Alla inlägg den 2 maj 2015

Av Svensson Svensson - 2 maj 2015 11:31

Jag har alltid haft tjockt, lättskött hår, har inte behövt tänka så värst mycket på vilka produkter jag använt, det har blivit bra ändå. Men får några år sedan började jag få problem med mitt blodvärde, det rasade ner o gick inte att få upp. Har visserligen alltid haft problem till o från, fått äta järntabletter då o då, men det ha fungerat bra. Men nu var det svårt att få upp värdet,  åt så många järntabletter att magen till sluta sa ”nej, tack” o jag började må illa – idag räcker det med att se en järntablett så vänder det sig i magen.

 

Det löste sig med att jag fick gå till vårdcentralen o få järn, i dropp. Då när jag startad lät det inte skoj, som något ovanligt – men lärde mig snart att så ovanligt var det inte. Jag med min otroliga sprut/nål-fobi hade några veckor av rent helvete, gick 3 dagar i veckan i 13 veckor…. O nej, jag har inte blivit av med min rädsla, det gick inte att som många säger ”göra det så ofta att man blir van”. Det blev snarare värre… men kvittar jag vet att jag måste, o jag gör det när jag måste. 

 

Men det hjälpte inte i längden – kom upp till ett hb på 100 men skönk snabbt igen – till under 70, låg ofta på 61-65… då släpades jag in fort för att få inte järn- utan blod via dropp…  Nu har jag fått lite mer ordning på det där, så jag kämpar inte direkt med det problemet.

 

Det som följer med järnbrist är också en rad andra saker – som att jag tappade massor av hår, att håret inte alls var lika ”lätt” att sköta, trasslade sig mera osv…. Då blev det mer noga med produkter, att hitta produkter som verkligen fungerade – på mitt hår.

 

Fick rådet att prova – Macadamia hårdvårdsprodukter, efter lite tjat att jag skulle prova dom så gjorde jag då det – o ångrar att jag inte provade tidigare. Det är helt otroligt så fint o mjukt, lätt att borsta, glansigt – ser friskt ut. Nu har jag visserligen inte heller problemet med att tappa ”tonvis” med hår, det har till o med vänt så att jag känner att det blir tjockare o tjockare igen. Jätte skönt. Men att ha hittat en produkt som hjälper till, som jag är nöjd med är inte fel.

 

Nu har jag mest använt hårinpackningen/balsam, sist köpte jag också en lite flaska av oljan för att prova. Det är en jätte bra kombo så det kommer jag fortsätta med. Tänker även nästa gång jag skickar efter ta o prova shampot också.  Det är så skoj att hitta produkter jag verkligen blivit nöjd med o inte bara en gång –första gången man använder det – utan det har hållit i sig, blivit lika bra varje gång. Så jag behöver väl inte påpeka att jag kommer fortsätta ...????

 

 

 

Macadamia Professional

Under århundraden har alkemister och 'healare' över hela världen vänt sig till naturens rika resurser för dess medicinska krafter.
Med oljan från makadamianöten, som återfinns längs Söderhavet, och oljan från de unikt sällsynta Argan-fröna från Marocko, har naturen försett oss med några av de mest gynnsamma faktorerna för hälsosam hud och hår.

Produkterna från Macadamia Professional™ kombinerar oljorna från dessa mycket näringsrika nötter med speciella ingredienser från naturens mest närande växtpreparat för att skapa den ultimata förskönande och vårdande kuren för ditt hår.
Oljan ger nytt liv till hårets naturliga väsen och skönhet och skapar ett skyddande lager som fyller och berikar med viktiga proteiner.
Njut av mjukt, silkeslent och glansigt hår utan oljiga eller vaxliknande rester.

 

Av Svensson Svensson - 2 maj 2015 09:20

  

Efter 3 långa pass med massor o massor att göra, efter att ha jobbat över o jobbat maxtid kvällen innan, o så seg, så trött. Så vet ni, jag tog o sa hej då, loggade ut innan passet var slut. Men det blev lugnt, o många förare var ju kvar så jag kände att jag kunde göra det jag sällan gör – logga ut o gå hem. Kände att jag faktiskt var värd att få gå hem o sova – vilket jag gjorde. Somnade nästan direkt när jag lagt huvudet på kudden. Såååå skönt :)

 

Det är så skoj när man kör o det hoppar in folk man känner igen – privat eller från andra ställen. I natt var jag iväg långt ut o landet, lite typ från normal väg, till smal dålig asfaltsväg, till grusväg, till skogväg knappt körbar… o där mitt i skogen låg ett hus :) – när man far ut på sånna här vägar första gången blir man lika glad när det finns ett hus där.

In hoppar ett gäng, bland annat en från gymmet jag gick på – hon är en så positiv o härlig människa att man blir glad över att bara se henne. Och samma igår *ler*, men så kom jag på också att jag ju dragit på att förnya årskortet på gymmet, o att jag lovat mig själv att försöka gå dit 8-10 ggr/mån. Så nu när jag blev påmind så ska jag försöka ordna det – inte nästa vecka men nästa igen...

 

Som sagt hon är verkligen en positiv människa, o nästan alltid glad. I natt så blev jag så glad när hon säger till mig att det var så skoj att se mig, jag såg så glad o pigg ut, som att jag mådde verkligen bra. Att jag alltid varit vacker men att jag nu var strålande vacker o att det syntes att jag mådde bra, att jag var kär, att jag hade ett jobb jag trivs med *ler* Det är ju bra att det syns på mig att jag mår bra, att jag är vacker är inte fel att höra. Vacker på både insidan o utsidan *ler*

 

 

 

"Det finns inget skönhetsmedel som går upp mot lycka."

 

 

Har ju lite svårt att ta till mig positiva saker om mig som sägs till mig…. Men jag börjar bli bättre på det – eller jag börjar höra orden, o bli glad över dom. Som när en viss speciell person säger till mig att jag är perfekt, att jag ska tro på att jag är perfekt. Sen så vet vi ju alla att det där med perfekt är en smaksak för varje person. Att det som är perfekt för mig inte är det för dig …. Och att någon är perfekt för någon innebär inte heller att man är helt felfri – för det är ingen av oss. Det betyder bara att man är någon som uppskattas högt med allt man har. Och det värmer att få höra att jag är perfekt *ler*

 

Hundarna o jag har tagit en liten promenix, det är svalt med skönt väder att vara ute o gå i, sen har jag startat en tvättmaskin – lika bra göra det när jag har tid så att jag slipper det på mina lediga dagar. Nu ska jag läsa lite, sen ska jag ta o göra lite yoga, lite meditation, sova minst 2 h till för att jobba natten igen. Bara en natt kvar sen ledigt – längtar o räknar timmarna….

 

 

 

 

"Den högsta belöningen för människans arbete

är inte vad hon får för det utan vad hon blir genom det."

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards