Direktlänk till inlägg 28 november 2016
Dom här kokostopparna är ju så enkla o goda o så lätt att göra dom "juliga" *ler*
Ingredienser:
Garnering:
Tillagning:
1 Sätt ugnen på 150°C.
2 Smält margarinet. Stöt saffran med t ex en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i margarinet och låt svalna.
3 Vispa samman ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och margarin. Låt smeten svälla ca 10 minuter.
4 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, forma till toppar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt svalna.
5 Smält den mörka chokladen i vattenbad. Doppa ca 1/2 cm av botten på kokostopparna i den mörka chokladen. Lägg på sidan och låt chokladen stelna.
6 Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda i Milda visp tills chokladen är mjukare, mer lätthanterlig och formbar. Se bara till att den inte blir så rinnig att den blir genomskinlig. Droppa i hushållsfärg så att chokladen blir härligt skogsgrön. Låt chokladen svalna till lagom konsistens.
7 Häll över topparna. Var inte rädd för att låta färgen rinna ner över den mörka chokladen i botten. Det gör att det ser ut som grenar som hänger ner. Dekorera "julgranarna" med strössel innan chokladen stelnat.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|