Direktlänk till inlägg 3 november 2016

Är alla verkligen lika värda?

Av Svensson Svensson - 3 november 2016 14:43

Det här är en fråga som poppar upp i mitt huvud när jag sitter o läser om det hemska som hänt idag. En fartygskatastrof har inträffat igen o över 200 personer har dött. Jag ryser, det är hemskt... Men nu ska jag vara helt ärlig och säga att jag reagerar kanske inte så starkt som man bör, man ska ju bli förfasad, tycka det är hemskt ... Och det gör jag, tycker att det är hemskt. Men som någon skrev i ett forum för många många år sedan - det var efter tsunamin och det skedde något mer som inte alls fick samma uppmärksamhet, folk förfärades inte alls på samma sätt.
 
 
 
 
 
Nu tror jag att alla tycker att det är hemskt när saker sker - som naturkatastrofer, båtar som går under eller flygplan som störtar, när någon helt utan motiv sätter sig o skjuter för att döda i en skola eller köpcentrum. Men vi reagerar nog inte alls så starkt som man kanske borde - det sker för mycket, det är så mycket så man måste stänga av sig lite känslomässigt för dessa saker som ändå sker “utanför” ens egna sfär.
 
Man noterar att det hänt, man pratar lite om det med vänner o kollegor. Men det går ganska fort att låta det gå förbi - på något sätt.
 
Jag kommer göra så - tror många med mig kommer göra detsamma - även dom som nu kanske skakar på huvudet o tycker att jag är kall o okänslig. Men så mycket som sker dag så orkar ialla fall inte jag engagera mig för djupt i alla hemskheter som sker i världen. Inte sagt att jag inte tycker det är just hemskt - men det går inte att ta åt sig för mycket.
 
Det jag däremot reagerade på väldigt starkt idag när jag läser rubriker o texter om denna båtkatastrof. Det är att media klassar människor som hamnat i denna hemska situation på olika sätt.
 
Hur menar jag nu kanske ni tänker - jo jag menar att det skrivs upp o det ska låta mer hemskt att det är barn o gravida kvinnor som varit med på båten. Ska det vara hemskare med barn o gravida kvinnor - än men men, äldra o ja icke gravida kvinnor??? Är inte det här att på något sätt klassa in människor i olika grupper för hur hemskt det ska vara...
 
För mig - vet inte hur det är för dig - men för mig spelar det ingen roll vilka åldrar det var på personerna som var med på båten, inte vilket kön heller, gravid eller inte... För mig är det människor som råkat ut för något hemskt, människor som dött o lämnat sörjande, människor som blivit räddade o som måste ta sig igenom känslor o tankar som kommer efter att ha varit med om något så hemskt...
 
Det är MÄNNISKOR - inte ålder, inte kön.... för mig blir det att media klassar in människor i grupper o tar fram det som låter hemskast. Det klassas... o då är man där med frågan - kämpar vi inte alla för att alla människor ska vara lika värda??? Tydligen inte när det kommer till rubriker för media - media som har ett stort ansvar för hur människor kommer att tänka o tycka... för man påverkas av det man får till sig via media, det kan man inte undvika.

 
 
Ingen bild

Lina

3 november 2016 15:21

Intressanta tankar. Media har stort inflytande och borde ta ett större ansvar än dom gör. Inte bara som i det här fallet, utan jag tänker också på skönhetsideal, andra saker som får många att känna sig misslyckade som person.

Svar, ja vi är alla lika värda och ja det är lika hemskt när katastrofer sker oavsett vem som dör.

Svensson Svensson

3 november 2016 17:07

Ja media har verkligen stort inflytande - skönhetsideal var ett mycket bra exempel

 
Annie

Annie

3 november 2016 15:33

Såå bra skrivet!
Håller Helt med dig .. lika hemskt oavsett, alla är väl lika mycket värda-oavsett kön eller gravid? ..

Kram*

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

3 november 2016 17:08

Tack - skönt att höra att ialla fall några förstod vad jag menar *ler*
Och tycker samma sak - att alla är lika värda oavsett kön, ålder, gravid eller inte...

Kramar

 
Annie

Annie

3 november 2016 17:43

Sv: Absolut! Känns självklart för mig, varför skulle "vissa"vara värd mer? :/

<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

3 november 2016 19:53

Ja man kan verkligen undra hur dom tänker... ja just ja.... dom tänker bara säljande...

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards