Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

Selektivt läsande

Av Svensson Svensson - 20 maj 2015 17:00

... – nyttigt att äta choklad varje dag.

 

Läser en artikel om att motverka hjärt/kärlsjukdomar. Det är ju inte fel att lära sig lite mer om vad man ska tänka på för att förebygga o hålla sig så frisk som möjligt. Just hjärt/kärlsjukdomar är ju vanligt när man blir äldre, ja det är ju en av dom dominerade dödsorsakerna i västvärlden, men också i Kina o indien, sen matvanor o livsstil ändrats - så det är absolut intressant läsning.

 

Det är ju när det bildas plack i blodkärlen som det blir ett högre blodtryck, som riskerar att ge syrebrist som leder till stroke eller hjärtinfarkt. Så hur motverkas det?

 

Jag tänker inte bli långtråkig genom att rabbla saker om kronisk inflammation, T-celler, oxiderat LDL osv… det är just bara tråkigt o ofta sådant man ändå inte förstår. Eller om hur man tittat på olika djur, på olika platser i världen med olika matvanor för att se olika samband, eller mer att det samband man räknat ut inte stämmer.

 

Jag tar istället fram det där som jag direkt fastnade vid, att få äta choklad, varje dag. Mmmmm vem skulle inte nappa på den hälsokuren? Så jag fastnade vid orden ”nyttigaste hälsotillskottet mörk choklad varje dag” o njuter av dom orden.
Det finns en studie där man gett äldre män o kvinnor med risk för hjärt/kärlsjukdomar 40 g osötad kakaopulver utblandat i lättmjölk i ena halvan av gruppen o bara samma mängd lättmjölk varje dag. Efter så kort tid som en månad såg man lägre halter av dom ämnena som gör att artärer kalkar igen.


Så för att må bra, förebygga så kan man säga att man ska äta det förmodligen nyttigaste kosttillskottet - mörk choklad varje dag.
Men man ska också gärna göra lite andra ändringar av sitt liv om det behövs, eller tänka på:
Sluta röka om man röker
Röra på sig, vara med fysiskt aktiv i vardagen, helst så att man tar i, känner att man gör något.
Stressa av, försöka leva ett liv mer avslappnat, omvärdera vad som är viktigt i livet... hälsan eller…??? Stress ökar den farliga oxidationen i kroppen.
Få i sig rikligt med fettsyror som Omega 3
Äta mindre rött kött o snabba kolhydrater.
 

Så vad tänker jag själv göra då? För att förebygga igen kalkning, för att ha en bättre hälsa. Ja självklart kommer jag ta fasta på det här med chokladen. Jag kanske börjar äta omega 3 igen, men bara kanske, ska ta o kolla upp det med min älskling först. Han kan ju sådant. Sen kan han säga vad han vill om chokladen, den tror jag stenhårt på *ler*.
Fortsätta röra på mig lite mer än det vardagliga varje dag, ta vara på saker man köpt för att starta upp nya sätt att träna – det finns en del o det är ju inte dumt att använda det. Stressa av mera, tycker nog att jag lyckats med den biten väldigt bra, känner mig inte stressad direkt. Kan ta det lugnt även i stressade situationer. Maten kan jag också blir lite bättre på, ändra lite vardagsvanor – men inget får mig att sluta eller dra ner på att äta kött, det är på tok för gott.

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards