Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

Yrkesförare kör på GPS o kör ändå fel – många många gånger

Av Svensson Svensson - 20 maj 2015 11:09

 

I söndags var det då dags att starta upp min vecka semester – första sammanhängande riktiga semesterdagarna på flera år när jag tänker efter. Helt underbart. Hade bestämt att jag skulle ta första bästa buss på morgonen – vilket innebar att jag åkte 5.35 från mig, dragandes på väskor o kylväska, trodde det skulle bli bökigt, men det gick bra. Jag är ju inte direkt vän av att åka kommunalt – en av mina små fobier, men jag gör det ändå.

 

Bussen till Uppsala – ja vad ska man säga… chauffören kunde först inte stava till Gävle, han försökte knappa in orten för att ge mig biljett – han lyckades inte – han såg inte heller att Gävle stod med på första sidan, en egen knapp, zon 4 Gävle, Sala o några flera orter – Gävle stod först så ganska enkelt att se…. Fick min biljett till slut – efter att jag själv hjälpte till att knappa på skärmen. Så när vi åkte ca ¾ av resan, som var i ösregn, så åker han in på en busshållplats o stannar. Anropar, jag antar garaget eller någon form av servicehjälp – han sa att bussen lät konstigt, att han fick upp på panelen att bromsarna inte fungerade som dom skulle…. Bara det att han inte förstod vad den han pratade med sa fullt ut – han sa till honom att starta om systemet o se om det kvarstod innan han åkte vidare. Det gjorde han inte, han ”la på” o åkte vidare … behöver jag säga att alla vi få som åkte den tidiga bussen helt plötsligt satt på spänn, en satte på sig säkerhetsbältet….

 

Sen var det Upptåget till Tierp, där var det inga saker att klaga på  - mer än i Tierp då… för att komma från perrongen tåget stannade vid, o komma upp på ena sidan där bussarna stod fanns det enbart trappor, ingen hiss inget annat än trappor – får dom ha det så??? Jag tänker på äldre med rullatorer, föräldrar med barnvagnar, handikappade osv….. måste det inte finnas ett lätt sätt för dom också?

 

Det är nu det ”roliga” kommer… där står en fin vit turistbuss o väntar på oss, för att ta oss sista biten från Tierp till Gävle, via några flera stationer …. som Älvkarleby, Skutskär o Furuvik…. Så börjar färden – jag såg hur dom flesta hajar till när dom också hör gpsdamens irriterande stämma ”sväng vänster om 800 meter” – hittar inte chauffören eller….

                                                  
  

Jag är en del av alla jag mött.

 

Vi fick snart svar på den frågan – nepp han hittade inte ett dugg…. Jag tappade räkningen när han stannade o vände bussen för 5 gången….  Jag slutade tro att vi skulle hinna i tid när en av passagerarna satte sig längst fram o lotsade – han steg tyvärr av för tidigt.
Så höga gemensamma suckar från personer som inte känner varandra, som inte sa ett ord till varandra på hela resan, har jag då aldrig hört – suckarna kom så på pricken samtidigt att man skulle kunna tro det bestämt o övats på flera gånger… I Skutskär tror jag inte ens han åkte in till hållplatsen, han var så sen i tiden att han gav upp att hitta o ingen på bussen skulle ju av….

 

 

 

 

 

Vi ska inte heller tala om hur många gånger den vänliga gpsdamen påpekade att han körde över tillåtna hastigheten…. Ja till o med på 30, 40 o 50 sträckor. Där jag personligen anser att man ska vara noga att hålla rätt fart – det är en anledning till varför det är låg hastighet där… om han sen ligger lite över på 70 o 90 bryr jag mig inte om….

 

Till slut kom vi fram, även här kom en passagerare till slut fram o lotsade rätt inne i Gävle, vi var ”bara”  15 minuter sena…. Fint folk kommer sent eller hur….


Alla resor är en omväg hem.

 
 
Annie

Annie

20 maj 2015 11:53

Nej vad trist, och konstigt på sätt och vis att han inte hittade-trots gps .. borde ju ha vanan inne, vill ju inte klaga *ler* men ändå ..

borde han inte ha hittat fram?

Sv: Aha vad trist att du med har ont i ryggen :(

Jaha, har du fått den rekommenderad av sjukgymnast?

Jag har kört på den nu i 4 dagar och jag har inte blivit sämre iaf, peppar peppar .. ;) Så tänker nog försöka ha ett öppet sinne och köra på mer med den. Annars har lite svårt egentligen att "tro" på såna här rehab-övningar ;)

Men men får försöka tänka positivt ;)

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

21 maj 2015 10:55

Ja man tycker det eller hur... o i sånna situationer så klagar o gnäller jag ;)
Det var inte direkt svårt - han skulle ju till tågstationerna på orterna då bussen var en ersättningsbuss för tåget. Dom bygger ut spåren så tågtrafiken var avstängd några dagar o det här var sista dagen - så ja han borde ha hittat.

Det är inte direkt skönt det erkänner jag.... men det går säkert över. Mest dålig säng o sen på det lite många lyft i jobbet - ingen vila för ryggen.

Nej det är en jag känner som haft stora ryggproblem länge som rekommenderade.

ja positivt tänkande ska ju vara det bästa ;)

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards