Direktlänk till inlägg 17 februari 2017

Sex ger bättre minne

Av Svensson Svensson - 17 februari 2017 16:27


Nu är det bevisat, forskare på McGill University i Montreal har gjort undersökningar där man kommit fram till att regelbundet sex boostar din hjärna så att du får ett bättre minne.

 

Så istället för att tänka att man ska vässa till hjärnan med korsord, suduko, wordfeud, scrabble osv så ska man istället ha sex för att ge hjärnan, minnet en boost så att man kan vinna i dessa spel.

 

Så sex är inte baa bra för ditt humör, din hälsa, din parrelation utan även för minnet - så sänggympa ger hjärtgyma.

 

Personerna som testades fick frågor om deras sexliv o dom fick även genomgå en rad olika minnestester – ett test där de skulle känna igen ansikten och ett där de skulle känna igen ord.

 

Sex stärker minnet

I bägge testerna visade det sig att de som hade regelbundet sex också hade högre poäng på testet. Speciellt i ordtestet fick dom med regelbundet sex höga poäng, och det var extra intressant för forskarna. 

 

Detta beror på att ord i huvudsak styrs av den del av hjärnan som kallas hippocampus, och att tidigare forskning också har visat att sex boostar neuronerna i hippocampus-området. 

Det finns därför ett samband mellan att vara aktiv i sovrummet och att ha en god känsla för ord och språk. Det finns alltså en extra bra anledning att sätta fart på sexlivet om du vill vinna i spel *ler*

 
 
deninrekampen

deninrekampen

17 februari 2017 22:43

Sv: Men det är ju jätte bra att du hoppar runt eller vad du skrev medans du tittar på ett avsnitt, all motion/rörelse är ju toppen och viktig! :) Och ja, det är ju alltid det man vill äta som man inte bör äta -.- Så störigt!!

Låter utmattande att jobba så pass mycket, långa dagar?

Spännande det här med ditt inlägg, att man får bättre minne, vet ju iaf att sexuella saker kan göra ens psyke bättre :)

Hoppas du har en härlig fredags kväll! :)

http://deninrekampen.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

18 februari 2017 15:14

Ja det lustiga är att "normalt" gillar jag både frukt o grönsaker mer än dessa onyttigheter... men så är man där o mår lite sämre så är helt plötsligt allt det där andra jätte gott...

Nej det är inte farligt egentligen, mest nu när jag drar på lite förkylning som jag känner av det som mest - eller efter ett pass med mycket att göra, mycket folk - då kan jag bli lite tom o trött i huvudet, räcker med att komma hem o sova någon timme så är det borta.
Ja det är ofta långa pass... från 8 - 12 timmar/pass... sen ofta övertid, men man kan aldrig jobba mer än 13 timmar. Sen måste man vila *ler*

Ja det är spännande det här med sex - inte som sex i sig tänker jag nu, eller olika sorter.... utan hur viktigt det är med närhet, sex både för enskilda personer för att må bra - som du skriver ens psyke mår bättre. Framför allt om man gör det man gillar ;).
Men även för parrelationer... hur det går hand i hand - mycket närhet, bra sex... så har man som oftast en bra relation...

Ja jätte bra *ler* jag jobbade

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards