Direktlänk till inlägg 21 maj 2015

In Case of Emergency

Av Svensson Svensson - 21 maj 2015 15:59

ICE – något jag inte alls tänkt på innan jag tog taxikortet. För då togs det upp i en av läroböckerna vi hade om hur viktigt det är att mata in vilka kontakter man har som ICE-kontakter i sin mobil. Det är till personer man ska ringa om det händer en något – man är med om en olycka, man blir sjuk – där man helt enkelt inte själv kan ringa. Det fina med just ICE-kontakterna är att dom kommer man åt även om mobilen är låst. Dom nr kan man ringa oavsett – precis som nödsamtal.


Så jag har numer lagt in ICE-kontakter ifall att något skulle hända mig. Det är självklart då mina döttrar, min älskling har även nu fått hamna där o min mamma. Kanske lite många, eller få, men det är ändå dom som behöver kontaktas om det sker något. Jag har även lagt in nr efter namnet i telefon listan – så att när mobilen är låst o den listan kommer fram ser man namnen o sen även ICE-1, ICE-2, ICE-3 o ICE-4 efter namnet. Tänkte att på så sätt vet den som eventuellt måste ringa ett sånt samtal från min mobil vem jag vill ska kontaktas först …






ICE - In Case of Emergency

Vid olycksfall vill räddningspersonalen snabbt få tag i den skadades anhöriga. Lägg in nummer till anhöriga i din mobil under den internationella beteckningen ICE - In case of Emergency.


I dag har väldigt många människor en mobiltelefon och de flesta har den påslagen en stor del av tiden. Med ICE slipper räddningspersonal bläddra i adresslistor för att försöka gissa sig fram till vem som är anhörig. Någon har kanske lagt in "mamma", men det betyder inte att personen vill att vi ska ringa "mamma" i en akut situation. Med ICE vet räddningspersonalen direkt vem de ska kontakta.


Underlättar för många parter

Med ICE-kontakter i din mobil kan räddningspersonalen snabbt få tag i rätt person och har de tur kanske den personen har information som kan vara av stor vikt för sjukvårdarna i deras arbete, till exempel uppgifter om den skadades blodgrupp eller eventuella allergier eller sjukdomar. För anhöriga är det också en stor fördel. Människor återhämtar sig snabbare från de psykologiska påfrestningar det innebär att ha en anhörig som drabbats av en olycka om de underrättas tidigt. I snitt tar det nästan sex timmar för familjemedlemmar att bli kontaktade vid ett olycksfall. Det är lång tid för att vänta på beskedet att en närstående är allvarligt skadad.

 

 

 

 

 

om du vill läsa mer...

https://www.sosalarm.se/112/information-och-utbildning/in-case-of-emergency-/

http://www.dinsakerhet.se/Vid-olycka/Larma/ICE---Anhorignummer-i-mobilen/


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards