Direktlänk till inlägg 7 maj 2015

Om man slutar att gå ner i vikt...

Av Svensson Svensson - 7 maj 2015 12:27

... trots att man känner att man faktiskt både tränar bra o äter sunt, men vågen står ändå stilla o stampar. Då kanske det är så att det är man själv som bromsar sin egna förbränning utan att man tänker på det. För det är lätt att missa små saker som kan inverka, det finns framför allt 8 dåliga vanor som kan vara orsaken men som man inte alltid tänker på.

 

1 – Man dricker för lite

Din förbränning går ner ju färre daglige funktioner din kropp utför. Och den behöver regelbundet intag av vätska för att orka. Så dricker man lite bränner man också få kalorier. Förbränningen aktiveras när du dricker vatten, samt att kroppen också försöker att värma upp vattnet, så ju kallare vatten innebär att du bränner mer kalorier. (Sen är inte för kallt vatten det bästa i alla lägen…)

 

2 – Man får i sig för lite vitaminer

Om man har en brist å D-vitamin ökar automatiskt nivåerna av hungerhormonet ghrelin, vilket då gör att du går omkring o är hungrig hela tiden. Under vår mörka årstid är det svårt att öka intaget av D-vitamin på naturlig väg, så då är ett kosttillskott bra att ta som tillägg.

 

3 – Du tränar en hel del, men det är egentligen bara konditionen

Alla vet ju att träning är det bästa för att hålla igång förbränningen. Men om man bara t ex springer eller cyklar så kommer snart dom muskler som aktiveras då att vara aktiva men inga flera. Alltså ökar man i stort sett bara konditionen. För att förbränna mera under tiden man konditionstränar så behövs också att man regelbundet även styrketränar, ger kroppen mer muskler som ger bättre förbränning.

 

4 – Snacks på kvällen

Försök att ha ett 12 timmar uppehåll från att äta under kvällen natten. Samt försök att göra din morgonträning innan du äter frukost. Och framför allt, småät inte något alls, snacksa, på kvällen.

 

5 – Avstår du från koffein av hälsoskäl?

Nu ska man inte hälla i sig litervis av kaffe, men koffein hjälper att sätta lite fart på förbränningen. Så lagom mängd kaffe o grönt te är bara bra för din förbränning.

 

6 – För lite sömn

Man har märkt att personer som lider av sömnbrist ofta väger lite mer än andra. Forskning visar att sömnbrist kan sätta hungerhormonerna ur spel – det gör att man blir både hungrigare och äter mer. Så försök att få minimum av sju timmars sammanhängande ostörd sömn.

 

7 – Konstant stressande

Att stress är dåligt för den mentala hälsan vet alla, men få vet att den också påverkar förbränningen på ett negativt sätt. När stresshormonet kortisol aktiveras går kroppen in i ett slags försvarsläge, vilket innebär att kroppen börjar lagra fett.

 

8 – Äter du fel mat o får i dig för mycket tillsatser?

Känner man att man gör allt rätt, så kan det vara en idé att titta lite mer noggrant på maten man äter. Varifrån den kommer o vad den innehåller. Vissa kemikalier, vissa bekämpningsmedel innehåller hormonrubbande ämnen som kan förstöra din ansträngning att gå ner i vikt

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards