Alla inlägg under juni 2016

Av Svensson Svensson - 20 juni 2016 06:45


Vaknar tidigt, för tidigt. Hör efter ett tag att fler vaknar i huset. Det är den som ska gå o jobba. Ligger ner försöker somna om, meningslöst. 

Idag kommer det bli en fin dag, med sol *ler* varför är jag inte förvånad? Kunde jag ha räknat ut, jag ska ju åka hem idag, semestern är slut. Ja verkligen slut, skulle ha 2 dagar till, men lite oförutsedda saker har kommit till, sjukskrivningar på jobbet o som alltid sommartid, ont om folk. Så självklart ställer jag upp, när jag nu kan. Vet att det får jag igen senare. 

 

Vet också att jag aldrig igen kommer ta med hönor hem i bagaget om jag ska åka tåg (eller buss) - det är bara när färden sker med bil som jag kommer göra om detta. Bävar redan för resan... eller ialla fall vissa delar av den... det här är lite för.... *ler*

 

 

Av Svensson Svensson - 19 juni 2016 23:39

Idag blev det verkligen en ”göra-inget-alls-dag”. Slö morgon där vi alla startade i segt tempo, sen gav jag mig ut på en lång sön promenad, till o med solen var snäll o tittade fram lite. Promenerade i Ramlösa Brunnspark, det är en fin park, speciellt är flera av husen som finns i parken helt underbara. Inte för att jag vill bo så som dom ligger, men husen i mera privat läge med tomt, ja tack. Gick runt, kikade, fotograferade o pratade i telefonen med en vän, jätte trevlig stund *ler*… ja även andra parkbesökare började prata med mig – lite svårt att vara artig o samtidigt ha ett samtal i mobilen igång, kände mig lite elak som inte kunde prata vidare med mannen som så glatt började berätta om blommorna runt den lilla dammen med fontän.

 

       

 

 

 

Mina vänner passade på att göra det alla andra också gjorde denna helg – eller ja alla ska ialla fall ha det gjort innan midsommar – klippa häcken runt sin lilla tomt. Att klippa hagtorn är inte det roligaste, men dom klarade sig bra från att attackeras av taggarna *ler*

 

 

 

Tänk att ligga här under på en filt, tillsammans med "någon"  filosofera - njuta av nuet

 

 

Sen har vi inte gjort många flera knop idag – handlade lite ja, höll på att glömma – blev tvungen att handla ny väska eller ytterligare väska att packa – tur jag bara har ett byte av tåg o blir hämtad *ler*

Efter att ha fått vara gäst i nästan en vecka, blivit så härligt omhändertagen var det skoj att kunna ge igen lite, som att fixa till en bild till min väninnas firma som hon startar upp lite sakta som en hobby. Men också göra iordning hennes naglar, bygga dom lite så hon fick lite längd innan Londonresan på tisdag, midsommar o sen födelsedagsfirande *ler*

 

Vi har haft en sista myskväll med småsnacks o vin.
Visst en härlig vecka – men ja, jag längtar ändå hem nu…  saknar mycket, väldigt mycket.

 

 

 

Av Svensson Svensson - 19 juni 2016 09:14

Söndag morgon, funderar på att krypa ner en stund till, för det blev inte mycket sömn i natt. Men klockan är lite för mycket o jag har lite för ont i axeln för att kunna ligga still. Den vänstra, vet inte vad jag gjort började för lite mer än en vecka sedan, med nackspärr som inte var skön, trodde semester skulle göra så att det blev bra men det har blivit värre ner i armen för varje dag. Inte direkt ont i nacken nu istället gör axeln ont, det sticker i armen såfort jag har den i annat läge än rätt ner, ingen direkt skön känsla, får ta mig till läkare eller sjukgymnast när jag kommer hem så jag får lite ordning på den.

 

Idag ska jag göra absolut inget alls... eller - näää bara promenera o lata mig. 
Och känner att nu börjar jag längta hem, men det är ganska typiskt mig när det är den här sista dagen, jag kan inte riktigt koppla av helt, jag tittar på väskan o mina saker o har redan börjat packa ihop mentalt, försöker dra på det o inte börja stressa utan njuta av sista dagen - det finns gott om tid att pressa ner allt ikväll o även imorgonbitti.

 

 

 

 

 

Ha en underbar söndag var i landet ni än befinner er.

 

 

Av Svensson Svensson - 18 juni 2016 23:09

 

Två dagar till har gått på min semester o jag börjar inte helt men ialla fall lite mer anpassa mig till att sova nätter, vara vaken dagtid o vara LEDIG – alltså göra inget. Men det är kanske inte helt rätt för det sker ju saker hela tiden.

 

 

Igår, fredag var vi på biltur runtomkring, vi tog småvägarna från Ängelholm. Vi var dit för att luncha hos min väninnas gamla arbetskamrat o nära vän. En man jag hört talas om i flera flera år men aldrig haft tillfälle att träffa. Och det var jätte trevligt, han var som person precis som jag föreställt mig efter att fått höra om honom så ofta – men utseendet var inte alls samma som jag tänkte mig. Lustigt det där hur man genom att höra talas om en person eller prata med någon utan att se den, får en uppfattning om hur den ser ut.
Och maten – mums – jag älskar verkligen stekt potatis… kunde ha ätit nästan bara dom, ja så gott tycker jag att det är. Att få goda grillspett till var ändå inte alls fel. (Blir bortskämd med mat nu denna vecka *ler*)

 

 Stureholm

 

 

När vi ändå var i Ängelholm blev det att titta in på Hummerhuset igen o köpa med mig 2 lådor av deras specialitet – hummerlasagne. Gott som bara den, en låda var till mina tjejer så att dom kan bjuda sina partners på en god middag. Passade på att få med lite paj också… tyvärr måste jag hålla mig till minimalt vad jag vill ha hem – jag ska kånka på allt hemåt, på tåget *ler*… blir en extra väska med hem erkännes.

 

 

Vi passade på att stanna till o köpa lite blommor – nej det är inget som ska med hemåt *ler* det var min väninna som shoppade loss bland blomsterborden.
Jag är verkligen fascinerad av hur dom kan ha det – har inte varit med om något sådant hemma, det var som ett annat år när jag var ner o vi åkte förbi en vagn som stod i en korsning mitt ute på landet. Där fanns potatis, morötter, dill osv – ingen fanns att passa – nej det stod en skylt med priser o det fanns en låda att lägga betalningen i. Det skulle aldrig kunna förekomma hos oss – både varor o pengar skulle vara länsad direkt.
Nu var det samma med blommorna, det fanns ingen där som tog betalt – men plockade sina blommor, räknade ihop summan o stoppade pengarna i ett inkast.
Helt otroligt!

 

   

Här finns ingen personal - Tag själv - Räkna ihop - Lägg pengarna i inkastet - Tack - Välkommen åter!

 

 

 

Tyvärr blev jag dålig på kvällen – min väninnas man var riktigt dålig härom kvällen, mådde jätte dåligt, men var pigg dagen efter. Jag gick o la mig tidigt o hoppades på samma utgång. Att vara pigg idag, då vi planerat att åka över sundet. Och som tur var mådde jag mycket bättre när jag vaknade.

 

 

 

 

 

Ja så idag åkte jag utomlands på semestern *ler*, visst låter det bra, exotiskt o härligt? Men så exotiskt var det inte … det blev en tripp med färjan över till vårat grannland Danmark o en dag strosande på Helsingörs gator.
Det ska bli stort kalas här i månadsskiftet , min väninna fyller jämt, så vi passade på att kolla lite vad som fanns o priser på vin. Och kikade in i affärer när andan föll på.

 

 

 

 

På vägen hem kunde vi inte längre hålla oss utan var tvungna att fika med citronmaräng pajen som dom gjorde reklam för tillsammans med en latte. Ofta blir man besviken, bilderna visar stora höga fina bitar, verkligheten är helt annan – men inte nu inte – verklighetens pajbit var exakt som på bilden o försvinnande god *ler* (ska prova baka en när jag kommer hem).

 

 

 

 

 

Påvägen hem smet vi in på ett bageri o köpte en limpa färskt bröd – det blev ett majsbröd – helt underbart gott. Får passa på att äta nu innan jag åker hem för då blir det då inget alls med majs, skulle aldrig ens våga komma i närheten av majs, då min vän är på tok för allergisk o då skulle vi ju inte kunna träffas, promenera o prata o det vill jag inte äventyra *ler*.

 

 

Avslutade kvällen med ett glas rött vin, grillad korv o potatissallad till tonerna av Rolling Stones, inte riktigt mitt val – men mannen i huset här är en stor fan o det märks *ler* På tisdag ska dom åka över dagen till London för att gå på någon utställning/museum just med Rolling Stones. Det låter så skoj det här att ta dagsturer eller weekendturer till London. Lite senare i sommar bär det av till Berlin för dom. Så här vill jag ha det jag med *ler*….  Lite smått avis, positivt avis på dom, som har varandra o gör så mycket roligt tillsammans

 


 

Måste vara mitt hus detta *ler*

Av Svensson Svensson - 16 juni 2016 23:32

 

 

 

Ytterligare en grå regnig dag, men vad gör det, semester o möjligheten att bara vara. Idag har det inte blivit mycket gjort eller… ja beror ju på hur man ser det. Jag tycker att vi inte gjort så mycket, men ändå har vi varit o till Helsingborg o shoppat, jag lagade kvällsmaten, vi har varit lite kreativa. Min väninna gör kort o säljer, hon hade fått en beställning på ett bröllopskort, så det skulle hon göra o jag fick göra ett jag med. *ler* Jag började titta i alla hennes lådor o innan jag ens bestämt mig för vad jag skulle göra så var hon klar.
Till slut blev det ialla fall 4 kort även för mig o till min förvåning är jag faktiskt till o med nöjd med dom *ler*

 

 

 

 

Vi var in i en butik som säljer stenar, tarot/oracelkort, böcker osv… o därifrån fick vi båda lite smått o gott, bland annat en varsin tarotlek. Som vi åkte hem o självklart provade på varandra. Vi var båda nöjda med våra inköp ialla fall.

 

Fördelen med är att det inte blir så mycket tankar, för det finns för många av den varan just nu. Antar att det beror på att jag börjar sova ifatt mig o orkar *ler*… men ibland hade jag önskat att jag slapp. Finns en viss oro, jag är lite ledsen om jag ska vara ärlig… det är inte skoj, så ska man inte vara på semester.

Av Svensson Svensson - 15 juni 2016 23:29

Så var det där med att ställa om tiden, att vara vaken dagtid o sova natten. Inte min starka sida det här märker jag. Hade hur lätt som helst att göra det förr, då 1,5 år då jag var i Gävle. Då somnade jag sött intill, det är otroligt hur bra jag sover med någon bredvid mig, ja inte vem som helst, men någon speciell. Ensam däremot så är det helt klart svårare att sova.
Som nu – vaken till o från hela natten, sov liten stund in på morgonen sen har vi hållit igång hela dagen o jag var dödstrött för ca 1 h sedan. Packade ihop, sa god natt, duschade o tror jag ska somna sött – nääää nu är jag pigg o kan tamesjutton inte sova. Så jag skriver lite dagbok istället.

 

Vädret idag har varit lusigt det har varit lite sol men även om det inte regnat på ställen vi kom till så följde regnet med – o det var inte ens ösregn, nej någon satt där uppe o hällde hinkar på oss *ler*. Ganska skönt o avkopplande att då sitta i baksätet bara koppla av o blunda.

 

 

 

 

Lunchen, klart det var tvunget att vara Hummerhuset i Ängelholm, det går knappt att få bättre mat – jag önskar verkligen att jag hade kunnat ta med mig maten hem, eller ja det kan jag ju, viss mat ialla fall – o det ska jag, ta med hem alltså – men tänk att få ta med speciella hit o njuta av den här goda maten, vet vem som skulle uppskatta o njuta av maten här lite extra mycket.
Erkänner dock att jag inte valde varken fisk eller skaldjur till dagens lunch utan tog köttalternativet istället – sidfläsk – så helt otroligt gott… o detta var ”bara” dagens lunch. Synd jag missar deras skaldjurstallrik i år, den serveras i juli… *snyft*

 

 

   

 

 

Sen blev det fortsatt färd mot Skäret – att komma ner till huset, precis vid havet. Titta ut o det är bara av o himmel, idag en ganska mörk himmel. Men det är vackert på något sätt det med.
Det stegades runt o mättes gräsmattor, ytor men konstaterades att näää där utanför huset var det för mycket som störde, träd, brunn, rabatter med blommor osv – tältet skulle inte få plats. Men det löste sig o det fanns en bra plats. Så det kommer bli en fest i tält *ler*, kan vara bra både om solen står högt eller regnet faller….

 

 

 

En liten sväng om till Höganäs o titta lite – jag storshoppade *ler* blev ljuslyktor 5 kr/st o så detta helt underbara hjärta, som en ask. Jag smälte helt, bara måste ha…. Egentligen det stora, men det var lite väl dyrt så det blev det lilla som fick följ med hem. Men nog vill jag ha det stora *ler*.
Vi passade på att fika – vilket fikabröd, vilka bakelser – svårt att välja så jag gjorde det enkelt för mig o tog glass. Synd att det inte fanns sorbet i smakerna champagne, fläder o citron... kanske jag skulle ha stannat till i Göteborg lite länge ialla fall…

 

   

 

Kvällen blev bara ren avkoppling med vin, grillat kött o ”min” grillsallad. Oj så mycket vin det blivit redan *ler* men ack så gott det är att smutta på o bara blunda o koppla av. 

 

 

Av Svensson Svensson - 14 juni 2016 23:14

 

Efter att ha jobbat många många dagar i rad så var det då sista passet innan en veckas semester *yeah* Nu är den här. Självklart så blev varken veckan innan eller helgen som planerat – det såg så bra ut, allt var så välplanerat – inte för att jag är förvånad, men inte blev det så. Det blev stressande in i det sista – men hör o häpna, ja mest överraskande för mig själv är att jag faktiskt hann med dom ”måsten” som jag hade, som jag faktiskt inte ens trodde att jag skulle hinna med, klar i god tid för att kunna andas ut o koppla av sista timmen innan taxin kom o hämtade mig.

 

På tåget när det precis lämnat Köping sitter jag nersjunken o har lite delade känslor. Delvis skönt att vara påväg, delvis stressad över tågresandet. Det är ju inte direkt min favoritsysselsättning, mera ett måste. Rättare sagt jag har mycket starka negativa känslor där jag nu sitter…

 

Men det ska bli underbart skönt att komma iväg, o skoj att träffa min väninna. Hoppas att vädret kommer vara sådär lagom så att vi orkar göra annat än bara vara *ler* Även om det är just det här att bara vara, leva i stunden, jag har planerat för denna vecka.

 

Går ju faktiskt ganska fort ändå med tåget o lagom paus i Göteborg, lite sträcka på sig, lite frisk luft.

 

 

 

 

Blev mött av min väninna i regnet som startade precis innan jag kom ner, ganska skönt att det inte var för varmt, trötthet o värme är ingen bra kombo. Väl hemma hos henne så tillbringade vi eftermiddagen med att prata ifatt oss lite men framför allt inte göra något alls, bara vara… härligt.

 

God mat, vin att dricka till gör att jag som inte druckit alkohol på evigheter nog kommer sova sött i natt *ler*

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards