Alla inlägg den 10 januari 2016

Av Svensson Svensson - 10 januari 2016 23:12

Det är verkligen jätte viktigt när man tagit på sig ansvaret för något. Det får inte kännas oseriöst, det måste finnas en trygghet i det hela. Att man känner att dom som har håller i det tänker på vissa saker, som gör att det man arrangerat blir attraktivt, att personer lockas att återkomma fler gånger.

 

Idag har jag haft en otroligt trevlig dag….
det började med en stund här hemma – vi träffades lite tidigt, men det gav tillfälle till att ”ta igen” sen vi träffades sist. Sen blev det lunch – gott, men samtidigt blir man lite trött o loj av att få i sig varm mat….  En runt tur på hans jobb – alltid intressant att få veta mer om vad vänners arbete går ut på o hur det ser ut på arbetsplatsen. Jag är lite nyfiken av mig eller kanske mer jag ska säga vetgirig.

 

Sen iväg på en träff för personer med samma intresse. Det var en fin lokal – lagom stor o jag blev lite intresserad av att själv köpa mattorna som fanns på golvet.

 

Det var som sagt trevligt, för mig är det ren meditation, jag kopplar av helt o hållet. Men det är ändå lite svårt att göra det fullt ut när det är lite för hög nivå på flamsprat från andra deltagare… en sak att det är instruktioner, att man hjälper varandra, ger tips, visar varandra, frågar – i en lågmäld mjuk ton… o visst är det bra att det finns glädje o skratt också – men det blir lite för flamsigt, o då blir det lite för oseriöst…

 

För mig så finns alla kvar i samling när saker gås igenom – oavsett om man är nybörjare eller gammal som attans i gemet. För mig så grupper man sig inte för mycket med gamla vänner o pratar massa privat prat när man är ”ledare” den som håller i det – det gör att nya med automatik känner sig utanför o kanske inte kommer igen – det där privata snacket får man ta efter, eller en annan gång.
Nu var det gratis, det var en träff, det var ingen kurs osv… så det var eldsjälar som ordnade något som förhoppningsvis kommer utvecklas till något som återkommer.

 

Men man kan tänka på att kanske mer berätta vilken teknik, varifrån det kommer, att det finns olika – att när man säger ”så här ska det vara” så menar man att visst det finns olika varianter men det här är i den linjen jag lärt mig i o som jag tycker är den rätta. Man måste bestämma lite innan om man är där som deltagare eller som ”ledare” är man där som ”ledare” så när man gör något som alla kan vara med att se, att man visar upp något för alla – alltså inte går in o ger tips eller instruktioner till någon lite privat – då ska man också som jag ser det berätta vad det är man gör, hur, vad tanken är, vad man ska tänka på – det är att visa alla deltagare något.

 

Här blev det i mina ögon små missar – men som så lätt rättas till – lätt att tänka på till kommande gånger. Men som sagt i stort – väldigt trevligt, lättsamt o trevliga människor – det är något jag så jätte gärna gör om – både med personen jag åkte dit tillsammans med idag – han litar jag på helt o hållet o känner mig trygg med i dessa situationer.
Men tanken finns att jag kanske kan tänka mig åka dit även utan, men då med någon annan som kan tycka att det här är roligt att lära sig mer av…..



 

Av Svensson Svensson - 10 januari 2016 20:05

Nej det är tvärt om, att kryddor är något bra. Så var inte rädd att krydda på lite med alla dom fina goda olika kryddorna som vi har att leka med för att förhöja smakerna i maten med. För det är nyttigt för oss, inte bara gott – utan det finns andra fördelar som följer med.

 

Här är en liten kort lista med förklaringar på vilka fina fördelar dom ger oss:

 

1 – Kanel
Studier har visat att kanel bidrar till att förbättra glukos, lipider och blodsocker för personer med typ-2-diabetes. Den innehåller också anticanceregenskaper. Så var inte rädd att dricka kanel i te eller lägg till i maten

 

2 – Chilipeppar
Den här kryddan innehåller capsaicin, som är känt för att ha många hälsofördelar.
Människor som äter kryddstark mat 6-7 ggr/vecka har en 14% lägre risk att dö i förtid.

 

3 – Vitlök
Här är en krydda som är bra för immunförsvaret och hjärtat. Det anses vara en naturlig antibiotika, reglerar blodtryck o bidrar till att döda parasiter.

 

4 – Ingefära
En krydda som är känd för sin förmåga att lugna en orolig mage, men den gör mer än så – den hjälper mot inflammatoriska sjukdomar o förebygger cancer.

 

5 – Oregano
Det här är den örten som har högt värde av antioxidant, den innehåller en förening som är effektiv i kampen mot diabetes. Kan tas via munnen för att bli av förkylning, trötthet, influensa, parasiter o allergier.

 

6 – Salvia
Anses vara en antioxidant o har anti-inflammatoriska fördelar. Den bidrar till att förbättra lipidprofiler o glykemisk kontroll för personer med typ 2-diabetes. Samt att öka HDL-kolesterol samt sänka triglycerider.

 

7 – Gurkmeja
Innehåller en aktiv ingrediens känd för att förebygga cancer, inflammatoriska sjukdomar o neurologiska sjukdomar. Lägga gurkmeja i din kost för att bidra till att förebygga artrit, Alzheimers o även cancer.
Lägg gärna gurkmeja på äggröra, gör te eller njut av hemlagad gul curry.

 

Så ta o njut av alla dom härliga kryddorna som finns i kryddträdgården

 

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards