Alla inlägg under oktober 2016

Av Svensson Svensson - 19 oktober 2016 11:26

Macken *ler* helt otrolig serie o denna scene är nog en av mina favoriter - lappen dom ritat för att veta hur dom gjorde, men framför allt den positiva inställningen...

 

 

 

Av Svensson Svensson - 19 oktober 2016 07:45

Oj dessa råd skulle ha behövts för flera veckor sedan, innan alla började snurvla nysa hosta o smitta… Men bättre sent än alrig, eller??
Hösten är verkligen förkylningarnas tid. Och vissa slår den till ordentligt o knockar ur helt, sängliggande i flera dagar blir effekten, andra får det där retliga att man mest känner av det, trött för det mesta o symtomen är mest där, man känner av lite ont i halsen, lite feber, lite huvudvärk… mest mornar o kvällar. Men det bryter inte riktigt ut.

 

 

 

 

Ofta säger man att man har tur så länge det inte bryter ut ordentligt, men jag vet inte jag. För min erfarenhet är, att bryter det ut är man ”döds sjuk” den tiden, sen är det över. Men när det mest är att det finns där, man känner av den – då kan man dras med den i evigheter. Ena dagen är man lite bättre, andra dagen är det gränsfall men man tar sig ur sängen o startar dagen o faller ihop igen på kvällen. Vad som är bäst, när man har tur – ja jag vet inte… Inget av om kanske *ler*

 

 

 

 

Men man kan ju förebygga, boosta sitt immunförsvar på olika sätt. Så ska man slippa att dom här små elakingarna (”bacillerna”) får fotfäste hos en. Nu ska jag vara ärlig o direkt säga, jag vet inte hur mycket jag tror på allt detta som man ska göra för att slippa, jag tror att ett hälsosamt sätt att leva, men bra mat, röra på sig, inte stressa för mycket (lite tror jag inte är skadligt) – må bra helt enkelt. Det hjälper för allt, men har man oturen så slår det till ändå.

 

Men visst är det intressant att se vilka tips som finns, en del punkter känns logiska, andra känns okey, men skulle man börja följa för många punkter o tips, försöka förverkliga flera punkter så blir det mer fanatiskt, o för mig är just att vara fanatiskt stress o stress försvagar *ler* ja ni förstod säkert vart jag var på väg….

 

Det finns en del saker man kan tänka på för att ge kroppen en bra bas för att förstärka sitt immunförsvar eller om man redan drabbats, ge kroppen lite hjälp att orka bli frisk lite snabbare.

 

  • Som att se till att få tillräckligt med sömn, känner man sig trött så är det inte fel att under perioden då man känner sig lite risig gå o lägga sig lite tidigare. Ge kroppen chansen att återhämta sig.
  • Blir man trött, känner man av en förkylning eller influensa, lyssna på kroppen, ansträng dig inte mer än kroppen säger att den orkar. Ta ut sig genom påfrestande aktiviteter gör inte att kroppen hinner återhämta sig.
  • Se till att dricka vatten, gärna 5-6 glas om dagen.
  • Att äta vitaminer som tillskott (A, C, D o E-vitamin), det stärker immunförsvaret.

Sen finns det örter o kryddor som sägs hjälpa till att förstärka o bota

  • Att gärna ha lite vitlök, gurkmeja, svartpeppar i maten, äta bär och frukter.
  • Echinacea tinktur – röd solhatt, aktiverar o stärker hela immunsystemet.
  • Te, som Lapacho, en kopp om dagen, i den finns det massor av mineraler, vitaminer o antibiotiska ämnen, helt naturligt.

   

 

 

 

Vill man kan man också göra shots att dricka, som är bra för olika saker. Det finns mängder av olika varianter på nätet, bara googla (vad gjorde vi innan google???) efter recept. Det man oftast ser som ingredienser just i drycker som ska förebygga eller läka ut en förkylning eller influensa ät ingefära, honung o citron. Och hopkoken brukar oftast inte vara det godaste man kan dricka, men fungerar dom står man ut eller hur?

 

 

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 18 oktober 2016 12:00

Det är nog min allra största dröm när det gäller resemål, det har jag nog sagt tidigare o kommer nog älta om o om igen. När jag blir lite påmind om landet på något sätt så kommer den där längtan av att vilja åka dit.
Förut så var jag nöjd med att kanske bara få åka dit på en kort semester, få se något av landet, bara välja ut något ställe o få njuta av upplevelsen.

 

Än har jag inte kommit dit, men drömmen om att komma dit har inte minskat, bara ändrats. Nu är det inte en kort semester på något enstaka ställe som hägrar, nu är det en långsemester o att få se mycket av landet. Och att få läsa att det finns möjlighet att hyra ett privatplan, där man åker iväg till platser lite längre bort, så att man kan under kortare tid kan få se mer. Inte för att jag då skulle göra det, tror jag inte – ska vara med rätt sällskap som gör mig så trygg att jag vågar – men tanken är trevlig, att kunna se landet från luften, att komma iväg till platser man vill se, att under en vecka. På så sätt – tänker nu jag då – kan man få plats med ännu mer att se om man åker dit flera veckor – man klämmer ihop en del koncentrerat under en vecka – bara det kan vara en upplevelse. Och att se saker från luften. Sen ta resten av tiden att resa på marken, ta lite mer tid på sig, och framför allt stanna kvar på några ställen lite längre.

 

Oj oj ja så gärna jag vill åka dit – en dröm…. Jag tänker inte ens gå in på allt jag drömmer om att få uppleva, se när jag kommer dit, det är allt från natur, djur, byggnader för det skulle kunna bli flera inlägg bara det – om vad jag vill se *ler*

 

 

 

 

Och visst låter det väl spännande att se landet från luften, att kunna spara in tid genom att flyga, hinna se många ställen man vill se på kort tid, få flyga lågt ovanför dessa platser. Så här ser den veckan ut som jag såg reklam för.

 

 

Höjdpunkter:

  • De 12 apostlarna
  • Kangaroo Island
  • Coober Pedy
  • Uluru och Kata Tjuta
  • «Sounds of Silence» middag
  • Alice Springs
  • Stora Barriärrevet
  • Kuranda Scenic Railway

 

 

 

 

 

Drömma ska man, ofta, mycket o stort. Sen kommer vissa drömmar alltid få vara drömmar men vissa drömmar ska man försöka förverkliga – resa till Australien är en av dom drömmar jag verkligen måste försöka förverkliga.

Av Svensson Svensson - 17 oktober 2016 17:49

... näää inte ett dugg - bara roligt tidsfördriv...


  1. Vad satsar du modemässigt på i höst?
    Koftor, och jag har blivit lite förtjust i Lindex rosa kollektion nu denna månad så vi får se om något därifrån ramlar hem.
    Lite brända färger på naglarna är vad jag fastnat för såhär långt.

  2. Vad ser du mest framemot i höst?
    Att det blir mörkt fortare, så att man kan njuta av tända ljus – massor av tända ljus hemma.

  3. Vilket är ditt drömresemål?
    Australien

  4. Vad har du för framtidsmål?
    Få en bättre balans i livet, kanske även att våga låta kärleken få komma in i livet igen…
  5. Vad har du för mål med din blogg?
    Inget speciellt alls egentligen, mer än att skriva av mig.

  6. 3 saker som en bra blogg ska innehålla?
    Personlighet – gärna lite bilder – det får gärna vara fakta om saker som sker som är dåliga, både personliga o allmänna, där man berättar om situationen, men det får inte bli ”tyck synd om mig”, så att det blir en form av ställe där personen söker bekräftelse genom att beklaga sig…

  7. Vad jobbar du med eller pluggar till?
    Jobbar som taxiförare o tänker ta upp studierna igen för att bli klar med en del av beteendevetarprogrammet jag en gång startade.

  8. Hur spenderar du helst en ledig dag?
    Med att göra absolut inget – bara vara – göra det som faller mig in den dagen utan måsten.

  9. Vad är det bästa som hänt dig detta år?
    Även om jag just nu inte direkt som jag vill ha det – så är den nya lägenheten o flytten, nog det bästa som hänt än under detta år.

  10. Har du några rese planer för detta eller nästa år?
    Nej inget speciellt, ska vara något avkopplande kort resa – typkryssning med lite god mat vore inte dumt att ialla fall få till.

  11. Vad ser du mest framemot 2017?
    Få ordning på lägenheten precis som jag vill. Påbörja olika projekt som fått vänta lite. 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 17 oktober 2016 09:44

Krypa ner o sova - men det går inte. Delvis för att jag väntar på ett samtal, delvis för att det kryper i ben o armar, delvis för att jag vet att jag borde... Men vad är viktigast??? Jo att sova självklart eller näää samtalet *ler* som avbröts tidigare o ska upptas igen.

 

Under tiden, när jag nu ändå inte kan sova borde jag kunna göra massor - det enda jag gjort är tagit en morgonpromenad med lilltussen (så härligt det är att välkomnas när jag kommer hem) o sen absolut inget alls... kikat lite på dammsugare, ja jo, den skulle jag kunna ta en vals med, men nääää. Sen skulle jag kunna pyssla om mina naglar, men näää orkar inte, ska inte börja med något som tar tid där jag borde sova....

 

Nej nu får jag ta o skärpa mig - får ju främmand lite senare o då blir det absout inget sova :)

Av Svensson Svensson - 16 oktober 2016 12:15

Orken gick ur mig helt igårkväll - o började känna av lite feber, ni vet sådär lite retligt att man har det o orkar inget, men inte så att man är totalt utslagen o sängliggande...

Men det räcker med att orken inte finns för den behöver jag ju i massor.

 

Men istället så kommer sötsuget - så gott det hade varit att ha något mumsigt hemma - att kika på hela Sverige bakar kanske inte är en bra idé just nu då... *ler* men så duktiga dom är, så inspirerad jag blir att få baka. Men så sneglar jag lite mot mitt pytte litte kök o tänker - kommer det ens gå??? Ja vill man så kan man eller hur??? Jag ska nog få till det med *ler*

 

Men så kom jag på vad jag såg för ett tag sen som jag självklart sparade receptet på, för dom här måste jag bara baka - det ser bara för gott ut.

 

Nutellagifflar - håller ni inte med - visst låter det mumsigt på högsta nivå?

ca 50 gifflar:


Ingredienser:

1 pkt jäst för sötade degar
150 gram smör
5 dl mjölk
2 dl strösocker
ca 12 dl vetemjöl

 

Fyllning: 
2- 3 dl rumsvarm nutella
100-150 gram rumsvarm smör

 

Topping:
25 gram smält smör
strösocker

 

Gör så här:
Smula ner jästen i en stor skål/ bakbunke.

Smält smöret, och häll ner mjölken i samma kastrull.

Värm upp vätskan fingervarmt och vänd över lite i jästen.

Rör tills jästen löst upp sig och tillsätt sedan all vätska under omrörning.

Vänd ner socker, och mjölet ( lite i taget ) och arbeta degen tills du får en smidig deg som släpper från kanterna, arbeta degen i 5 minuter.

Lägg en ren bakhandduk över skålen och låt jäsa i 40 minuter. Ställ ugnen på 225 grader.

 

Rör ihop nutellafyllningen, så att den är helt klumpfri.  

Baka sedan ut degen, dela på två delar, kavla ut som en vanlig bulldeg, fördela fyllningen. Rulla sedan ihop. Hur tjock du vill ha degen är en smaksak.

 

 

 

 

 

Jag säger bara - kan man låta bli att baka dessa?????

 

Av Svensson Svensson - 15 oktober 2016 10:01

Jag tror nog inte direkt på skrock, men jag tycker att det är intressant att se vad olika saker har betytt i vår historia. Jag själv tror att mycket av allt skrock som finns har uppkommit som varningar/skrämsel, eller förhoppningar… en del tror på att en viss sak alltid betyder samma sak för alla – andra tror att man får lära sig själv vad olika saker betyder just för en själv. Sen finns det säkert olika betydelse i olika delar av vårat land, eller var man är i världen.

 

Att jag började tänka på det här med skrock idag eller ska vi säga tiiiidig morgon, beror på att det började klia sådär otroligt mycket ”inne i” höger fot, ni vet sådär så att man inte ”kommer åt” att klia o vad man än gör så hjälper det inte – det bara kliar vidare. Så för att fördriva tiden lite innan det började ljusna så letade jag efter gamla betydelser på det här med att det kliar här eller där…
Och kanske det också har viss inverkan att jag hamnade på en ny serie på Netflix igårkväll, Good Witch, så jag blev inspirera av lite magi *ler*. ( Tänk jag kan inte bestämma mig för om jag gillar den skådespelerskan som har huvudrollen… har haft den känslan för henne varje gång jag sett henne … o det är något hos henne som… jag vet bara inte vad…)

 

Mest har jag nog hört att det finns betydelser för att det kliar i händer eller fötter, men när jag nu satt o letade lite märkte jag att oj, det kan visst betyda något oavsett var det kliar på kroppen. När jag tittade på en lista jag hittade så kom jag på att det var lita väl många negativa betydelser o då får saker som sker ofta… som att det kliar på ryggen – besvikelse… visst har livet mycket besvikelse med i bagaget men inte så ofta som det kliar på ryggen???

 

Jag letade då alltså efter vad det betyder när det kliar i höger fot. Och höger fot var det att man skulle iväg på en resa. Vänster fot däremot kunde både vara resa eller att man fick besök. Men som sagt det var min högra fot som kliade – så alltså ska jag ut o resa. Det inget däremot säger i alla beskrivningar om vad saker betyder är när det sker, är det då direkt när det kliar eller kan det komma senare???

 

Ja det har nu slutat klia, efter att jag tidigt fick ta ut hårtussen på morgonpromenaden. Och i o för sig kan det väl räknas som en kort resa, mer fot, att promenera??? Så visst stämmer det, det kliade kort tid i min höger fot o jag fick göra en kort resa *ler* … inkluderat ner o upp för trappan.

 

På tal om trappan – lilla hårtussen har ju sina år på nacken o det märks att hon blivit gammal, hon är också så bräcklig på något sätt. Och man tror att hon måste bäras o inte orkar – pyttsan – hon skuttar lätt o fort uppför alla trappor – visserligen stannar hon till på varje avsats för att vänta in mig, som segar mig uppför, men mest för att kolla in om någon av dörrarna är ”vår”… vet att efter ett par gånger så kommer hon inte stanna till utan skutta raka vägen ända upp… så får jag sega mig upp själv *ler* Gammal o bräcklig, ja man kan undra vem av oss…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Bara ifall att ni nu blev lite nyfikna på vad det är för betydelse när det kliar här o där…o inte orkar googla, så här kommer en lista. (ur Stora Spådomsboken)

 

  • Uppe på hjässan
    - Befordran, tur 
  • Vänster kind eller öra                               
    - Komplimanger 
  • Höger kind eller öra                                 
    - Försmädliga kommentarer 
  • Vänster öga                                             
    - Besvikelse 
  • Höger öga                                                
    - Ett möte 
  • Inuti näsan                                               
    - Sorg och bekymmer, otur 
  • Utanpå näsan                                        
    - ”Retlig, trumpen, pussad av en idiot” 
  • Munnen                                                  
    - Förolämpning 
  • Halsen                                                    
    - Sjukdom 
  • Ryggen                                                  
    - Besvikelse 
  • Vänster axel                                           
    - Bekymmer 
  • Höger axel                                             
    - Arv 
  • Vänster armbåge                                   
    - Dåliga nyheter 
  • Höger armbåge                                      
    - Goda nyheter 
  • Vänster handflata, ankel                        
    - Räkning att betala – men också att man får brev
  • Höger handflata,ankel                            
    - Man kan vänta sig pengar 
  • Magen                                                   
    - En inbjudan 
  • Skinkorna                                              
    - En försoning 
  • Låren                                                     
    - En förflyttning 
  • Vänster knä                                           
    - Skvaller 
  • Höger knä                                              
    - Goda nyheter 
  • Skenbenen                                            
    - En obehaglig överraskning 
  • Vänster fot                                             
    - En icke inbringande resa – men kan också betyda besök
  • Höger fot                                                
    - En inbringande resa 
Av Svensson Svensson - 14 oktober 2016 21:21

Idag kom lilla dottern med lilltussan, den som jag kallar lilla isbjörnsungen, för hon ser ut så ut så när håret står på ända, öronen fladdrar, o skuttar runt glatt. Det är ren kärlek denna lilla hårtuss. Kärlek o glädje av bästa sorten *ler*. Var så länge sedan jag träffade henne så det var verkligen inte för tidigt - njuter av sällskapet - som ligger o sover nära nära mig just nu. Så mysigt, jag passar på o njuter *ler*...

 

 

 

 

 

Och tänk att även min lilla dotter med sambo kommer att flytta tillbaka hit, på andra sidan torget från mig räknat - det känns härligt att ha även henne här nära igen. Tänk sån tur vi haft som fått nya boende så nära varandra mina härliga tjejer ...både två o fyrbenta *Ler*

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards