Alla inlägg den 2 september 2016

Av Svensson Svensson - 2 september 2016 06:30

Igår så blev det lite prat - genom kommentarer i våra bloggar - om det här att skriva nya kapitel i livets bok. Att vi båda (som pratade om det) har många flera kapitel att skriva till i våra böcker. 

 

Så i natt när jag jobbat har jag tänkte - att ja jag skriver nya kapitel - det stämmer, men jag har nog inte bara kapitel i en bok, mitt liv består av flera delar, flera böcker. Som i sin tur innehåller mängder av kapitel...

 

Jag ser lite som att min barndom (0-16 år) är en bok - sen kommer en ny bok efter att jag flyttade hemifrån fram tills jag skilde mig, efter det är det en bok, den jag hållit på med nu ett par år, en bok där jag processat mycket, accepterat, lagt bakom mig, fått avslut, börjat om - försökt hitta ett sätt att hitta tillbaka till mig själv - den person jag en gång var, den person jag vill vara. 

 

Så jag har skrivit 3 delar, med många kapitel i varje - o nu precis här i dagarna så blev jag medveten om att del 3 är påväg att avslutas, jag får ett avslut, eller flera, på många olika sätt, o jag kommer börja på en ny del, en ny bok, som kommer få många nya kapitel - det kommer bli glädje o sorg, kämpa o ge upp - det vet jag, det är sånt livet innehåller så det kan man aldrig komma ifrån. 

Däremot är min avsikt att det kommer bli nya spännande upplevelser, nya roliga saker i kapiteln som kommer... det är en bok - med alla kapitel som jag ser fram emot att få skriva.

 

Ja ska jag vara ärlig så är det väl mer så att jag just nu inte ser det så - jag ser en tid nu som kommer bli jobbig - men jag ser också att det på andra sidan kommer vara så mycket mer positiva saker så det är värt det jobbiga...

 

Så ja, jag skriver inte en livets bok, utan jag skriver flera, en serie, varje bok blir en fas i livet - som i sin tur innehåller kapitel. Och det fina med det är att inte bara är kapitlen man kan avsluta ett o påbörja ett nytt. Utan något ännu bättre o det är att man kan avsluta en bok o ställa in den i hyllar, för att påbörja en helt ny bok. Och man kan göra precis vad man vill av dom tomma sidorna *ler*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Och min nuvarande - sega, men lärorika livsbok - kommer snart ställas in i hyllar tillsammans med dom två första. Och del fyra - den sista delen (tror jag) kommer snart att starta upp - lite som det där med att efter regn kommer sol o då kommer även regnbågen - som inte kan komma utan att det också regnar .... livet kallas det.
 

Just som den regnbågen på bilden - och liksom jag delade upplevelsen av den regnbågen med någon, vill jag ha samma vackra upplevelse resten av livet... DET är jag värd !

 

 

 


Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards