Direktlänk till inlägg 27 januari 2017

Nu börjar jag så smått komma tillbaka…

Av Svensson Svensson - 27 januari 2017 06:05

 

Min start på detta år har verkligen inte varit direkt ”lyckosam” o nej året kommer INTE fortsätta på samma bana – man kan säga såhär att jag har nu gjort mitt på den här fronten för flera år framåt… eller nja kanske att ta i, men för detta år. Nu har jag varit sjuk klart.

 

Jag börjar med vinterkräksjuka i nästan 3 dagar där jag var väldigt nära vän med min hink… piggnade till, kände mig ganska okey – det var bara att få tillbaka orken lite sen skulle allt vara som vanligt. Hemma nästan en vecka räckte för mig.
Men så var det tydligen inte tänkt för min del för då slog febern till o jag blev sängliggande helt utslagen i ungefär 3 dagar innan jag började känna att det gick att gå från sängen till toan utan att stanna o vila 47 ggr…

 

Så ont som jag har haft det i kroppen då när jag hade feber har jag aldrig haft tidigare – varenda led, vartenda ben i skelettet, huden överkänslig, ont i tänderna o till o med ont i hårstråna – ja det kändes faktiskt så. Hur man än gjorde så gjorde det för ont efter 2 min – ligga i sängen, nej den var för mjuk, ligga i soffan, nej den var för hård. Vänd sig, nej det var för jobbigt o gjorde för ont, ligga still gjorde också för ont. Så kanske jag ska vara glad att febern gjorde att jag sov bort dom där värsta dagarna.

 

Så starten på detta år har absolut inte varit så som året kommer att fortgå – icke då…

 

 

 

 

Samma gäller på lite andra plan också…. Medan det på en del plan börjat mer än fint o lovande – så får gärna året fortsätta *ler*.

 

Så jag säger såhär att NU börjar mitt nya år *ler*…. Januari har liksom bara försvunnit – poff borta – o jag kommer helt o hållet glömma dessa veckor. Koncentrera mig på att riktigt friskna till för det känns verkligen att man inte är helt på topp efter dessa veckor. Men känner också att jag bli piggare o piggare o orkar mer ör varje dag.

 

Jag gav inga nyårslöften för 2017, istället skulle jag ju göra en ”års bucket-list”, vilket ju helt kom av sig när jag mest sovit bort första veckorna. Men nu har jag påbörjat den o det är riktigt roligt att göra en lite lista över vad jag ska göra detta år – eller vad jag vill hinna med att göra detta år. Saker som finns med är att åka o hälsa på mina härliga vänner, att ta en kryssning med …. Ja det finns faktiskt fler än en kryssning på listan – delvis så finns det en där min syster, hennes barn o jag tar en kryssning som är mest för just hennes lilla.

 

Listan är varierande o det är mycket skojiga saker som gör mig glad att bara tänka på. Och ibland är det lika viktigt att få känna glädje av att planera o ha förväntningar. Allt behöver inte bli exakt som tänkt, det finns mycket utrymme på min ”års bucket-list” för att ta ut svängarna o göra förändringar. Det ena fasta som finns – som inte ändras på något sätt, det är att skaffa mig en frys, en halvhög frys – för jag märker hur otroligt dumt det är att inte ha något utrymme att frysa varor jag köpt eller färdig mat… det blir väldigt konstigt att inte kunna planera min mat på det sätt som en frys tillåter.

 

Sen en annan sak som inte kommer att ändras – inte så mycket ialla fall – det är att jag vill ha en bukett blommor stå o lysa upp med färger som passar mig eller säsongen. Sen så kan jag ju alltid hoppas på att det kanske kommer någon liten bukett bara sådär spontant från någon som vill visa att jag finns i tankarna – det är alltid trevligt *ler*.

 

Sen är det allt från Musikquiz-kvällar, luncher, middagar, vänner, skratt, resor... ta hand om min hälsa både kropp o själ. 

 

Jag har faktiskt en ledig natt – men det går inte att sova – dygnsrytmen får fortsätta som vanligt då jag jobbar natt igen natten som kommer. Men jag har istället utnyttjat timmarna till att försöka lära mig en line dance *skrattar* Nybörjar variant, få steg, lätta steg o samma om o om igen – men inte hjälper det inte… jag o dans går inte riktigt riktigt bra ihop, men vad gör det, jag skrattar gott åt mig själv o skuttar glatt omkring här hemma – det är ju att röra på mig som är det viktigaste inte att lära mig dans. Även om jag erkänner att det vore skoj att faktiskt kunna dansa hjälpligt, men har man två vänsterfötter så har man.

 

Kikar åt min tv o konstaterar att jag måste få den inkopplad så att jag kan titta på tv – eller som vanligt bara ha den gå sådär lite i bakgrunden – det blir inte så tyst här hemma då… Och nu när jag inte ens kan slötitta på tv på jobbet när man sitter ner en stund – då får jag ju inte tvtittande kvoten varje vecka *ler*…

 

Och nu har det börjat bubbla runt tankar o funderingar o allt o inget i huvudet också – en hel del som jag funderar på om det kanske kan bli blogginlägg av… fast det vet man aldrig förrän efteråt.

 

Ha en underbar dag – vi hoppas på sol eller hur *ler*

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards