Alla inlägg under maj 2015

Av Svensson Svensson - 29 maj 2015 13:51

 

Ja, jag är väldigt nyfiken på hur domen lyder, vad som står. Att få läsa allt som också domen är dömd på. Det är intressant att få vet varför det blev en friande dom, vad som finns i det som lagts fram som gör att man förstår hur rätten dömde som dom gjorde. För att se det måste jag ju läsa alla dokument också.

 

Det var också mycket lättare än jag trodde att få ta del av, beställa hem allt som hör till rättegången, o sen då domen. Så nu väntar jag, sen ska jag läsa, blir intressant.

 

 

 

 

 

Acta est fabula, plaudite

                                            - Skådespelet är slut, applådera

 

Av Svensson Svensson - 29 maj 2015 13:05

 

Har jag alltid älskat att få ge, positiva överraskningar är det jag pratar om. Det som gör att man känner hur glad den andra blir, hur det uppskattas.

 

Igår fyllde några speciell år, ja faktiskt både en av mina härliga väninnor, men också min älskling. Födelsedagar är speciella o får inte gås förbi *ler*

Fick låna min snälla väninna/arbetskamrats bil, sov lite på fm efter nattens arbetspass, sen tuffade jag iväg uppåt. Valde att köp blommor på plats, dom skulle inte må så bra att vara utan vatten så länge var min tanke, o även att jag skulle ta o äta lite lunch på Subway – eller tanken var så, för jag har aldrig varit på Subway o ätit tidigare, det var första gången i söndags påväg hemåt. Den jag provade, lika som Han med stort H *ler*. Mums vad god den var, Han har god smak (men det visste jag ju redan ;) ), så varför inte slå två flugor med en smäll? Blommor o lunch.

 

Nu åkte jag lite snabbt hemifrån så paket, kort o allt var med, men inte skrivet eller inslaget. Men jag hade ju god tid på mig, sitter på parkeringen o fixar till allt, så att det ska vara fint – jag tycker lika mycket om att fixa till fina personliga saker att ge, som att själv få. Jag var inte ensam på köpcentrum igår. För det blev en fika med lillasyster o hennes dotter, dom var dit för att handla fotbollsskor o skydd. Det är en liten teaterapa, ja inte min syster alltså utan hennes dotter *ler*.

Jag har också turen att springa på en annan gammal vän som jag inte sett på evigheter, bara hållit kontakten med på nätet. Det var skoj, måste helt klart ta o se till att tiden räcker att åka o träffa henne också när jag är där uppe…

 

 

 

Presenterna o blommor blev mycket uppskattade, roligt att göra små fåniga men otroligt personliga saker som får en sån otrolig uppskattning. Vi hade också en skön avkopplande kväll, ni vet bara vara nära, huvud i knä, kramas, pussas, småprata… för att sen somna in nära o sova sött o hårt tills klockan ruskade liv i oss … talade om att nu var det dags att börja dagen.

 

Saknar ju bara så mycket direkt… men snart så är det lediga dagar igen.
Kommer nog då försöka låna bil igen, åker ju förbi Uppsala, där min lilla syster ska gå igen lite jobbigheter o vet att det är lite knepigt att få till det där med att ta sig fram o framför allt tillbaka – inte skoj åka kommunalt när man är opererad. Så då kan jag svänga in o göra lite nytta, kan jag så självklart kör jag henne från Uppsala hem till henne. Vet att det är sån hjälp man verkligen behöver.


Efter dagens promenad så känner jag en liten längtan efter att solen ska titta fram o värma upp lite. Det är dags att vårkylan släpper taget nu...

Av Svensson Svensson - 28 maj 2015 15:45

 

Jag skrev tidigare ett inlägg om en rättegång, om en man som var anmäld av sin sambo för misshandel. Och dom var upp i rätten, jag skrev om det i slutet av april innan det var dags.

 

Hon hade anmält honom, men samtidigt så håller hon sig inte undan, utan vill hela tiden ha fortsatt förhållande. Hon är otroligt bra på att provocera fram konflikter, som i situationen gör att han flippar över helt. Jag menade på i mitt förra inlägg att när det är på det sättet att kvinnan provocerar, fortsätter flera gånger på det sättet så visst ska han få sin dom, men hon ska också få en knäpp på näsan om att också inte försätta sig i situationen om o om igen. Det är inte direkt trovärdigt – att man är ett offer helt o hållet om man konstant går in i samma, att man faktiskt är den som provocerar fram situationer, där man inte respekterar den andra eller ens sig själv. För det gör man inte om man inte drar sig ifrån en person som misshandlar så pass att man måste anmäla.

 

Här fanns det en hel del saker som skett tidigare, det fanns foton, där man ser att hon blivit slagen ordentligt, det var även andra märken än slag, det var vänner, arbetskamrater som sett – men också läkare på akuten dit hon tagits av vänner för att hon sett så ut.

 

För mig var väl utgången ganska så klar, för mig så ska han ha sin dom – men hon ska också få en tillsägelse o hjälp om det behövs (flytta, samtalsterapi osv.) för att hålla sig ifrån honom, samt komma ifrån att provocera fram den typen av agerande från män.

 

Nu vet jag inte alls allt bakom självklart, men jag vet bara hur vänner o arbetskamrater fått ta hand om henne o ta henne till akuten. Så för mig ganska solklart – när även läkare som tagit emot henne anmält vidare, det är deras skyldighet i sånna här fall när någon kommer in så misshandlad.

 

Men tingsrätten gjorde bedömningen att han inte blev dömd för misshandel, hon överklagade o dom var till hovrätten då när jag skrev om det. Dom gjorde samma bedömning som tingsrätten.

 

Måste erkänna att jag faktiskt är lite nyfiken på att läsa pappren från rättegången, o domen för att få lite klarhet i varför, vad för punkter båda rätterna gått på för att fria honom. Just för att det oavsett hur mycket bevis som helst på att ja, hon provocerar…. Så har han slagit henne, misshandlat henne ordentligt, o hon behöver hjälp för sina problem som gör att hon hamnar om o om igen i samma situation, bli slagen.
Hur kan domen bli friande? Kanske just för att få veta hur dom resonerar, vad som sagts, vad som bevisats, hur bevis tolkats osv ska begära hem pappren från rättegången –

det är ju offentliga handlingar för alla att ta del av.  Och i det här fallet otroligt intressant att se vad dom tagit fasta på i hur domen sen föll. 

 

 

Av Svensson Svensson - 28 maj 2015 09:45

För jätte längesen - ja faktiskt måste det vara mer än ett år.... så fick jag av en väninna rådet att skaffa mig en H2O-mop, den skulle vara så helt otroligt fantastisk.

Visst jag hade redan då kikat på reklamen, funderat hur bra den där manicken kan vara. Inte vågat köpa, ofta så lovar reklam så mycket men inte ens 25% hålls. Nu sa hon att den var minst lika bra om inte bättre o lätt att använda.

 

Så går det lite i vågor att jag tänker - den vill ja ha  - nu kom en fas av den tanken igen, ensam, dottern iväg - nu vill jag ha den där, göra riktigt fint, ha det lätt att städa när jag är hemma. Snabbt lätt o bra

 

Så nu äntligen är den här - hämtad o ligger är i sin kartong. Jag har dock inte tid att packa upp o prova den förrän fredag - det är lite nattjobb o sen helt andra planer för torsdagen. Men den som väntar på nåot gott väntar ju alltid länge - så på fredag kommer den monteras o testas (om - lika bra ta med det, jag inte jobbar - jour den dagen så man kan ha tur eller otur)

 

Sen ska jag skriva min egna åsikt om det här lilla underverket. Ja o självklart är min röd, gick inte att välja någon annan färg *Ler*

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 27 maj 2015 22:00

"Lilla My":

 

 

 

Här kommer att bli ett diaboliskt pandemonium, tro mig!











Om man mot all förmodan inte har en aning om vad Lilla My menar med pandemonium - kan jag säga kort är det "kaos" att det kommer bli ett jäkla kaos eler kaos utan dess like.

Pandemonium - 

Pandemonium är helvetets huvudstad i den engelske diktaren John Miltons heroiska epos Det förlorade paradiset (Paradise Lost).

Ordet härstammar från grekiskans παν som betyder ’alla’ och δαιμόνιον vilket betyder ’liten ande’ eller som kristendomentolkar det: ’liten demon’, senare bara ’demon’. Ordet blir alltså översatt ’alla demoner’. Pandemonium avser en samlingsplats för alla djävlar.

Kan också användas som synonym till ordet "Kaos".


Av Svensson Svensson - 27 maj 2015 09:29


...men den finns

och om Lilla Sture...

 

ja det blev väldigt tomt när han försvann måste jag säga - som en väninna skrev som kommentar på fb - han hör ju dit, det kommer bli tomt.

Och det blev det ser konstigt ut utan den lilla röda där på kanten av parkeringen *ler*.

 

Det lustiga i allt är att efter att han hämtats igår, kom ett brev... 

Jag har haft bilar som blivit påkörda många gånger, aldrig någon som gett sig till känna eller på något sätt försökta göra rätt för sig.... en av mina bilar åkte en lastbil så snävt inpå att han tog med sig stötfångaren bak.... o tröck in hela bakdörren... inte ett pip - jag menar det borde chauffören ha märkt att han gjorde...

 

Så igår då, Sture har åkte till skroten, han hade stått ett tag där o borde ha åkte för längesen... men ni vet det där med separationsångest ;) kan ju skylle på den det låter bättre, lite mer sorgligt än att jag helt enkelt varit lite "lat" o inte tagit mig tiden...

Då kom ett brev från Folksam, jag har inte Folksam, men öppna o läser:

 

Vi har fått anmälan om en skada på din bil XXX000. Vår part har backat in i din parkerade bil.

Utifrån vårt underlag bedömer vi att vår försäkringstagare har vållat olyckan, vilket innebär .....


Jag blir både lite rörd o väldigt glad, varför? Jo för att det visar sig att det finns ärliga människor, att allt inte går ut på att ljuga, luras, roffa åt sig... pengar, saker... utnyttja andra eller bara vara elaka o försöka förstöra på alla sätt det bara går.

 

Här har en människa råkat toucha - för även om Sture var gammal, rostiga skärmkanter, en inslagen ruta så var han inte bucklig i plåten någonstans direkt ... o hade någon kört in i den så att det blivit en större buckla hade jag sett det - men inte alls. Ändå kontaktar föraren sitt försäkringsbolag - för en ganska så skrotig, icke körbar avställd bil...  DET är sånt jag uppskattar som visar att det finns bra människor fortfarande.

 

Så nu har jag försökt sen igår ringa Folksam o tala om att Sture åkt till skroten, men där var det lika svårt att komma fram som till Försäkringskassan.... men tji den som ger sig.

Jag letade upp ägaren på bilen, en adress o ett telnr - chansade, ringde o frågade om det var hennes bil. Det var det - jag sa som det var o att jag ska meddela Folksam om att dom kan ta bort det här försäkringsfallet. Hon blev så glad, sa samma sak som jag - vad trevligt med ärliga människor som inte ser en möjlighet att på något sätt sko sig, luras osv....

 

Jag tror man kommer längst med att vara ärlig, snäll, omtänksam - inte att vara girig o elak bara för att man kan....

 

-----------------------------------------

 

uppdatering kl 10.16 *pip*

 

Har ni också pratat med Folksam som tog bort fallet, även handläggaren sa att det var ovanligt med två så ärliga människor o i samma ärende... Den ägeren som anmälde att hon backar in i min bil o sen jag som då direkt säger, ta bort ärendet, bilen är körd till skroten.

Inte försök att smita undan något man gjort o inget försök att få ut ersättning, så mycket det bara gick. Båda sakerna lika ovanligt enligt handläggaren på försäkringsbolaget *ler* 

 

Men jag tror mer o mer på karma *ler* så jag fortsätter på den väg jag traskar på.... att den karma jag får tillbaka är den känsla jag ger andra.

 

 

 

 


 

Av Svensson Svensson - 26 maj 2015 20:15

vet vad jag gör.... jobbar 

vet vad jag vill göra..... blir när jag är ledig, o det är snart *ler*

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 26 maj 2015 11:11

 

Nu har jag shoppat lite blommor o planterat i balkonglådan vid min dörr, ja gjort lite blomsterfint utanför min entré. Jag hade ingen aning om vilken färg ja ville ha på blommorna iår, ja brukar kika vad som finns o spontant ta det som känns rätt just då. När jag gick iväg för att handla dom små plantorna så var tanken gult, knall gult, somrigt härligt glatt gult. Och en färg som är okey till den hemska färg dom målade om våra fönsterkarmar o dörren med i höstas…. Gråter nästan än när jag ser skiten, det var rostbrunt förut, helt okey – men detta??? Vet inte ens vad jag ska kalla färgen, sen så är det slarvigt gjort, det är flammigt som bara den – helt enkelt skitfult.

 

Men väl där strosande bland dom blommor som fanns, hittade inget jag föll för som var riktigt fina o riktigt gula. Det var bara tagetes som fanns några riktigt gula. Men bara tagetes känns lite tråkigt, nu när jag kom hem kom jag på att jag hade kunnat ta några av dom riktigt gula tagetes o klämt ner i min valda färg – det blev rosa, cerisrosa. Det hade kunnat bli lite mer färg på det sättet – men inte försent, kan tänka lite o knata iväg under dagen eller imorgon o köpa några knallgula att klämma ner bland dom andra.

 

Årets färg blev rosa, riktigt rosa. Har tidigare år fyllt lådan full av småplantor o ångrat mig senare för dom växer på sig snabbt o då blir det trångt. Så jag får stå emot känslan att det ser lite ynkligt ut just nu, det växer på sig *ler*. Jag får snällt vänta lite bara – men vill ju ha det stort, mycket på engång. Hade det funnits större plantor att köpa hade jag nog gjort det just av den anledningen.

 

Riktigt nöjd med vad jag redan hunnit med idag – Sture har åkt, rensat bort alla brännässlor (o självklart bränna mig på armarna svider gott) o ”blompimpat” framsidan. Ändå har inte ens halva dagen gått *ler*

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards