Direktlänk till inlägg 18 februari 2016
Det här ser o låter så gott att det vattnas i munnen på mig. Och till det dricka ett gott rödvin, i ett trevligt sällskap – helt perfekt. Vet precis vem jag tänkte på då....
Har inte testar receptet än, men det kommer jag göra så fort jag får tillfälle *ler* - antar dock att första gången jag provar, blir utan rödvin o det perfekta sällskapet, tyvärr!
Oxrullader med italienska smaker
(4 port)
Ingredienser:
400 gr lövbiff
100 gr bacon/pancetta eller lufttorkad skinka
1 mozzarella
Pestorossosås:
1 dl buljong
2 tomater, skalade o grovhackade
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1 ½ dl grädde
½ burk röd pesto
1 krm cayennepeppar
1/5 msk redningsmjöl
2 msk färsk basilika, hackad
salt o peppar efter smak
Tillbehör:
Pasta eller ris
Grönsallad
Extra pesto
Förberedelse o tillagning:
Salta o peppra lövbiffarna, lägg på skivor av bacon, pancetta eller lufttorkad skinka ovanpå.
Lägg på en bit mozzarella på varje lövbiff o rulla ihop. (förslut gärna med en tandpetare)
Hetta upp en stekpanna med lite olja. Bryn rulladerna på högvärme någon minut tills de fått lite stekyta.
Ta upp dem från pannan o lägg åt sidan.
Fräs vitlök o tomater i olivolja.
Rör ut redningsmjölet i buljongen o häll i pannan.
Tillsätt grädde, cayennepeppar, basilika o röd pest.
Lägg i oxrulladerna o låt sjuda under ett par minuter.
Smaka av o tillsätt eventuellt mer salt o peppar.
Servera med en god sallad, ris eller pasta, extra pesto för den som vill.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|