Alla inlägg under januari 2016

Av Svensson Svensson - 18 januari 2016 18:40

Ibland finns det inga rätt o fel, det är mer vad som är rätt för dig, vad som känns bra - det är det som blir det rätta sättet. Så med andra ord finns det lika många rätt o fel sätt som det finns människor - ja lite överdrivet kanske men i stort sett så, för ingen av oss är ju exakt lika.

 

 

 

Sen finns det vissa saker som ses som rätt eller fel i stort - t ex man ska inte slå någon, man ska inte stjäla... det är fel saker. Samma som att det aldrig är fel att vara snäll, hjälpsam o förstående. Så kan man se på det när man tittar på det snabbt... MEN om man slår för att försvara sig eller någon som skadas, att man gör det för att slippa ur något... komma loss. Samma sak som det kan bli så fel att vara snäll o hjälpsam om man gör det i överdrift o glömmer bort sig själv o istället utnyttjas o mår dåligt.
Så det går inte att säga att något alltid är rätt eller fel, det finns alltid nyanser...
 
 
 
 
Så hur kan man då förklara för någon att det som kan ses som rätt, rätt sak att göra pga av olika omständigheter som finns, att andra runt omkring borde se det som något bra man gör... - att det är när man gör det här “rätt” som folk undrar - vad sjutton tänkte h*n på, hur kan h*n göra så, göra det valet???? Alltså tycker folk att det här som borde vara rätt är väldigt fel....
 
Och skulle det göras något fel i situationen så kommer dom här som borde tycka att det är fel, istället säga - va bra, äntligen, nu sker något bra, nu gör du ett bra val - även om det kanske kan vara fel vanligtvis... men äntligen ett bra val, ta o fortsätt stega på o gör detta till något bra o rätt....
 
Att veta en sak, veta att rätt ses som fel o att fel kommer ses som rätt om det sen utvecklas åt det håll som gör att det blir ett rätt ... för att trassla in sig i orden... HUR förmedlar man det???
 
 
 
Nu ska jag jobba en natt till, sista passet innan ledigt - imorgon ska jag göra Janssons frestelse i lite större mängd :) För jag får främmande som jag vet älskar just min, o som kommer få med sig flera förpackningar hem. Blir en sen julklapp kan man säga... vi har ju inte kunnat träffas över helgerna. Blir inte fel alls att få en kväll tillsammans igen ;)

 

Av Svensson Svensson - 17 januari 2016 12:35

Känner igen flera av låtarna från radio, men aldrig direkt tänk på vem det är som sjunger: Kanske för att det inte är den typen av musik - den jag fastnar för o vill veta vem för att lyssna hemma, köpa skiva osv. Men så startade jag upp youtube o en av hennes låtar kom upp, sen en till, kom på att jag kände igen flera - så jag letade upp henne som artist o har låtit hennes låtar skvala lätt i bakgrunden. Perfekt musik, glad, lätt, nynnvänlig - så nu är det hennes låtar som får rulla på som bakgrundsmusik idag.

 

Selena Gomez - som sagt musik som gör mig glad o jag trallar med i låtarna.

 

Av Svensson Svensson - 16 januari 2016 15:18

i en säng, rena lakan, det är en liten sådan där vardagslyxkänsla jag gillar. Jag bäddade rent igår, o i morse fick jag den lyxen att kryp ner mellan lakanen o njuta av känslan. Det var en nöjd känsla jag hade i hela kroppen – ja, ja kanske lite frustrerad då, erkännes… men bara lite eller… - men i det stora hela troligt nöjd.

 
Efter en dag där jag plockad lite hemma, ställen som inte syns men jag vet… kändes bra. Ny tvättade lakan, bort med julen – bara gardinerna kvar som ska bytas. Jag har fått igång min H2O mopp igen *yeah*.
 
Ett arbetspass som fick mig att skratta mycket – sånna gillar jag, då mår jag bra o sover gott. Kunder som är trevliga, glada o skämtsamma – fast det är faktiskt dom flesta av kunderna jag kör, jag väljer ialla fall att bara komma ihåg dom.
 
Körde en tjej runt 25 som pratade om hur det var att vara äldst i en syskonskara på tre, o där syskonen var ganska många år yngre än henne…. Runt 6-10 år, hur det var att få gå in o bli som en förälder när den ena dog… att vara både storasyster o förälder i ett. Hur olika rollerna var o att det var svårt att kunna hålla isär dom, att även kunna släppa föräldrar rollen när syskonen blivit så gamla att det inte fanns samma behov, utan mer behov av att ha en storasyster. Och hur hon själv fick slåss med sina egna behov mot sin partner, att det lätt slog över, att hon sökte mer en förälder än en partner, det blev mycket äldre män – vilket fick förhållandena att skita sig, att det var först när hon insåg det här som hon istället träffade en otrolig kille. Det är så otroligt intressant att få den att höra andras öden, tankar, sätt att lösa saker som skett i deras liv. Det är så otroligt många saker jag lär mig under dessa korta men ibland intensiva minuter där livsöden av olika slag delas. Det är en förmån jag är tacksam över att kunna få det förtroendet o med det även en kunskap om saker jag annars inte skulle lära mig.
 
Som när en ung tjej hoppar in i bilen o börjar prata om att ha ont, reumatisk värk o jag måste ha svarat väldigt rätt… för tjejen började gråta o säger att gud så skönt att hitta någon som förstod henne – inte peppade med onödiga ord utan verkade förstå o ställde rätt fråga så att hon förstod att det fanns ett intresse o empati för hennes situation, precis det hon behövde efter en kväll med vänner som inte alls fattade hur ont hon får – svinkallt o fingrar som inte fungerade o kraften helt borta – jag fick med ut o öppnade portdörren – hon kunde inte hålla i nycklarna ens. Tacksamheten från henne är en härlig känsla att få.
 
 
Jag är känslig för dofter, parfymer/rakvatten – nej inte allergisk, utan mer vilka jag verkligen tycker om. Och när jag känner att någon har en parfym jag gillar så bara måste jag fråga vilken det är – det uppskattas alltid *ler* o jag uppskattar att känna dofter jag gillar, kunna hitta nya att själv prova. Som när en man har rätt rakvatten :) – farligt säger ja, riktigt farligt – rätt man, rätt doft *mmmm*.
 
Det här med dofter är ganska intressant, hur man eller jag ska jag säga, reagerar. Hur jag verkligen gillar vissa dofter, inte alls andra (– på tal om att inte gilla en doft, någon som gillar o passar i denna? Jennifer Lopez, Deseo… se sist i texten) o hur samma doft kan lukta olika på olika personer… det är som att ens egna doft med parfymen/rakvattnet flyter samman o ger en underbar egen effekt. På mig själv kan det göra skillnad i om jag känner mig glad o bekväm, mig själv eller lite obekväm. Som att ha kläder som känns fel. På en man ger det effekter som – håll dig på avstånd du tilltalar mig inte eller en varm skön trygghetskänsla… helt rätt får rätt doft på rätt man en helt annan effekt *blink*, ja helt annan, men när jag tänker efter är det också nödvändigt att jag känner o gillar mannen. (ger honom litet övertag att utnyttja rätt *ler*)
 
Jag mår verkligen bra idag… bra pass, bra upplevelser, kontakt med härliga människor får mig att må såhär bra… sväva runt lite sådär mysigt dagen efter - att långsamt landa. Jag har verkligen hittat rätt arbete med kollegor som gör mig glada, jag bara älskar dom… så mycket skratt o humor, omtanke, spontana kramar, kunskaper…
 

 

 
Deseo från JLo är en blommig och träig doft. Deseo är en sensuell doft inspirerad av midnattspromenader genom en regnkysst tropisk trädgård. En sprakande explosion av fräscha apelsinblommor och rosa pelargoner med en aning av mineralnoter och sensuell amber.
 
 
Deseo från JLo är en blommig och träig doft. Deseo är en sensuell doft inspirerad av midnattspromenader genom en regnkysst tropisk trädgård. En sprakande explosion av fräscha apelsinblommor och rosa pelargoner med en aning av mineralnoter och sensuell amber.
Mina vänner, bekanta, läsare -  någon av er som använder, gillar Jennifer Lopez, JLo Deseo?
Jag gillar annars just beskrivningen, dom dofterna – men inte denna. Passar inte alls på mig. Så om någon annan vill ha den flaska jag har, 50 ml (ca 48 kvar) så säg till, annars kommer den bara kastas ändå o ge plats åt ”mina” dofter.



Av Svensson Svensson - 15 januari 2016 16:00

 
Kvalitet i en kärleksrelation kan mätas på olika sätt. Forskarna valde enighet, samhörighet, tillfredsställelse, sensualitet och sexualitet. 
 
När man tittar varför par bryter upp - så ser man snabbt att det som sker är att man får brist på viktiga saker som behövs för att bibehålla en bra relation. Man har tagit varandra förgivet o glömmer bort att man aldrig kan sluta upp att vårda sitt förhållande - då dör det.
När det väl börjat dö så är det väldigt svårt att vända om o hitta varandra igen, det krävs att båda har samma starka vilja, men oftast har känslorna dom passionerade redan helt dött för ialla fall en o då går det inte att hitta det där igen.
 
Det som märks tydligt är att bristen på kommunikation finns, att man inte pratar med varandra - antigen är det tystnad eller så pratar man till varandra men inte med, det gnälls på varandra men man gör inget åt det utan man bara låter vardagen rulla på.
 
Stor del är brist på det intima, närhet - man slutar ha sex, man slutar att ha närhet. Då finns inte mycket kvar att fortsätta på. En sak att man i korta perioder pga av olika saker som stress, jobb, sjukdom tappar lusten för sex. Men när man också tappar viljan att vara nära, kramas... då ska man nog ta o titta på varför...
 
Ofta finns också med att man helt enkelt "växer ifrån varandra" man utvecklas åt olika håll, man får nya mål där man inte som från start var eniga, man får lite olika personligheter som gör att man i längden inte längre trivs tillsammans.
 
Även stressiga jobb kan förstöra ett förhållande, speciellt om man också har bristande kommunikation.
Missbruk av olika slag är också en stor bidragande orsak till att förhållande trasas sönder.
 
Det svåra många gånger är att se o förstå vad som sker, o varför i tid, i tid så att man kan laga det, själva eller ta hjäp. Ofta så märker man det för sent. Eller så är det så att man tappat känslorna för varandra men stannar kvar av bekvämlighet...
 

Av Svensson Svensson - 15 januari 2016 15:21

Ja... vad ska jag säga - fick för mig att det här måste jag prova. Jag ska göra något mer för att ha variation. Så hamnade jag på något om Qi Gong o tänkte... det där låter skoj. 

 

Ja nu har jag då idag provat mitt första försök - säger bara kort - Det är tur man är ensam hemma *Ler*..... men tror att det kan vara något bra alternativ att ha som lite variation för att inte ledsna på det här med att röra på mig lite mer... 

 

Sen får man se i längden om det är något jag kommer fortsätta med. Vet att yoga kommer jag fortsätta med - mest för att inte bli totalt stel som ett kassaskåp, behålla lite lite av något som kan kallas vighet... sen kettlebell, men så super skoj, det verkligen känns - o då har jag nog en minsta varianten av den som man kan ha - men det räcker. Det är riktigt skoj o tiden går fort när jag tränar med den. 

 

Känns riktigt bra att jag än kunnat hålla det jag satte upp som mål - just angående att röra på mig. 

 

Och Qi Gong.... ja det var en ny upplevelse o det var inte så lätt som det såg ut, krävs koncentration o lite mindre skratt åt sig själv... Men skratta är ju bra så jag fortsätter även med det när det känns som att jag ska skratta åt mig själv o min klumpighet :)

 

Av Svensson Svensson - 15 januari 2016 14:57

Denna härliga blomma - härliga färger....

 

 

Av Svensson Svensson - 14 januari 2016 18:30

 

Jag gillar snön så det är inte därför mina drömmar går åt varmare breddgrader. Jag älskar det vita, rena, vackra som vi har när det är riktigt vinter. Visst erkänner att det inte behöver vara riktigt så kallt som nu – men tänk er, knallblå himmel, sol o runt -5 grader. Kan det vara mer härligt en vinterdag?

 

 

 

Nej drömmen om varmare breddgrader har nog väckts lite av att en väninna ska åka iväg 2 veckor till Thailand i slutet på februari, lilla dottern är där nu i 3 veckor med pojkvän o en kompis. Dom valde att åka runt lite, se flera ställen – hon sänder mig bilder på värme o jag kontrar med massa snö *ler*

 

        

 

 

Förr hade jag aldrig kunnat tänka mig att vara så ”äventyrlig” – japp det är det i mina ögon. Att jag skulle kunna åka runt så. Nej det ska vara tryggt o säkert – till en plats, lite utflykter får räcka som äventyr. Kanske beror det på att det alltid var jag som fick allt ansvar för vårat resande – för att jag inte själv känner att jag behärskar situationer där jag inte vet vad som sker, o inte kan förlita mig på någon annan.

 

Men idag när jag sitter o ser hennes bilder så tänker jag – det där skulle kunna vara riktig skoj – det skulle jag också vilja göra – med rätt person, en jag kan lita på helt o hållet. Att släppa lite på kontrollen själv o bara följa med… Ja inte bara vara som ett litet våp som följer utan egna åsikter o önskningar, nej mer att känna att jag litar på att personen klarar av situationer som kan uppstå. Tror inte jag riktigt gjorde det förr…. O själv vill jag inte åka – fast vem vet kanske är jag där en vacker dag också – planerar en resa helt själv… som att se körsbärsträden blomma på våren i Japan.  DET är något som står på min lista över resemål dit jag vill åka.

 

 

 

 

Här är några punkter, finns flera, men det här är dom jag just nu tänker mig som platser jag skulle vilja uppleva idag.

  • Australien – se platser, natur o deras inhemska djur, som koala o fåglar i flock som vi har i bur en o en
  • Egypten – se alla historiska platser, våga flyga ballong över för att se uppifrån, hisnar i magen bara av tanken
  • Kryssning i Västindien – gillar kryssningar men även stanna kvar o hoppa runt lite på öarna där för att se mer.
  • Thailand – resa runt o ser mer än en ö
  • Se körsbärsträden blommar i Japan en vår
  • Se Azaleadalen i Göteborg, Slottsskogen


Hoppas träffa någon som också vill uppleva, resa lite – som har egna drömmar, som är trygg men äventyrlig så att han kan få mig att släppa kontrollen o våga vara lite mer spontan o resa runt lite på olika platser.
Resan börjar ju redan med drömmen, sen planeringen före, tankar om vart man vill åka, vad man vill se – för att till sist då upplevas…  tillsammans. För delad glädje är just dubbel glädje eller till o med ännu mer än dubbel *ler*

 

Och tänkt att hitta någon som får mig att släppa kontrollen – som får mig att våga, för att jag litar så totalt på honom. Så jag får uppleva saker jag annars aldrig skulle ha upplevt.
Som att resa o åka runt för att uppleva mer av landet, som att åka motorcykel, hoppa fallskärm… (det där var bara några exempel) vilken känsla att få uppleva saker som annars jag aldrig skulle våga – få njuta av den fullständiga tilliten jag känner för någon o känna hur han njuter av att kunna övertala mig, få mig att göra saker tillsammans med honom med den tilliten… 

Av Svensson Svensson - 14 januari 2016 15:02


Har nu flera nätter i rad åkt förbi ett skyltfönster o i ögonvrån sett något jag blev intresserad av. Stannat till lite o kikat lite mer, för att i natt när jag hade lite tid passa på att gå ur bilen, kika lite mer o se om det fanns någon lite pristagg – nej det fanns det ju inte. Ställer är känt för att ha lite höga priser så jag antar att så även är fallet med denna – men nu blev jag ändå lite småkär i den o hade gärna kånkat med den hem.

 

Man får ju drömma lite eller hur?
Som – ska den få vara kvar i bronsfärgen eller vill jag hellre ha den i svart med gulddetaljer? Då skulle den matcha övriga saker jag har i samlingen den skulle ingå i. 

 

Har ju några små samlingar som funnits här under åren o då o då utökas... en är hundar - afghaner o malterser, en annan är erotiska små figurer o den här, den egytiska - den växte på sig en del när vi var dit på semester för härrans många år sedan. 


Ja jag vill ha.... 


 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards