Direktlänk till inlägg 18 juni 2016

Dagar utan regn o en tur till grannlandet

Av Svensson Svensson - 18 juni 2016 23:09

 

Två dagar till har gått på min semester o jag börjar inte helt men ialla fall lite mer anpassa mig till att sova nätter, vara vaken dagtid o vara LEDIG – alltså göra inget. Men det är kanske inte helt rätt för det sker ju saker hela tiden.

 

 

Igår, fredag var vi på biltur runtomkring, vi tog småvägarna från Ängelholm. Vi var dit för att luncha hos min väninnas gamla arbetskamrat o nära vän. En man jag hört talas om i flera flera år men aldrig haft tillfälle att träffa. Och det var jätte trevligt, han var som person precis som jag föreställt mig efter att fått höra om honom så ofta – men utseendet var inte alls samma som jag tänkte mig. Lustigt det där hur man genom att höra talas om en person eller prata med någon utan att se den, får en uppfattning om hur den ser ut.
Och maten – mums – jag älskar verkligen stekt potatis… kunde ha ätit nästan bara dom, ja så gott tycker jag att det är. Att få goda grillspett till var ändå inte alls fel. (Blir bortskämd med mat nu denna vecka *ler*)

 

 Stureholm

 

 

När vi ändå var i Ängelholm blev det att titta in på Hummerhuset igen o köpa med mig 2 lådor av deras specialitet – hummerlasagne. Gott som bara den, en låda var till mina tjejer så att dom kan bjuda sina partners på en god middag. Passade på att få med lite paj också… tyvärr måste jag hålla mig till minimalt vad jag vill ha hem – jag ska kånka på allt hemåt, på tåget *ler*… blir en extra väska med hem erkännes.

 

 

Vi passade på att stanna till o köpa lite blommor – nej det är inget som ska med hemåt *ler* det var min väninna som shoppade loss bland blomsterborden.
Jag är verkligen fascinerad av hur dom kan ha det – har inte varit med om något sådant hemma, det var som ett annat år när jag var ner o vi åkte förbi en vagn som stod i en korsning mitt ute på landet. Där fanns potatis, morötter, dill osv – ingen fanns att passa – nej det stod en skylt med priser o det fanns en låda att lägga betalningen i. Det skulle aldrig kunna förekomma hos oss – både varor o pengar skulle vara länsad direkt.
Nu var det samma med blommorna, det fanns ingen där som tog betalt – men plockade sina blommor, räknade ihop summan o stoppade pengarna i ett inkast.
Helt otroligt!

 

   

Här finns ingen personal - Tag själv - Räkna ihop - Lägg pengarna i inkastet - Tack - Välkommen åter!

 

 

 

Tyvärr blev jag dålig på kvällen – min väninnas man var riktigt dålig härom kvällen, mådde jätte dåligt, men var pigg dagen efter. Jag gick o la mig tidigt o hoppades på samma utgång. Att vara pigg idag, då vi planerat att åka över sundet. Och som tur var mådde jag mycket bättre när jag vaknade.

 

 

 

 

 

Ja så idag åkte jag utomlands på semestern *ler*, visst låter det bra, exotiskt o härligt? Men så exotiskt var det inte … det blev en tripp med färjan över till vårat grannland Danmark o en dag strosande på Helsingörs gator.
Det ska bli stort kalas här i månadsskiftet , min väninna fyller jämt, så vi passade på att kolla lite vad som fanns o priser på vin. Och kikade in i affärer när andan föll på.

 

 

 

 

På vägen hem kunde vi inte längre hålla oss utan var tvungna att fika med citronmaräng pajen som dom gjorde reklam för tillsammans med en latte. Ofta blir man besviken, bilderna visar stora höga fina bitar, verkligheten är helt annan – men inte nu inte – verklighetens pajbit var exakt som på bilden o försvinnande god *ler* (ska prova baka en när jag kommer hem).

 

 

 

 

 

Påvägen hem smet vi in på ett bageri o köpte en limpa färskt bröd – det blev ett majsbröd – helt underbart gott. Får passa på att äta nu innan jag åker hem för då blir det då inget alls med majs, skulle aldrig ens våga komma i närheten av majs, då min vän är på tok för allergisk o då skulle vi ju inte kunna träffas, promenera o prata o det vill jag inte äventyra *ler*.

 

 

Avslutade kvällen med ett glas rött vin, grillad korv o potatissallad till tonerna av Rolling Stones, inte riktigt mitt val – men mannen i huset här är en stor fan o det märks *ler* På tisdag ska dom åka över dagen till London för att gå på någon utställning/museum just med Rolling Stones. Det låter så skoj det här att ta dagsturer eller weekendturer till London. Lite senare i sommar bär det av till Berlin för dom. Så här vill jag ha det jag med *ler*….  Lite smått avis, positivt avis på dom, som har varandra o gör så mycket roligt tillsammans

 


 

Måste vara mitt hus detta *ler*

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards