga. Så det där med koka o griljera med senap är ett minne blott för mig. Här ska det ungstekas o kryddas á la Cajsa Warg.
Cajsa Wargs kryddskinka
Ingredienser:
Du behöver också:
köttermometer
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Spola av skinkan med kallt vatten. Ta bort eventuellt nät och skär bort svålen.
Stöt kryddorna tillsammans i en mortel. Gnid in skinkan med kryddblandningen. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i skinkan. Svep in skinkan väl i aluminiumfolie.
Lägg skinkan i en långpanna och ställ in den i ugnen.
Beräkna tillagningstiden till 50−75 minuter per kilo, alltså mellan 3 och 3½ timme, beroende på om skinkan är rund eller avlång.
Avbryt tillagningen när termometern visar 72°.
Ta ut skinkan och låt den vila 15 minuter. Kyl den sedan.
Servering:
Skär tunna skivor av den kalla skinkan och servera på julbordet. Skinkan passar även att serveras som smörgåspålägg.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|