Alla inlägg den 7 februari 2017

Av Svensson Svensson - 7 februari 2017 20:28


Det här är ett samtalsämne som så ofta kommer upp bland mig o mina väninnor - kanske för att det ofta är någon som är singel, någon som letar efter någon att älska o älskas av, någon som känner sig lurad, sviken. 

 

Frågan är många gångern när man börjar träffa en ny person som man blir intresserad av. Är det så att det är enkelsidigt, att man om man inte var så upptagen med att försöka "inte göra fel" så man blir bortvald - att man inte märker av tecken som finns redan från start som säger att personen visst tycker om en, men inte alls är intresserad av samma sak - ett fast förhållande.

 

Jag hittade en lista på några tecken som man ska vara lite uppmärksam på som visar ganska klart att personen inte alls är intresserad av ett seriöst, fast långsiktigt förhållande. Och även om jag vet att man inte ska gå stenhårt efter listor - för alla är vi olika individer med olika bakgrunder o olika liv - så är det ändå bra punkter att hålla lite koll på... märker man av mer än en så ska man helt klart ta sig en funderare o framför allt kanske ta o prata igenom vad det är man vill framåt med den man träffar.

 

Vissa saker kommer man kunna se ganska snabbt, andra saker måste få ta sin lilla tid för man kommer inte hamna i situationer där man märker tecken förrän man faktiskt dejtat ett tag...

 

 

 



 

Dom första punkterna o som är saker som man kan märka av ganska så snabbt.

  • Det är att personen enbart är intresserad av att träffas för att vara fysiska – ha sex helt enkelt. Eller ha kontakt för att bli boostad, få bekräftelse att dom är bra, att dom duger – hämtar lite energi från dig.
    Men aldrig är så intresserad av att fråga om hur du mår, hur du haft det, vad du gjort, vem du träffat, hur dagen varit, om ditt jobb. Eller om dig som person, vad dina värderingar är, dina åsikter. Det finns inget intresse av att lära känna dig, bekräfta dig…. Du används bara just nu för personens egna välmående på olika plan.

    Och alla är värda att ha någon som bryr sig, som vill veta allt, in i minsta detalj.

     
  • Du är inte ett dugg prioriterad, allt annat är viktigare – jobb, vänner, titta på film på tv… Det är mer så att personen kan tänka sig träffa dig i brist på annat att göra.
    Allt blir på personen du dejtars villkor, du blir som en reservplan. Känner du så, att du ständigt är reserven är det dags att avsluta o leta vidare.

  • Personen du dejtar vill aldrig planera något framåt i tiden. Det är här o nu, spontant som gäller. Att binda upp sig med att bestämma att man ska göra något tillsammans någon vecka framåt går inte, det undviks in i det längsta. Det visar att du är en kontakt på dag till dagbasis ramlar någon mer intressant in i den personen liv är du lätt att välja bort. Du är ett bra tidsfördriv som ger bekräftelse just nu.

  • Sen det här att man aldrig får träffa vänner eller släkten – har det gått en tid o man inte träffat någon alls. Backa, fundera … för det är helt klart något som absolut inte stämmer i dom fallen. En person ska vara stolt över den man dejtar, man ska vilja att kompisar o släkten får träffa den man valt att ha i sitt liv. Slösa inte mer tid på den här personen…

 

 

Det här är bra utgångspunkter för att se om det finns ett seriöst intresse eller inte. Men man ska inte bara vara uppmärksam på den man träffar o se hur den agerar o väljer. Nej man ska också tänka på hur man själv gör. Det är lätt att fastna i egna fällan… någon visar intresse, man vet att den finns där… men det har inte helt klickat rätt för ens egen del. Så man gör själv just saker som tas upp i listan – man vill inte planera framåt, man tar inte med dejten till vänner o släkt, man har ofta ursäkter för att inte träffas… det är lika viktigt då att avsluta för att inte såra den andra mer än nödvändigt – få den att känna sig utnyttjad.

 

Så tecken är inte bara envägs, det är inte bara att leta efter dom hos den man träffar, det är viktigt att också se dom hos sig själv…

 

 

Ganska intressant också är att titta tillbaka på egna förhållanden man haft - att titta lite o backspegeln när man har facit i handen o märka att dom här punkterna faktiskt funnits där, inte alla med dom flesta i förhållanden som inte alls gick vägen - som tog slut ganska fort eller ialla fall efter 1 år eller 2. Sen om det varit partnern eller man själv som haft det här sättet kan vara olika. Men vi har skrattat åt detta mina vänner o jag för tecknena har funnits där. Kanske att man till o med utalat en ledsamhet eller irritation redan tidigt... men ändå provat. Varför? Ja det är en bra fråga som säkert har många svar... men oavsett varför så är det dumt att slösa bort både sin egen o den andra personens tid.

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards