Alla inlägg den 2 februari 2017

Av Svensson Svensson - 2 februari 2017 15:09

 

Ja hua fy isch o alla andra ord man kan komma på om gröt, all gröt, det är bland det äckligaste som finns.

 

Om vi tar som exempel, havregrynsgröt, lätt att göra i micron, nyttigt som attans att äta som frukost. Men näää isch det går inte, det är bara slemmigt.
För hundra år eller så, när jag var iväg på skolresa till Danmark, jag kommer så väl ihåg reaktionerna på alla vid första frukosten. Det fanns mjölk, fil o sylt… men inga flingor – inte som vi tänkt oss eller var varan vid Corn Flakes, nej det fanns en stor skål med havre. Ja det var inte många som använda havren som flingor då inte.

 

Men idag kan jag gärna göra så istället, man gör sin egen müsli, av olika rena sädesslag som t ex havre. Ja jag kan till o med ta bara havre i lite mjölk eller fil, bara jag slipper den slemmiga gröten. För jag tycker om havre, jag tycker om smaken.

 

Så var är fördelarna med att äta havregryn på något sätt varje.
Frukosten är ju det viktigaste målet på dagen så att stoppa in havregryn där är inte alls

 

 

 

 

 

De bästa fördelarna med att äta havregryn

Det renar:
Tack vare dess stora mängder aminosyror stimulerar havregryn produktionen av lektin i din lever, vilket ser till att din kropp helt rensas på gifter. Att äta havregryn är bra för att rensa artärväggarna eftersom fiber ”sätter upp en barriär” mot fett som samlas där, vilket orsakar mycket hjärt-, kolesterol-, och andra problem.

Det hjälper till att kontrollera blodsockernivån: Detta är goda nyheter för de som lider av diabetes. Du borde lägga till havregryn i din diet för att förbättra matsmältningen av stärkelser och hålla glykemiska nivåer stabila, speciellt efter att du ätit.

 

Förbättrar matsmältningen:
Om du har problem när du äter lunch eller middag hjälper havregryn att minska syror i gallblåsan, vilket också förbättrar rörelse i tarmen och förhindrar förstoppning. Eftersom det är rikt på långsamt absorberade kolhydrater ser de till att det tar längre tid innan du blir hungrig igen, vilket är ett bra alternativ för de som följer en dietplan, då de inte känner samma hunger lika ofta.

 

Det har väldigt viktiga proteiner: Du hittar totalt åtta viktiga aminosyror i havregryn, vilka förvandlas till en proteinkälla med ett otroligt bra biologiskt värde. Detta låter dig bygga nya vävnader i kroppen.

 

Det motverkar cancer: Det finns flera studier som har gjorts i USA om egenskaperna av havregryn som en skyddande barriär mot cancer, en sjukdom som blir mer och mer vanlig världen över. Anledningen är för att det innehåller phytokemikalier. Därför föreslår vi att du äter havregryn varje dag för att minska möjligheten för bröst eller koloncancer med 10%.

 

Det är bra för hjärtat: Anledningen är för att det innehåller en stor mängd omega 3 och linolsyra, känd som ”bra fett” vilket hjälper dig att minska dålig kolesterol (LDL), och förbättrar hjärt- och hjärnaktivitet.

 

Det hjälper ditt centrala nervsystem: Tack vare de vitamin B som finns i havregryn ser det till att bygga, behålla, och balansera funktionerna i ditt centrala nervsystem.

 

Det motverkar problem med sköldkörteln: Speciellt giftstruma, eftersom det innehåller jod, en mineral som hjälper sköldkörteln att fungera som den ska.

 

Det hjälper dig att förlora vikt: Av den anledningen borde du äta det på tom mage eller till frukosten, tillsammans med mjölk eller sojamjölk, apelsinjuice, eller nötter.

 

Det är en av de bästa energikällorna vilket är anledningen till att vi rekommenderar att du äter det så fort du vaknar eller innan lunch, speciellt de som måste lämna huset för att arbeta under längre perioder eller de som måste plugga inför ett prov.

 

 Det är din bästa vän för skönhetskurer: Du kan ta vara på fördelarna med havregryn bara genom att äta det. Du kan också använda det externt med en fuktkräm för att omvandla det till en helt otrolig exfoliant (tar bort döda hudceller) för ansiktet. Det är mycket mer ekonomiskt än att köpa andra skönhetsprodukter.

 

Dessa är de bästa sätten att lägga till detta mirakelspannmål i din dagliga kost.

 

Havregrynsbröd: Detta är ett otroligt gott fullkornsbröd. Du kan lägga till kanel och muskot om du vill. Glöm inte att ha i jäst så att det växer i ugnen. Du kan också lägga i russin, frön, valnötter, choklad, mm.

 

Havregrynskakor: De är ett bra alternativ när du vill ha något smarrigt. Du kan variera med kakao, mandlar, eller valnötter.

 

Ingrediens i sallad: Hackad lök, kokt potatis, gurka, sallad, riven morot, vad du än vill ha i och till sist en speciell touch: havregryn, vilket borde vara kokat (med salt, om du vill) i 25 minuter, och sköljt med kallt vatten.

 

För att rulla grönsaker och kött i: Istället för att använda ströbröd eller mjöl kan du använda havregryn för att göra en schnitzel av äggplanta, kyckling, fisk, kött, mm.

 

Havregrynsshake: Lägg till ett äpple, banan, päron, mjölk eller yoghurt, tillsammans med några teskedar havregryn, i en mixer och blanda väl. Du kan dricka denna otroligt goda dryck när som helst under dagen så att din kropp mår bra. Ha i lite socker om det behövs.

 

Pannkakor: De kan vara salta eller söta, beroende på vad du gillar. Tillaga dem med lite havregryn och mjölk och fyll dem möjligtvis också med grönsaker och kryddor, med sylt och godsaker, mm.

 

Till frukost: Denna är mest populär. Lägg havregryn i mjölk eller yoghurt. Vissa har det direkt i apelsinjuice. Det kommer hjälpa dig att motverka förstoppning och även ge dig en massa energi som räcker hela dagen.

 

Jag tror jag ska börja äta havregryn till frukost i större utsträckning *ler*

 

 

   

 

 

 

Nyttiga bananchokladbollar
12–15 st

 

2 normalstora bananer (mogna)

3 dl havregryn

2 msk kakao

1 msk kaffe

1 dl kokos

 

Garnering:

ca 1 dl kokos

 

GÖR SÅ HÄR

 

1. Mosa bananerna med en gaffel.

 

2. Blanda ihop bananerna med resten av ingredienserna.

 

3. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen, de håller i ett par dagar.

 

 

 

 

 

 

 

Linfröscones med hvavregryn

8 st

 

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 dl linfrön

50 g smör

2 dl mjölk

 

Gör så här:

 

Blanda alla ingredienser med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare. Klicka ut degen på en plåt och nagga bröden med en gaffel. Grädda sconesen i ca 12 minuter i 225 grader i mitten av ugnen.

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards