Alla inlägg under januari 2017

Av Svensson Svensson - 31 januari 2017 23:17

 

Jag tycker ju listor är så jätte skoj att fördriva tiden med o nu hittade jag en lista jag inte sett förut så självklart så bara måste jag svara på frågorna som lite tidsfördriv. Har gjort alla måsten jag ska idag och istället för musikquiz så tog döttrarna o jag en tjejkväll. Hosta o förkylningar gör att sitta ute bland folk inte ligger högt på priolistan över aktiviteter – men hemma uppkrupen i soffan i myskläder, skratta o skoja – det är en liten härlig energikick.

 

Jag hittade listan här - http://deninrekampen.bloggplatsen.se/2017/01/30/11412085-worklist/

 

 

Då kör vi…

 

 

1. Vad ville du bli när du var liten?
Det fanns bara en sak för mig när jag var liten o det var veterinär.

 

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
Jag var fortfarande inne på att bli veterinär, började till o med på naturvetenskapliga linjen i gymnasiet just av den anledningen.

 

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Matte, har alltid haft ganska lätt för matte. Inte för att jag alltid gör så som ”man ska” jag tänker lite på mitt eget sätt o det blir rätt så varför ändra på det.

Sämsta, jag o språk, vi går bara inte ihop, så alla språk jag pinat mig igenom av olika anledningar är mina sämsta ämnen för jag kommer inte ihåg mycket av det… ja engelskan då, den klarar jag hjälpligt, men den matas man ju med konstant – men spanska (här kan jag faktiskt några få fraser fortfarande *ler*) o tyska för att inte tala om grekiska jag tog som kvällskurs *skrattar* för där kommer jag inte ihåg ett endaste dugg.

 

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Jag blev skoltrött o jag hoppade av o började jobba som tandsköterskeelev istället hos två privattandläkare. Ångrar mig inte ett dugg.

 

5. Vilket var ditt allra första jobb?
Mitt första jobb där jag fick betalat är ett sommarjobba på IBM – hjälpte till med att skriva brev, kopiera, sortera in saker i pärmar osv… o jag fick som tack en liten berlock med deras runa skrivmaskinshuvud – den som dom andra fick när dom jobbat ett visst antal år *ler* det var skoj.

 

6. Vad har du haft mer för jobb?
Kontorsjobb – registrerat order, löner osv på Coops Rikslager i Bro. Jag har jobbat som telefonsekreterare på ett callcenter. Jag har haft egen firma – djurprodukter på postorder. Jag har tagit hand om min handikappade son hemma under många år…

Jag har städat på ett konferensanläggning/slott, jag har plockat lösviktsgodis. Och jag har jobbat på Arlanda; servicedisk, incheckning, gate o flight co-ordinator.

 

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Köra bil, köra kunder eller paket från punkt A till B….  – kör taxi

Och ibland så sitter jag i växeln o tar emot beställningar

 

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?
Jag tror att det kan vara att jag gillar köra bil, att jag är glad för det mesta o har lätt att anpassa mig till olika situationer. Svaga sidor – ska man väl egentligen fråga mina medarbetare eller chefer, dom vet nog den biten bästa. Men jag ska ju svara själv o jag vet att jag har svårt för förändringar o kan blir gnällig (kanske mest i någon form av rädsla för om jag ska klara av det…) innan jag vant mig – vänjer mig gör jag oftast ganska fort, då går allt bra -  så får jag bara gnälla lite så…..

 

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
Jag tänker inte riktigt så – jag gillar mitt jobb o att ställa upp o vara lojal hör till. Det är inget jag direkt är stolt över. Kan jag hjälpa mina kollegor så gör jag det osv… Så vad kan jag säga att jag är stolt över… Jo jag tror att jag kan säga att jag kan vara stolt över mitt sätt att köra bil – om vi nu pratar om det jobb jag har nu. Jag får ofta beröm av kunder att jag kört så fin, så mjukt, så tryggt osv… så det är kanske något som jag kan säga att jag är stolt över – att kunderna uppskattar mitt sätt att köra.

 

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Något mera kreativt kanske – jag har inte direkt tänkt på det, jag har inga planer på att byta yrke för tillfället. Kanske lyxfru då *ler* räknas det som yrka????

 

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Försäljare inom vilket område som helst – för jag kan inte pracka på folk saker.

 

12. Vad gör du om fem år?
Åren går fort – så antar att jag gör det jag gör idag. Jag trivs ju så varför ändra på något?

Av Svensson Svensson - 31 januari 2017 17:31

Ja idag har jag suttit här hemma o tittat o kommit på att det ska inhandlas flera leca-block att “leka” lite med. För jag är riktigt nöjd med dom jag redan har. Däremot så ska det ändras lite i min fusköppenspis - vet inte än exakt med det kommer ramla på plats ganska snart, det ligger liksom där o vippar... o snart vippar det över kanten.
 
 
 

Det har plockats i lite lådor idag - det är en hög med “det ska upp”, en låda med “ska in på vinden” o en låda med “slängas”. Men jag undrar varför jag hela tiden får in lådor med saker som jag kan vänta med o inte dom där lådorna som innehåller det där jag saknar, det där jag vill få tag på??
 
Har även pysslat om mina blommor idag o *snyft* fått slänga iväg tre orkidéer o en annan växt - det fanns lite för stora o välmående ull-löss på dom o jag har förstått att har man fått dom på plantan går det inte att få bort.... Ska inte köpa några nya växter innan jag haft lite koll på dom som finns kvar - det sprider sig tydligen väldigt snabbt det där... undrar varifrån dom kommer. Hur man får dom små äckliga liven....
 
Sen ska jag ta reda på hur jag ska göra rent i fönstret för att ta död på eventuella som lever kvar där o som kan hamna på nya växter... ja jag får forska lite o se - vill ju inte ha dom på växterna.
 
Snart ska jag iväg - det blev ingen musikquiz ikväll - alla snörvlar, hostar o har feber o själv har jag ingen lust att gå... Istället ska jag ta med hostmedicin o möta upp min lilla för att gå hem till den stora o ha en tjejkväll - umgås lite. Där kan man hosta o snörvla hur mycket som helst utan att det stör eller smittar andra...
 
Klagar inte, det ska bli så mysigt att ha en kväll o bara umgås, utan ljudnivå som gör att man inte kan prata *ler*.

Av Svensson Svensson - 30 januari 2017 23:59

 

 
 
Det är inte riktigt klok så fort tiden går - snart är det vår igen. Det är skönt med ljusare tider o sol, det erkänner jag. Men samtidigt så är det inte alls dumt med vinter heller - massa stearinljus o mys när det är mörkt är inte fel, det är riktigt härligt. Det jag tycker är mest synd, det är att snön lyser med sin frånvaro istället för sin närvaro. Det är vinter så varför inte få njuta av årstiden när den är som bäst. Lagom mycket snö som knarrar under skorna när man är ute o går, knallblå himmel o en sol som lyser upp dagen.
 
 
 
 
Men i och för sig... än finns det tid - hela februari *ler*
Natten som var, när jag skulle sova, hade fått ordet av en väninna att inte dansa. Och jag löd, jag dansade inte *ler* men jag höll mig heller inte still i sängen utan.... ja jag var på golvet i badrummet för att göra det lite finare, det fanns utrymme för det kan man säga... knä, diskborste, avkalkningsmedel.... skrubba skrubba... Och det är inte att dansa eller hur ? *ler*.
Och jag har inte trasslat in fötterna idag heller. Jag valde att ta det lite lugnare o ett pass yoga istället - ett jag vet att jag klarar av med min kassaskåpsviga kropp - har använt mig av det förr. Det är inte direkt skoj att bli påmind om hur förbaskat stel man blivit.
 
  
 
 
Jag har en vän som är galet förtjust i alpackor - o jag håller med henne dom är ursöta, som sagodjur på något sätt. Speciellt dom vita. Och idag lämnade jag av en kund o åker förbi en hage med en liten flock alpackor. Självklart var jag ju tvungen att stanna mitt på vägen, ut o klafsa runt på lerig grusväg, sen balanser i en dikeskant för att ta några bilder till henne.
 
  
 
Dom var väldigt nyfikna o det gjorde att jag fick bättre kort än jag trodde när jag stannade - för då var dom längst bort i hagen - när jag klev ur bilen så kom dom traskande mot mig, så det blev inte bara små vita prickar på fotot där man säger “Titta alpackor” o alla andra tittar o tänker - visst!
 
 
       
 
 
 
I bilen idag har radion skvalat lite i bakgrunden - o det har pratats en hel del om att Canada ger personer som blir kvar i landet pga av USA nya regler för inresa, tillfälligt längre uppehållstillstånd. Jag blev så full i skratt, jag har inte hört uttrycket innan, men det var så bra att jag kommer ta det till mig. Dom pratade om att visserligen har det då kommit nya regler men att det inte verkar vara förankrat vad som gäller, för alla säger lite olika saker... så en av reportrarna säger “ja där går inte ankorna på rad”. Tog ett tag innan jag fattade vad hon menade o sen började jag skratta - för det var ett bra uttryck.
 
  
 
 
 
Idag har jag varit godissugen - o självklart står det en burk med vackert färgade bitar som ropar - kom o ta mig, nej mig, nej mig eller ta oss alla....
 
 
  
 
 
Men jag lät faktiskt bli - jag lät också bli att köpa chokladkaka som det var ett sånt otroligt bra pris på o jag var dödligt sugen..... istället tog jag med mig hem från affären lite mer nyttigt godis o stoppade i mig väl hemma. Jag måste säga att när man gjort ett sånt val så blir man lite stolt över sig själv - för att jag vet att det är bara genom att stå emot som jag kommer till punkten då suget inte kommer lika ofta o mycket. Och det är ju dit man vill komma....
 
 

 

 
Av Svensson Svensson - 28 januari 2017 15:38

Så känns det i hela mig idag. Trött tröttare tröttast. Men det är en ledig helg, o jag vet exakt hur den ska användas *ler*.
 
 
 
 
 
Visst det blir lite “sova bort” en del av dagen - men jobbar man natt så.... lite besviken på att det inte är sol som lyser upp. För jag skulle ta en städdag idag o det är så mycket enklare se damm när solen lyser - men allt går ju bara man vill.
 
Har plockat runt lite eller plockat om ska jag säga - i julpyntslådan, det blev två istället för en överfylld o utburna på vinden. Julblommorna är nu kastade eller bortplockade så att julen är verkligen borta nu...
 
Skulle vilja åka till Rusta o andra butiker åt det hållet... o hmmm nu ska vi se är det Blomsterlandet eller Plantagen som finns här, det är nog Blomsterlandet - där ser man hur man inte alls noterar vad affärerna heter, man vet vad dom ligger, o var man kan handla vad... men sen är det inte så viktigt. Men dit för att se om det finns någon trevlig fin växt/blomma att ha istället för julens blommor.
 
Jag vill se vad det finns för orkidéer eller andra lättskötta växter o jag vill se om jag kan hitta chilifrön, tänkte se om jag i år kan få frön att gro o växa på sig, jag är annars proffs på att ta livet av små frön o får väl om det sker köpa småplantor lite längre fram i vår. Men jag ska ha en eller två sorter chili o prova se om jag kan få lite frukter att plocka o använda på något sätt i höst... någon lite lagom stark o så någon med riktig riktig hetta. Ska se om jag kan ordna lite skjuts dit *ler*... o få iväg pantburkarna som läggs i kassar o blir lite för många att släpa till affären för att panta...
 
 
  
 
Men så sjukt skönt att vara ledig o kunna plocka o dona ordentligt här hemma - som bona golven - japp se det blir så otroligt fint när det görs då o då. Och nu kändes det som om det var dags att inte bara torka av golvet. Jag måste bara köpa en ny mopp - är inte alls förtjust i den jag trodde skulle vara kanonbra - jag svär som attans... men visst det går, men bökigt o nej jag gillar den inte alls.. (Vileda Ultramax) eller så har jag bara inte kommit på det fina med den, tekniken med den....
 
   
 
 
 
 
 
Nu tar jag en liten paus i plockandet - det börjar bli lite för mörkt här hemma ändå.... ska ta o försöka titta klart på en film jag påbörjade på jobbet - men hann inte titta klart - det var lite för många som ringde o störde *ler*.
Filmen fanns på viaplay - vilket jag inte har så jag fick leta upp den o där jag nu ser sista halvan så störs jag ungefär var 5 min med en popup som säger att jag måste registrera mig - men se det tänker jag inte för mindre än 1 timmes tittande... så jag klickar bort o klickar bort o tittar - i korta omgångar *ler*.... allt går som sagt om man vill...
 
Ska ta en liten promenad också - det är ett bra sätt att få tankar o funderingar på plats - lite frisk luft o röra på sig... den här gången är det planer för inredning hemma - lite förvaring, lite plats för blommor som behöver ljus, lite plats för böcker... kommer fortsätta på temat av leca/mur-block o betong här hemma - samt rep, fått för mig att jag ska använda rep på något sätt, ska se om det är genomförbart så som jag tänkt mig...
 
Det finns såååå många trevliga idéer i mitt huvud om vad jag vill göra - både inredning men också annat pyssel jag vill prova på - fördriva ledig tid, få utlopp för lite kreativitet... Ja promenaden är väl också för att ta mig förbi en affär o köpa mer frukt att ha ... eller kanske lite dipp o grönsaker till, det är inte heller så dumt faktiskt. Och när suget efter godis, choklas, chips osv inte finns för starkt - minskar för varje dag - så ska jag inte göra något som får det att komma igång igen... *ler*...
 
 
  
 
Så det blir en promenad först, innan det blir för mörkt, sen blir det lite öva på att trassla in fötterna i line dance-steg, oavsett om jag kommer lära mig eller inte så rör jag på mig o har skoj, så jag skrattar när jag tror att jag kan o kommer på att jag glömt stegen som är super få o jätte enkla *ler*...
Sen en dusch, plocka fram godsaker, ett glas vin - japp det ska jag ta mig ett ikväll - sen krypa upp under goa mjuk filt o titta klar på filmen från i natt o sen leta upp en annan film...

Av Svensson Svensson - 27 januari 2017 09:00


 

Ofta när man ska börja träna så tar man i ordentligt från start, nu jäklar ska det tränas.

Vilket oftast resulterar i att det inte går många veckor förrän man slutat helt – igen!

Varför har vi människor så svårt med det här att göra saker på ett mer lagom sätt, ett sätt som gör att man orkar o tycker att det är skoj att fortsätta med den där förändringen som göra en mer välmående. Det här gäller inte bara träning som kommer där vi nyår, det gäller nog det mesta som är just en förändring, där man ska ändra sina vanor. Man kör på för fullt o istället för att det blir något bestående så går det ganska kort tid så har man slutat helt o hållet.

 

Ofta hör man också att det är bättre att röra sig lite än inget alls – ändå så är det just allt eller inget som gäller för dom flesta. Men när man ser fakta som det här om hur man påverkas av bara en promenad, även en kort promenad varje dag. Vi pratar minuter, det behövs inte alls mycket för att det ska bli positiva effekter. Så det här med att det är bättre att röra sig lite än inget alls kanske man skulle ta till sig mer av – framför allt om man är som jag, super lat o inte alls gillar ”träna” …

 

Jag blev själv snopen men glatt överraskad att läsa hur effekten blir av även korta promenader, o det gör att jag känner att det är okey att ta en kort promenad, det behöver inte vara flera kilometer som ska traskas. Det känns bra att veta att även 10 min runt kvarteret ger effekter som man inte ska förkasta, att man inte ska avstå från att gå kort om tiden inte finns. För ofta är just det en orsak att hoppa över promenaden en kväll, man har inte tiden, det finns inte 45-60 min över. Men nu när jag läser om hur bara några få minuters promenad gör stor skillnad för hälsan så finns inga ursäket, 5 minuter är bättre än inget.

 

 

 

 

 

Titta här hur mycket sundare du blir för varje minut du går per dag.

 

1 minuts gång
Du ökar chanserna till att ha 4 cm mindre midjemått än en person som sitter ner hela dagen.

 

2 minuters gång
Du aktiverar de gener som ansvarar för nedbrytning av fett och kolhydrater.

 

3 minuters gång
Ditt blodtryck sjunker.

 

5 minuters gång
Din självkänsla förbättras med 46 procent och du blir 54 procent gladare.

 

5-10 minuters rask gång
Din kreativitet och förmåga att lösa problem ökar med 60 procent.

 

30 minuters gång
Dina symptom på depression minskas och risken att få depression minskas med hela 30 procent.

 

40 minuters gång
Du sänker risken för koronär hjärtsjukdom, alltså risken för hjärtkramp och hjärtinfarkt.

 

45 minuters gång
Fettvävnaden i låren och på magen minskas.

 

60 minuters gång
Risken för bröstcancer minskar med 14 procent.

 

150 minuters gång i veckan (ca 22 min om dagen)
Du går ner i vikt, får lägre BMI och sänkt blodtryck.

 

 

När man ser det såhär, visst är det värt att gå om så bara 5 min dom dagarna man inte har den där tiden – för 5 min kan man alltid klämma in.

 

 

 

 

 

 

Jag själv har tagit upp något som mitt ex o jag gjorde för 20 år sedan – istället för att sitta o titta på program vi ville se så ställde vi oss upp o gick på stället. Det finns alltid något program man gärna ser, som man avviker tid för att se – någon serie, nyheter osv… så varför sätta sig ner o titta när man kan röra på sig lite samtidigt o tiden går otroligt fort, man tänker inte ens på att man står är o går. Ja i början kanske, men det går ganska fort så tänker man inte på det – men tittar på programmet o vips har man rört på sig 30 min. Så man behöver inte ens gå utanför dörren för att ”promenera” dom här få minuterna som gör så mycket för hälsan *ler*

 

Kanske det här skulle vara en lagom utmaning att få med sig flera på – att man väljer ut ett program på ca 30-45 min som man vet att man tittar på minst 4 ggr/veckan. Så istället för att sjunka ner i soffan så ställer man sig upp o ”går på stället” o tittar. Och man kan bara lätt stå o trampa, man kan jogga på stället, man kan använda armarna på olika sätt… ja man kan göra det lätt eller ta i så att pulsen går upp ordentligt – precis som man själv känner för – från gång till gång. Men man sitter inte ner o tittar ….

Av Svensson Svensson - 27 januari 2017 06:05

 

Min start på detta år har verkligen inte varit direkt ”lyckosam” o nej året kommer INTE fortsätta på samma bana – man kan säga såhär att jag har nu gjort mitt på den här fronten för flera år framåt… eller nja kanske att ta i, men för detta år. Nu har jag varit sjuk klart.

 

Jag börjar med vinterkräksjuka i nästan 3 dagar där jag var väldigt nära vän med min hink… piggnade till, kände mig ganska okey – det var bara att få tillbaka orken lite sen skulle allt vara som vanligt. Hemma nästan en vecka räckte för mig.
Men så var det tydligen inte tänkt för min del för då slog febern till o jag blev sängliggande helt utslagen i ungefär 3 dagar innan jag började känna att det gick att gå från sängen till toan utan att stanna o vila 47 ggr…

 

Så ont som jag har haft det i kroppen då när jag hade feber har jag aldrig haft tidigare – varenda led, vartenda ben i skelettet, huden överkänslig, ont i tänderna o till o med ont i hårstråna – ja det kändes faktiskt så. Hur man än gjorde så gjorde det för ont efter 2 min – ligga i sängen, nej den var för mjuk, ligga i soffan, nej den var för hård. Vänd sig, nej det var för jobbigt o gjorde för ont, ligga still gjorde också för ont. Så kanske jag ska vara glad att febern gjorde att jag sov bort dom där värsta dagarna.

 

Så starten på detta år har absolut inte varit så som året kommer att fortgå – icke då…

 

 

 

 

Samma gäller på lite andra plan också…. Medan det på en del plan börjat mer än fint o lovande – så får gärna året fortsätta *ler*.

 

Så jag säger såhär att NU börjar mitt nya år *ler*…. Januari har liksom bara försvunnit – poff borta – o jag kommer helt o hållet glömma dessa veckor. Koncentrera mig på att riktigt friskna till för det känns verkligen att man inte är helt på topp efter dessa veckor. Men känner också att jag bli piggare o piggare o orkar mer ör varje dag.

 

Jag gav inga nyårslöften för 2017, istället skulle jag ju göra en ”års bucket-list”, vilket ju helt kom av sig när jag mest sovit bort första veckorna. Men nu har jag påbörjat den o det är riktigt roligt att göra en lite lista över vad jag ska göra detta år – eller vad jag vill hinna med att göra detta år. Saker som finns med är att åka o hälsa på mina härliga vänner, att ta en kryssning med …. Ja det finns faktiskt fler än en kryssning på listan – delvis så finns det en där min syster, hennes barn o jag tar en kryssning som är mest för just hennes lilla.

 

Listan är varierande o det är mycket skojiga saker som gör mig glad att bara tänka på. Och ibland är det lika viktigt att få känna glädje av att planera o ha förväntningar. Allt behöver inte bli exakt som tänkt, det finns mycket utrymme på min ”års bucket-list” för att ta ut svängarna o göra förändringar. Det ena fasta som finns – som inte ändras på något sätt, det är att skaffa mig en frys, en halvhög frys – för jag märker hur otroligt dumt det är att inte ha något utrymme att frysa varor jag köpt eller färdig mat… det blir väldigt konstigt att inte kunna planera min mat på det sätt som en frys tillåter.

 

Sen en annan sak som inte kommer att ändras – inte så mycket ialla fall – det är att jag vill ha en bukett blommor stå o lysa upp med färger som passar mig eller säsongen. Sen så kan jag ju alltid hoppas på att det kanske kommer någon liten bukett bara sådär spontant från någon som vill visa att jag finns i tankarna – det är alltid trevligt *ler*.

 

Sen är det allt från Musikquiz-kvällar, luncher, middagar, vänner, skratt, resor... ta hand om min hälsa både kropp o själ. 

 

Jag har faktiskt en ledig natt – men det går inte att sova – dygnsrytmen får fortsätta som vanligt då jag jobbar natt igen natten som kommer. Men jag har istället utnyttjat timmarna till att försöka lära mig en line dance *skrattar* Nybörjar variant, få steg, lätta steg o samma om o om igen – men inte hjälper det inte… jag o dans går inte riktigt riktigt bra ihop, men vad gör det, jag skrattar gott åt mig själv o skuttar glatt omkring här hemma – det är ju att röra på mig som är det viktigaste inte att lära mig dans. Även om jag erkänner att det vore skoj att faktiskt kunna dansa hjälpligt, men har man två vänsterfötter så har man.

 

Kikar åt min tv o konstaterar att jag måste få den inkopplad så att jag kan titta på tv – eller som vanligt bara ha den gå sådär lite i bakgrunden – det blir inte så tyst här hemma då… Och nu när jag inte ens kan slötitta på tv på jobbet när man sitter ner en stund – då får jag ju inte tvtittande kvoten varje vecka *ler*…

 

Och nu har det börjat bubbla runt tankar o funderingar o allt o inget i huvudet också – en hel del som jag funderar på om det kanske kan bli blogginlägg av… fast det vet man aldrig förrän efteråt.

 

Ha en underbar dag – vi hoppas på sol eller hur *ler*

 

 

Av Svensson Svensson - 20 januari 2017 11:29

 

Ja för nog måste det väl vara något sånt… eller börjar jag bara bli väldans gammal???

 

 

 

 

 

Jag lyssnar på countrymusik o jag såg en kort stund på en film (Harvest Moon) fastnade för låten (Thinkin Too Much – ja den är så ”jag” den där titeln *Ler*) o hur dom line dance. Det var något som blev fast i hjärnan. Sen så har en väninna o jag suttit o skrattat åt workoutvideos. Jag letade upp gamla bilder till min dotter o sprang på en hel del gamla minnen men också filmer som låg där på hårddisken. Jag hittade Core Rhytms o tänkte att det där var något jag ville göra då, varför har jag aldrig gjort det, videon låg ju där på datorn??? Min väninna kom på att Zumba, det såg skoj ut, hon hade också någon video med det liggandes…

 

 

 

 

Vi kan säga såhär att efter att vi oberoende av varandra tog o kikade på dom här träningsprogrammen noterade att vi nu förstör varför vi aldrig har gjort mer *ler*… för, nja – avancerat o inte alls vad man kan kalla kul. Det är dans i båda, dansa är ett kul sätt att röra på sig – även om jag inte kan dansa – men när man såg lite in på dessa träningsprogram så försvann det roliga – det såg bara jobbigt o svårt ut.

 

Men så…. Det sitter i huvudet att det där med att röra på sig, dansa är en skojig variant att komma igång. Att jag har utrymmer här hemma nu för att kunna ta något steg åt varje håll utan att springa in i någon möbel. Så varför inte line dance???
Så nu har jag letat upp lite instruktionsfilmer på youtube o jo jag ska prova – det ser kul ut – lite lagom svårt – läs inte alls svårt, till o med steg som jag ska klara av… man behöver alls göra det så avancerat utan just bara röra på sig i samma enformiga sammansättning av steg *ler*…

 

Vem vet jag kanske blir line danceproffs – nää tror inte det *ler* men som sagt det ser sådär lagom avancerat ut o det ser skoj ut o man röra på sig – o att ha skoj samtidigt gör att man inte direkt tänker på det som ”motion”.

 

   

 

 

Ikväll är det dags att vara växelhäxa igen – det blir nog en ganska så lugn helg hela helgen – helgen före lön o i jan….

 

Sitter o kikar – nästa helg är jag ledig – nästa helg skulle det verkligen ha varit skoj att åka iväg på en kryssning, tillsammans med… - bara vara, njuta av mat, dryck o varandras sällskap… Vem vet kanske jag tar o tuffar iväg själv bara för att ha något att göra, inte sitta ensam hemma. Eller så kanske jag ska ta o svara på sms o mail jag fått från ”gamla beundrare” o se om man kan hitta på något skojsigt för att fördriva helgens dagar lite tillsammans med någon för ovanlighetens skull… vara social kallas det visst också *ler*

Av Svensson Svensson - 17 januari 2017 21:37

Eller är det så enkelt att alla dessa som reagerat som... bortskämda barn, inte är just mer än bortskämda barn? Att när saker inte går deras väg så reagerar dom o agerar bara utifrån att dom fick inte som dom själva ville??? Något som dom inte alls ser som sport - antagligen - blev segrare hos folket eller kanske man ska säga att det just personer som hade intresse i just den sporten som var intresserade av att rösta iår?

 

För hur som helst så är det ju just det som är kruxet när det kommer till att tittare/lyssnare ska rösta fram resultat - det är inte vem som ÄR bäst - det går i o för sig aldrig att jämföra olika sporter med varandra - inte heller vem som gjorde den bästa insatsen, för vem vet den som kom 5a kanske hade värre motstånd en den som vann tre gånger... man vet inte - man kan inte jämföra, men jag lovar er att om jag hade så bara tänkt tanken att starta i ett martatonlopp, vilket som helst under året, ställer mig på startlinjen o kommer 500 m så är det värt Jerringpriset - men inte kommer någon märka vilken otrolig bedrift det är - för jag är okänd, ingen har sett vad jag gjort.  Men jag utgår ifrån att dom nominerade är valda utifrån att dom ansetts ha gjort otroligt bra prestationer inom just sin sport ...

 

Men sen så är det liksom jag sa inom alla saker man ska rösta på - melodifestival som ett exempel - inte vem som är bäst utan vilka som tar sig tid att visa sitt stöd för någon eller något - dom som visar att dom vill rösta fram just denna nominerade. 

 

Men att sitta som vuxen o säga sig intresserad av sport - som säkert dom som reagerat är, för jag tror ingen som är totalt ointresserad av sport har orkat reagera på vem som vann.... Alltså vuxna människor - som gillar sport o alltså då ska har sportmanna anda... var kan jag säga... antagligan så sitter på den o dom kan inte göra två saker samtidigt....

 

Jag tycker att Kristoffer Bergström Aftoblandet, Sportbladet - kommenterade det väldigt bra...

det är om det är fusk om det är sektlikt att hästmänniskor röstar på en nominerad från sporten dom gillar o uppskattar - har det inte varit samma sak varje år innan då också??? 

"Det håller heller inte att måla upp det som en konspiration. Med vilket fog påstår vi att Fredricsons fans är en lättstyrd flickflock, dirigerad av ledare och förbund? Var det en simkupp i fjol, en golfkupp 2013, en sammansvärjning av unga triathleter när Lisa Nordén vann, eller vad skulle skillnaden bestå i? Varför var Zlatans och Tony Richardssons beundrare mer klarsynta – mer vetenskapliga i sitt omdöme – än Peders?"

 

Jag kan faktiskt bara hålla med där - om dom kallar det en kupp o konspiration i år så säger dom att ingen kan vinna utan att man på något sätt har gjort något sånt inom gruppen som gillar just den sporten som den vinnande personen utför...alla vinnare har vunnit på grund av fusk under alla år.... Men pristet går ju faktiskt enbart ut på att lyssnare orkar engagera sig o rösta... den som trodde något annat, när det är röstning av lyssnare, den har verkligen inte förstått vad det hela går ut på... eller jo dom är tysta o nöja sålänge det är någon dom själva tycker är okey står som vinnare - inte skulle vi ha hört samma gnäll o reaktioner då inte... även om röstningen i sig visat exakt samma sak. Vilka som engagerat sig i att rösta på sin favorit. 

 

Eller är det såhär att gnället i sig inte är för att någon annan vann - det är en frustration över sig själva - för att dom inte engagerade sig o bemödade sig med att rösta??? Dom vet att hade alla gnällpellar gjort det så.... 

 

 

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards