Alla inlägg under juli 2018

Av Svensson Svensson - 26 juli 2018 19:30


Så har jag då äntligen provat det nya schampot o balsamet för första gången. 

 

 

 

 


För det första så hade jag som är så oteknisk en del problem att få upp själva pumpen så att jag kunde använda produkterna. Det var väl fast o det gör att det är en säker förpackning för frakten, men som sagt jag hade en del huvudbry innan jag fick upp den. Och om jag ska vara helt ärlig, vilket man ska vara *ler* - så tror jag att jag kommer ha lika svårt om jag får en flaska i handen nu för att öppna. 

Nu har detta inget men kvaliteten på produkten att gör - mer att det är en bra förpackning för frakten.

 

Schampot var lite tjockt i konsistensen, tycker alltså jag. Det var svårt att få det att löddra första omgången, men löddrade lätt andra omgången med schamo. Det jag direkt reagerade på var doften, det var inte alls kvinnligt på något sätt snarare tvärt om, det luktade billigt rakvatten.
Något jag inte alls gillade, men hoppas att doften inte sitter kvar i håret.

 

Balsamet hade lika konsistens som schampot, men balsam ska ju vara just så, lite tjockare. Det gick lätt att fördela i håret. Och kändes lent och bra, håret går lätt att borsta blött. Och helt utan stopp.

 

Nu har jag vissa ställer i håret som är risigt när det är torrt. Dessa ställen märktes inte alls när håret var blött, men när det torkat kom det tillbaka. Så då blev jag tvungen att använda olja som vanligt där o plattången.

 

 

 

 

 

Håret känns tungt o kompakt. Det känns som att det inte kommer ta många dagar innan jag måste tvätta det igen. (Jag tvättar bara mitt hår när jag måste, o ju mer sällan desto bätte för håret. Ska jag inte göra något speciellt där jag vill "piffa" till mig lite så blir det tvätt ca 1 ggr/veckan o det utan att håret ser direkt smuttsigt ut)
Nu står det klart o tydligt att man måste använda det några gånger för att effekten ska märkas till 100%. Så jag bara noterar vad jag märkt nu efter första gången o kommer fortsätta använda o se vad som sker om det blir någon ändring. Och om ändringen är åt det negativa eller positiva hållet.

 

Något jag också tycker är att mitt blonda hår blev mörkare – ja alla nyanser i håret blev inte bara en utan två, tre nyanser mörkare. Vilket är en sak till som jag kommer att hålla lite extra koll på efter varje gång jag tvättat håret. Det är inte något positivt som jag ser det. 

Av Svensson Svensson - 26 juli 2018 18:43

Stressade resenärer, som inte lyssnar o pressar på .... dom som inte fattar att det faktiskt går långsammare på det sättet. Än om man lyssnar, står kvar o väntar på direktiv... kasta sig in i bussen innan det ges klartecken, eller springer åt alla håll o kanter där det rullar in en buss... istället för att stå kvar, där man gett direktiv att dom ska stå,  för det kommer fler bussar - att det kommer så många som det behövs...  

 

Då kan det bli lite tokigt... speciellt när jag trodde jag kommit ner från trappstegen, men det var ett till.... poff så var det ett bussgolv framför näsan.... uppskrapade skenben o idag svullna ondra knän o vrister... en vrist "skönt" vrickad o det tog flera minuter att få ner den foten i skon i morse.... tur att man är så envis, det ska gå, har man tagit åt sig något så... lojal o lite av en arbetsmyra...

och trivs med arbetet - både det man gör o dom man jobbar tillsammans med...

 

 

 

 


 

men det har gått bra idag - när jag väl kommit igång.... antar det kommer bli samma procedur imorgon när jag legat still under natten. Det är ju så när man stelnat till lite... det tar litet tag att komma igång igen. 



 

 

 

Men har blivit så omhändertagen idag av dom jag jobbat ihop med så det har gått förvånandsvärt bra att inte vara lika rörlig som tidigare. *ler*

 

 

Av Svensson Svensson - 23 juli 2018 21:04

... ja dom blev vita - när bristen på fantasi o tillgång till lacker som jag då ville ha, självklart vill man alltid ha det man inte har o det man har känns inte rätt...

Så när jag målat grunden - jag målar ofta ett lager med vitt innan jag lägger färg - så kände jag... dom får vara vita nu ett tag. Så jag målade ett lager till.

 

 

 

Isadora 649 - Glamour White

Av Svensson Svensson - 17 juli 2018 19:59

 


Ja, det såg roligare ut på engelska än på svenska - Hårvård...
 
Jag såg på Jennysmatblogg (åhhh vad jag gillar den sidan, finns alltid alltid massor av saker jag bara måste prova att laga, baka....) men nu var det reklam för shampo o balsam. Och jag gillar andra sorter med just arganolja i så det känns som att jag verkligen ville prova detta. Så jag skickade efter en av varje - räcker gott att ha för att prova.
 
Men det kom inget paket... så jag tog kontakt med kundtjänst på Maybeauty - blev väldigt väl besvarad o idag kom mitt paket.
 
 
 
 
 
 
 
Spänd o nyfiken på att få prova det - se om det håller det som lovas. Men... jag orkar inte tvätta håret ikväll. Delvis tvättade jag det igår, delvis är jag bara helt slut av denna olidliga värme.
Jag som inte är såvärst förtjust i värme eller sol... jag håller mig inomhus av olika själ... att då jobba natt o sova dag är perekt för mig. Att då gå på semester o vända på dygnet helt o hållet o ställa mig ute i solen, i en liten “bunker” ... att jaga runt efter lite skugga.... nej det är inte jag o det tar på krafterna. I o för sig är jag ju inte ensam om det, jag kan aldrig tro att ens sol o värmedyrkare kan säga att detta är skönt.... (då ÄR det något fel på dom). Nu vänjer man sig snabbt vid värmen o från att första dagarna svettas som bara den konstant o dricka liter efter liter av vatten o inte ens behöva gå på toa... till att inte alls svettas konstant, bara när man gör något lite mer ansträngande o vattnet man öser i sig gör sig påmint då o då genom att man får leta upp toalett. Så visst vänjer man sig.... men, näää nu börjar det helt enkelt bli lite för mycket av det goda. Och jag längtar så otroligt efter några regniga dagar....
 
Så mitt första prov att Moroccan Miracle shampo + balsam får vänta någon dag.
Av Svensson Svensson - 16 juli 2018 18:19


måste köpa mig en buss eller byta jobb???

 

 

 

Jag menar bara.... rooosa :)

Av Svensson Svensson - 12 juli 2018 08:36



 


Bara en liten sommarhälsning



älskar verkligen buketter av blommor o har hittat platsen för dom även i mitt nya boende *ler*

Av Svensson Svensson - 4 juli 2018 03:34


... men blir jäkligt bra ändå. Dom gångerna man går på någon inre känsla som jag bara kan beskriva som det man kallar "magkänsla". Och det finns en lite oroskänsla när man väl kommit på vad man gjort o det inte går att backa... 

 

Igår var det meningen att inlägget skulle bli om hur jag kommit framåt här hemma, hur hemmet började utforma sig med lite nya bokhyllor... lådor som äntligen vikts ihop o flyttats ut i förrådet. Jag hade sånna planer o allt så väl planerat i huvudet. (Istället blev det lite kort, var nog fortfarande i lite chock över mitt tilltag. Men en lite bild på en ask, i betong, som jag fått som inlyttningspresent av någon speciell - det var den som fick mig att komma igång med planering av vad o hur jag vill göra här hemma.)

 

Fick låna dotterns bil, lite söt pigg rackare som hjälpt mig flytta - så jag var helt övertygad om att det skulle fungera bra. Jag ska inte ha dom högsta bokhyllorna utan halvhöga, så det kändes som helt okey. Har ju 2 halvhöga redan o mina ögon mått har tittat på dom, jag vet hur höga dom är - sen lagt på det jag vet att dom jag ska ha är högre... då har det inte sett sådär värst jätte högt ut. Det ska nog gå. Men väl på IKEA igår inser jag att jag nog varit lite för optimistisk.

Jag fick ta mig ut i bilen o mäta - jo det hade fungerat om det enbart varit delarna me n nu vet vi ju alla att det är lite mer tilltagna kartonger... 

 

Nu hade jag bestämt mig för att ta en heldag i grannstaden, Bauhaus, IKEA o lite annat smått o gott som föll sig intressant just där o nu. Jag hade även varit i kontakt med några som annonserade ut bilar för att åka o titta. Båda privata o lite mindre firmor som har bilar i min prisklass... kände att det var dags att ta steget från att bara surfa o titta till att titta o provköra bilarna irl. Lära mig lite vad jag kan kräva av en bil i prisklassen. Det bästa sättet att lära sig är att åka o titta o provköra.

 

Det var bestämt att jag skulle komma en bra bit efter lunch o kika på en som var lite mer privat...  men mitt i mitt kravlande runt i bilen med det pappermåttbandet jag tog inne på IKEA så ringer han o undrar - du är först, kan du komma tidigare - det är så många som ringer o jag vill hinna med att flera tittar om det är så att jag inte var intresserad. 

Iväg som ett litet skollat troll, tänkte IKEA finns kvar även efter... 

 

Väl framme - en glad pigg kille som var säljaren - väldigt artig o ville väl. Småskrattar lite när jag tänker på vad dessa småsaker var o undrar lite vad han umgås med för kvinnor *ler*....

Det enda som jag inte direkt gillade var att han följde med när jag skulle provköra - jag är en såndär person som vill göra saker för mig själv - även nya saker jag lär mig, visa mig hur o vad, låt mig sen vara. Jag ser ingen stöttning eller trygghet i att ha någon där med mig... men som sagt det är jag. 

Sen att köra en ny bil, jag vill få min tid att liksom känna av... 

 

Men det behövdes inte många rullade meter i bilen för att jag skulle känna... jag tar den. Idioti *ler* man ska kanska vara lite mer noga - men det är så jag köpt alla mina bilar sen jag blev ensam o fick ta det ansvaret själv. 

Erkänner att jag faktiskt går på magkänslan många gånger o än har den varit rätt - dom gånger det funnits mer osäkerhet i vad jag egentligen känner så är det inte enbar t magkänslan som får tala utan rädsla av något slag smyger sig in. Kan vara svårt ibland när det gäller något man ska avstå, något som kan vara lite mer negativ eller om jag är rädd för utgången att känna skillnad på just den rena magkänslan o rädsla. 

Ja nu sa magkänslan efter bara några meter att jag skulle ha denna bil. 

 

Nu är det svårt att köra hem två bilar samtidigt - jag över för fullt på det här med celldelning, men har inte fått riktigt kläm på det än *ler*... man det var bara att parkera bilen på en dygnsparkering o åka hem, lämna dotterns bil till henne o sen ta tåg, buss o gå ... sen i lugn o ro få sätta mig i bilen - ställa in säte, o speglar o känna av koppling, broms o gas... lära känna bilen lite på egen hand.

 

Nu är jag lite smått knasig - jag döper mina bilar sen jag blev ansvarig för att inskaffa mig dom. Eller rättare sagt den första blev bara kort "Skorpan" av enkla anledningen att det var en Scorpio. Den andra som också var en Scorpio kunde ju inte kallas samma o på vägen hem med den så blev det bara "Lennart". En väninnas son hade roligt åt mig o att jag hade namn på bilen, så när jag köpte en ny - Lennart slutade fungera - så var han mest nyfiken på vad nya bilen skulle heta. 

Den var helt klart en "Sture", så på vägen hem var tanken, vad kan jag kalla denna då...

 

Den är ju röd, mörkt rubin röd, så det namn som kom upp o som fått stanna - nu kallas han detta....

 

"Tadaaa"

Får jag presentera "Ruben".

 

 

Från att det skulle köpas bokhyllor på IKEA... som inte fick plats i bilen jag lånade - till att istället köpa en bil, lite lagom spontat o knasigt.

"Ruben" - som bli myndig, 18 år i år, han föddes den 23 november 2000, men det tog lite mer än 9 månader innan han var ute o rullade på sina små däck.

Nu hoppas vi får en trevlig sommar tillsammans. 
Köpet var ju på ren magkänsla, bilen är inte ny dom flesta i den åldern har en hel del skavanker o saker som slutat fungera. Men efter vår tur hem så måste jag säga att med sina år på nacken så är jag imponerad - allt fungerar... (radio, värme, fläktar, ac, klocka, trippmätare.... osv) så han var väl värd sitt låga pris. 

Besiktad o skattad fram till april/maj nästa år, sommardäcken ska bytas som sitter på men väldigt fina dubbade däck för vintern följde med. Och otroligt skön att köra måste jag säga....

 

 

 

 



Bokhyllorna då, ja dom måste ändå införskaffas snarast - får se om jag kan låna en större kombi eller få någon att köra mig att hämta eller så får det bli hemkörning.

Ska klura lite på den saken... 

Av Svensson Svensson - 3 juli 2018 23:00


Att flytta är inget jag dirket gillar... men denna gång så är känslan ren glädje - ja faktiskt, även om jag inte på långa vägar är klar med att packa upp, att dagarna går åt till att jobba o sova, att jag är så jäkla trött. Allt det där spelar ingen som helst roll för det är en inre glädje o en inre känsla av ro som finns.

 

 

 

Sakta men säkert blir det mer o mer färdigt ialla fall.... 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards