Direktlänk till inlägg 6 december 2016
Juligt ljuvliga mazariner som får smak, färg och doft av gyllene saffran. Perfekta på glöggfesten, gottebordet eller till eftermiddagskaffet på julafton.
Saffransmazarin
Receptet gäller för 10 st
Ingredienser:
Bottnar
Mazarinfyllning
Garnering
Gör så här:
Bottnar:
Blanda alla ingredienser i en matberedare till en deg.
Lägg degen i en bunke som du täcker med plastfolie och låter vila i kyl i 20 min.
Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på mjölat bord tills den är 3-4 mm tjock.
Ta ut bottnar med en rund form (går bra med ett glas eller en pepparkaksform).
Klä runda mazarinformar som är 8 cm i diameter och se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
Mazarinfyllning:
Sätt ugnen på 175°.
Blanda smält smör och saffran, ställ åt sidan.
Blanda mandelmassan med smöret, lite i taget i en matberedare.
Tillsätt det smälta saffransmöret.
Tillsätt ägg och äggula, ett i taget och blanda ordentligt, använder du en matberedare så kör på lägsta hastighet.
Vänd i vaniljsocker och vetemjöl och blanda väl.
Fyll formarna till lite mer än 3/4, strö över hyvlad mandel och grädda i ugn i 15-16 min eller tills mazarinerna fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna helt innan de vänds ut ur formarna.
Pudra på florsocker innan servering.
Njut
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|