Direktlänk till inlägg 7 maj 2015

”Åhhh så dåligt jag mår, det är så synd om mig”

Av Svensson Svensson - 7 maj 2015 13:53

 

 

 

Läste ett så bra inlägg på facebook igår som vinklade det jag själv känner tänker. Att för många är för egocentriska – att det alla andras fel att dom mår dåligt, att hela livet är negativt, men inget är ens eget att ta hand om att vända.

 

Inlägget var skrivet av en person som i sitt yrke träffar personer som mår dåligt, som behöver hjälp att komma in på rätt spår igen – för det kan man behöva ibland. Men man kan göra mycket själv, med bra vänner o en egen självkännedom, inte vara rädd att se sin egna medverkar o försöka göra dom ändringar som behövs.

 

Han skrev att han under många år nu träffat på många personer som pratat på länge om hur jobbigt dom har haft eller har det, hur alla andra gör fel mot dom…. Allt går ut på hur negativt allt är, hela livet. När han då när dom fått pratat klart frågar dom vad dom gjort för att vända trenden, vad dom gjort för att försöka börja må bra igen, om dom kan se sin egna medverkan i det som sker…..
Ja då får han en förvånad blick som säger att det är väl inte deras uppgift? Det är ju livet o alla andra som ska rätta till det som känns fel….

 

Han har så rätt i att livet ÄR som det är, alla går igenom dåliga dagar, sorger, orättvisor, krossade hjärtat o olika motgångar. Men sen så är det alltid man själv som måste ta tag i hur man själv ska må o lära sig hur man själv fungerar o hur man ska hantera saker. Det finns mängder av sätt man kan ta till – visst gå hos någon terapeut kan vara en sak, men man kan som sagt göra mycket själv. Läsa böcker, gå någon kurs, finns många kurser på distans, man kan bolla med en bra ärlig vän som vågar putta till en o säga vad man gör för egna fel. 

 
 
Annie

Annie

7 maj 2015 14:36

Helt rätt måste jag säga! bra skrivet av dig och bra sagt av honom med :)
Lite så brukar jag tänka, det är som det är och det blir som det blir ;) Att leva med värk är botten vissa dagar, men jag brukar försöka gräva upp mig rätt fort iaf. Ibland går det sådär .. och ibland går det bättre-gäller ju ändå att försöka göra det bästa av situationen :)

Vad jag svamlar, men du förstår nog ;)*ler*

Sv: JA det gick bra på det muntliga :)
När jag väl stod där framme så släppte nervositeten och tänkte nu kör jag på ;)
Fick bra respons av läraren efteråt också, det var kul! :)

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

7 maj 2015 16:26

Ja då jag förstod, vet ju hur det är när jag dippar... när saker skett som gör att jag fått tänka om, göra på annat sätt för att ens kunna göra
Lite mer svammel :)

Härligt att höra att redovisningen gått så bra :)

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards