Direktlänk till inlägg 19 maj 2015

Förra veckan – små glädjeämnen

Av Svensson Svensson - 19 maj 2015 15:33

 

del 1

 

Jobbade jag några dag pass. Oj vad skoj det är att träffa på kunder som på något sätt blir lite favoriter. Det går ju inte att komma ifrån att när man kör personer ofta så blir det lite mer än bara en kund. Och just våra seniorer, där många är ensamma, så för dom blir det här att åka till affären eller sjukhuset den delen av dagen där dom får lite mänsklig kontakt, får vara lite sociala. Dom får någon att prata lite med, berätta om upplevelser dom gjort. Det är nog det absolut roligaste, det är när jag får möjligheten att få lite historialektion under resan. Jag får lära mig saker om bygden o hur det har sett ut tillbaka i tiden.
Eller så vill dom stolt prata om sina barnbarn eller till o med barnbarnsbarn visa bilder o berätta om den glädje barnen ger dom.

 

Som sagt det går inte att låta bli att få några favoriter, som man får lite mer kontakt med o som man då när man inte sett dom på länge undrar hur dom mår. Jag som då jobbar mest natt har ju ännu mindre chans att stöta på mina ”favvo-tanter/gubbar” – men undrar då o då hur dom mår. Så när jag då arbetar dag o får träffa på en av dom (erkänner att det är några stycken som ramlar in under kategorin) o jag märker hur glada dom blir. Som i veckan när jag hämtade en av tanterna o när hon ser att det är jag som kör den dagen så ropar hon glatt – fast att det var en bra bit innan hon var framme vid bilen. Sånt värmer verkligen o det märks att dom uppskattar dom minuterna körningen tar.

 

Känslan av att kunna vara lite mer än bara någon som kör mellan två ställen är glädjande. Man ger egentligen så lite – som ett leende, att man känner igen, frågar hur dom har det, lyssnar en liten stund. Så lite som ger så mycket – det märks.

 

Vänner är den familj vi själv väljer.

 

Sen är det inte bara dom äldre som uppskattar oss chaufförer. Jag fick en blomma av några yngre killar i veckan som gått. Dom har åkt med mig flera gånger, dom är lite vad dom tycker struliga, dom ska till flera adresser, det ska hämtas, bytas kläder, det ska väntas, det ska till McDonalds eller macken för att köpa cigaretter…. Jag kör, det är dom som köper tjänsten – dom som betalar – om dom sen vill betala tid för köa i drive-true eller när någon ska in hemma hos sig o byta kläder spelar inte mig någon roll. Den här gången skulle dom först då ner till macken, för att handla lite – dom står o dividerar lite vid blommorna … tar en blomma med sig in o köper det dom ska – sen bär det av mot slutadressen. Väl där så ser dom lite generade ut… men så sträcker dom fram blomman o säger att dom ville ge den till mig för att jag alltid var så glad o snäll, det var roligt att åka i min bil o dom ville visa uppskattning.
Så glad jag blev, det var verkligen en fin gest dom gjorde som fick mig att bli jätte glad.

 

                                              


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards