Direktlänk till inlägg 19 oktober 2016

Boosta immunförsvaret

Av Svensson Svensson - 19 oktober 2016 07:45

Oj dessa råd skulle ha behövts för flera veckor sedan, innan alla började snurvla nysa hosta o smitta… Men bättre sent än alrig, eller??
Hösten är verkligen förkylningarnas tid. Och vissa slår den till ordentligt o knockar ur helt, sängliggande i flera dagar blir effekten, andra får det där retliga att man mest känner av det, trött för det mesta o symtomen är mest där, man känner av lite ont i halsen, lite feber, lite huvudvärk… mest mornar o kvällar. Men det bryter inte riktigt ut.

 

 

 

 

Ofta säger man att man har tur så länge det inte bryter ut ordentligt, men jag vet inte jag. För min erfarenhet är, att bryter det ut är man ”döds sjuk” den tiden, sen är det över. Men när det mest är att det finns där, man känner av den – då kan man dras med den i evigheter. Ena dagen är man lite bättre, andra dagen är det gränsfall men man tar sig ur sängen o startar dagen o faller ihop igen på kvällen. Vad som är bäst, när man har tur – ja jag vet inte… Inget av om kanske *ler*

 

 

 

 

Men man kan ju förebygga, boosta sitt immunförsvar på olika sätt. Så ska man slippa att dom här små elakingarna (”bacillerna”) får fotfäste hos en. Nu ska jag vara ärlig o direkt säga, jag vet inte hur mycket jag tror på allt detta som man ska göra för att slippa, jag tror att ett hälsosamt sätt att leva, men bra mat, röra på sig, inte stressa för mycket (lite tror jag inte är skadligt) – må bra helt enkelt. Det hjälper för allt, men har man oturen så slår det till ändå.

 

Men visst är det intressant att se vilka tips som finns, en del punkter känns logiska, andra känns okey, men skulle man börja följa för många punkter o tips, försöka förverkliga flera punkter så blir det mer fanatiskt, o för mig är just att vara fanatiskt stress o stress försvagar *ler* ja ni förstod säkert vart jag var på väg….

 

Det finns en del saker man kan tänka på för att ge kroppen en bra bas för att förstärka sitt immunförsvar eller om man redan drabbats, ge kroppen lite hjälp att orka bli frisk lite snabbare.

 

  • Som att se till att få tillräckligt med sömn, känner man sig trött så är det inte fel att under perioden då man känner sig lite risig gå o lägga sig lite tidigare. Ge kroppen chansen att återhämta sig.
  • Blir man trött, känner man av en förkylning eller influensa, lyssna på kroppen, ansträng dig inte mer än kroppen säger att den orkar. Ta ut sig genom påfrestande aktiviteter gör inte att kroppen hinner återhämta sig.
  • Se till att dricka vatten, gärna 5-6 glas om dagen.
  • Att äta vitaminer som tillskott (A, C, D o E-vitamin), det stärker immunförsvaret.

Sen finns det örter o kryddor som sägs hjälpa till att förstärka o bota

  • Att gärna ha lite vitlök, gurkmeja, svartpeppar i maten, äta bär och frukter.
  • Echinacea tinktur – röd solhatt, aktiverar o stärker hela immunsystemet.
  • Te, som Lapacho, en kopp om dagen, i den finns det massor av mineraler, vitaminer o antibiotiska ämnen, helt naturligt.

   

 

 

 

Vill man kan man också göra shots att dricka, som är bra för olika saker. Det finns mängder av olika varianter på nätet, bara googla (vad gjorde vi innan google???) efter recept. Det man oftast ser som ingredienser just i drycker som ska förebygga eller läka ut en förkylning eller influensa ät ingefära, honung o citron. Och hopkoken brukar oftast inte vara det godaste man kan dricka, men fungerar dom står man ut eller hur?

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards