Direktlänk till inlägg 19 november 2016

Grattis alla män

Av Svensson Svensson - 19 november 2016 07:07

 

 

Egentligen då detta inlägg är om dagens tema så borde jag ju ha rubriken ”Tema för dagen, alla männens dag och amaryllisens dag”. Men det kändes lite tråkigt, det kändes för mig som att det är dags att vi tar fram denna dag – Männen dag, lika mycket som kvinnodagen tas fram. För den går inte att undgå. Om man nu är ute efter jämlikhet så är ju inte det att glömma bort männen helt, att bara ta fram kvinnor, hur dåligt det är o varit för dom i olika länder eller bakåt i tiden, hur dom får kämpa osv. Man får inte o ska inte glömma att det finns kvinnor som åker på räkmackor precis som vi vill ha det att män gör, likväl som det finns män som får kämpa för olika saker i sina liv. Så det är lika viktigt att ta en dag o hylla mannen för vad han är likväl som vi hyllar kvinnor.

 

Ohh ja, jag vet, jag har medvetet vald en man som är ögongodis för oss kvinnor även om det är mannens dag - o vet ni män, att när vi älskar er så är det just så vi ser er oavsett, ni är vårat egna godis både för ögat o hjärtat.

 

Ja ja jag vet – jag kan vara lite tjatig om just det här med jämlikhet o vad det står för, för mig. Att det INTE är feminism – det är humanism – för mig, även om många nu skriker att så är det inte, men det är så jag uppfattar det, o det står för mig nu – feminism är inte jämlikhet, det är för mycket att istället ge igen på mannen för allt dom tryckt ner under århundraden. Vad gör det oss kvinnor jo inte ett dugg bättre – bara det här att kalla jämlikhet o kampen om jämlikhet för feminism är för mig bevis nog på att man vill bevisa något som i min värld inte har med jämlikhet att göra. Så därför vill jag inte – jag kan inte kalla mig feminist – men jag är för jämlikhet att ALLA är lika värda. Men jag kallar mig humanist istället. Kanske borde svänga till det lite o säga ”human-ist” på svengelska.
Nog om jämlikhet *ler*

 

Idag är det som sagt den Internationella Mansdagen, en dag som inte ska gömmas undan, glömmas bort utan lyftas fram. Män behövs dom med *ler* - även om man ibland som kvinna önskar dom till väldigt heta breddgrader. Det är lika viktigt att ta fram deras problem, hylla vanliga män som är föredömen. Låta dom får en dag där dom får vara känna sig lite mer uppskattade. Ja ni vet det där vi kvinnor vill ha på vår dag – ge det till männen idag.

 

Visst man ska inte behöva ha speciella dagar – alla hjärtans, kvinnor, mans, fars, mors, barnens dag, för att visa vad dom vi har runt oss betyder för oss, att vi älskar dom, att vi är tacksamma att dom är i våra liv, att vi är stolta över dom… det är saker vi ska göra varje dag, 365 dagar per år. Men samtidigt är det inte helt fel ändå att en dag om året ha den här lite speciella dagen som man kan göra lite extra för vem det nu än är vi vill visa att vi uppskattar att dom finns där för oss.

 

Så GRATTIS alla ni män på er egen dag.

 

   

 

 

Valde att som bakgrund lägga amaryllisar i massor – för att det är även den blommans dag idag. Så jag passade på att slå ihop dom två vackra sakerna.

 

För mig har amaryllisen varit en tråkig julblomma, ja den köps som en stor lök, sen växer stängel upp o så kommer blomman, röd eller vit. Mest röd till julen. Kanske tycker jag att den varit tråkig för att jag själv delvis aldrig lyckats med mina försök att få den där lilla spirande gröna på löken att växa upp o ge mig en vacker blomma *ler* - jag skyller på blomman, inte på mig själv…  eller för att det inte varit en vanlig blomma hemma under min uppväxt.

 

 

 

 

Men idag tycker jag den är så vacker, ren fin, enkel o så vacker. Nej jag har ännu inte lyckats, men å andra sidan gav jag upp för många år sedan, jag vill inte ta livet av flera stackare. Fast idag lockas jag att försöka igen – ha en amaryllis som julblomma – jag menar hyacinterna har slutat vara just hyacinter för mig – för det är doften jag älskar med dom, det är en doft av jul. Men alla hyacinter idag man kan köpa är ju ”doftfria” ja jag vet, det är bra för dom som är allergiska – men samtidigt försvinner charmen med blomman. Så en amaryllis kanske, ja det är dags att prova – jag har ju börjat få lite gröna fingrar igen *ler* mina blommor överlever ju faktiskt hemma hos mig (igen).

 

 

 

 

Som sagt, det har alltid varit röd o vit som jag tänkt på när jag tänkt på amaryllis. Antar att det kan bero på lite ointresse för blomman i sig, att man bara ser den färgen som amaryllis, att man inte tänker på att en annan färg än mörkt röd eller kritvit är samma blomma – eller så är det så att andra varianter inte är så vanliga. Det är något jag ska ha osagt – för som sagt jag har nog bara sett just dom två färgerna. Vet inte ens om man kan hitta andra färger lätt att köpa ute i affärerna.

 

 

 

 

Nu är det ju en röd (eller en vit, nej en röd... eller.... nej en röd ska jag ha) jag tänker mig här hemma till julen – men jag blev helt klart förälskad i andra varianter nu när jag satt o letade upp en fin bild på just en röd… det fanns ju så många vackra varianter av denna blomma. Tänk vad man lär sig o vad man kan hitta för vackra saker hela tiden *ler*

 

 

 

 

     

   

 





Mer om internationella mansdagen - http://www.internationalmensday.com/ - värt att kika in o läsa

 
 
Annie

Annie

19 november 2016 10:13

Fin bild hehe *ler* ;)

Sv; Tack så mycket goa du :)
Är iaf bättre nu :)

Kram*

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

20 november 2016 11:54

Hoppas att det fortfarande går åt det bättre hållet...

Kramar

 
Annie

Annie

20 november 2016 14:29

Sv: Hm, vad konstigt ..
Jo där står ju alla länkar ( med bloggadresser ;) på alla som är med .. min står näst längst ner tror jag -om jag minns rätt, med min blogglänk :)bloggadress.

Jag tycker själv att nouw kan vara lite krånglig till och från ( har en del bloggvänner med nouw ..) och då står det bara och snurrar typ ..

Ingen fara, gör det mest som en kul grej .. räknar inte med att vinna el nåt sånt<3

Jo det är ok iaf. Har tagit en promenad nyss, skönt komma ut en sväng :)

Kram*

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

20 november 2016 14:54

Jag sände meddelande till dig om vad jag ser....

Ja det är en sida jag ofta klickar in på för man ser någon som skrivit något intressant - men sen går man därifrån för det som sagt bara snurrar...

Men jag vill ju kunna rösta :)

Ja det har varit uppehåll idag - det är verkligen varannan dags väder - o så det regnade vid 4.30 i morse - det öste ner det var till att köra i 50 km/h ett tag för det gick inte att köra fortare pga av regnet...

Kramar

 
Ingen bild

Krister

20 november 2016 15:35

Män lever kortare liv än kvinnor och dubbelt så många män tar livet av sig än kvinnor. Det borde feminism handla om...

Svensson Svensson

20 november 2016 18:23

Jag tycker inte man ska använda ordet överhuvudtaget när man pratar om jämlikhet för alla...
men det du tar upp är saker som borde tänkas på...

 
Annie

Annie

20 november 2016 19:23

Sv: Tack fina du, för den kommentaren! Det värmde<3
Uppskattar verkligen dina kommentarer :) & tack för peppen :)

Ja jag älskar verkligen träningen :)
Sen får jag ju göra det med ett annat tempo nu, men träning är verkligen en boost för måendet :)

<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

21 november 2016 15:13

Du är så otroligt ska du veta :)

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards