Direktlänk till inlägg 14 december 2016
Knäcke med anis och honung
Ingredienser:
Så här gör du:
Blanda jäst med ljummet vatten, honung och kryddor.
Häll ner avsvalnat smör och mjöl.
Arbeta degen smidig, knåda ordentligt.
Degen är lite kladdig, pudra över lite mjöl. Sätt över en handduk och jäs i cirka 60 minuter.
Efter jäsning knåda degen på bord, arbeta in lite mjöl så den blir smidig att arbeta med.
Kavla den så tunn som du önskar, har du en kruskavel är det trevligt. Skär/ stansa ut önskad form.
Lägg knäckebröden på bakplåtspapper och låt jäsa cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225. Grädda dem ganska högt i ugnen, cirka 10 minuter ( beror på tjocklek och storlek givetvis).
Låt svalna och förvara i plåtburk.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|