Alla inlägg den 9 februari 2016

Av Svensson Svensson - 9 februari 2016 07:45

För ett litet tag sedan hittade jag en tjej som gjorde vaxljus, men underbar doft, hon sålde dom ljus hon gjort. Jag tänkte först själv köpa från henne, eller från annat ställe. Men så, nej varför köpa det här lät som något roligt att göra själv. Jag gillar ju att pyssla med lite olika saker - ger mig avkoppling. 

 

Man är väl kanske lite knasig när man jobbet ett nattpass, 11 h kommer hem kl 3.30, ställer sig o böjar göra ljus?? Men man är lite på högvarv, man kan ändå inte gå o sova, varför inte göra något för att varva ner? Hade allt hemma, hade provat göra sojavaxljus någon dag innan. Så nu blev det att prova rapsvax. 

 

Nu ska jag låta mina ljus "vila" lite innan jag ska prova dom, se vilka som brinner längst, som känns vettigast att fortsätta göra. 

 

Sojavaxet var mycket lättar att arbeta med, lätt att smälta, o det blev bra när det stelnat. Rapsvaxet var inte svårare att smälta, men det kändes lite mer svårjobbat efter - det blev lättare "inte snyggt" när det stelnade. Små saker störde kan man kort säga. 

 

Men är det längre tid det ljuset brinner, om dofter osv håller bättre så tar man det, då kommer valet bli rapsvax. 

 

Nu har jag bara provat att ha i doft, men kommer även leka med färger. Men också göra lite extra på behållarna jag kommer använda, både plåtburkarna, men även glasbehållare. Har idéer om att köpa glas på loppis att använda som behållare, lite roliga udda varianter. 

Sen så även sälja, färdiga men även att man kan få beställa om man vill ha någon egen text - typ namn. Både gravera eller måla är tanken just nu. Men får se, det ska ju även finnas tid. 

 

   sojavax i påsen, burkarna får veken centrerad genom att ta lite mjuk vax o trycka till i botten. Doften på dessa ljus blev orkide/jasmin. Ljuvlig doft. 

 

   Färdigstelnade, men än ska dom få vila ca 1 vecka till för att vara bäst att använda.

 

   här provades rapsvax som ljus o jag delade upp vaxet i omgångar för att få olika dofter. Måste ju prova flera för att hitta mina egna favoriter. Det blev vanilj, jasmin o även rabarber/plommon (inte vald doft, den kom med som gåva så varför inte prova - tänkte inte göra det först, var inte själv jätte förtjust i doften - men en vän var här, luktade lite på flaskan o sa att inte så koncentrerad doft, på ett ljus, kunde nog bli fräscht. Så ja jag hade det hemma så varför inte prova, o han hade rätt. Nu ska dom också proveldas för att se om doften håller då med)

 

Provade olika sätt att fästa fast veken i botten samt behålla centreringen.

Jag använde vax första omgången att fästa veken i botten med, det fungerade bra. Jag trodde att det skulle vara bättre med glue dots, såg bra o enkelt ut att använda. Såg fram emot att få prova. Men det var inte alls så lätt som det såg ut, det var svårt att få bort dotsen från det underlag dom satt på, det var svårt att få dom hela. Det var lite pilligt, vet inte om det var värt att hålla på med dom när det gick så enkelt med lite vax. 

 

Första omgången var jag lite försiktig, på med lite lite vax i taget för att veken inte skulle flytta på sig, stöttade upp med vad jag nu hittade som fungerade. Andra omgången hade jag köpt hållare för veken att använda. visst man behövde inte hålla på att lägga stöttningen rätt - den var enkel att använda. Men tyckte att veken flyttade mer på sig andra omgången. Nu kan det ha mer att göra med att jag inte fick till glue dotsen så att veken inte fäste lika bra i botten som när jag använde vax.

Bara leka vidare, prova vad jag tycker är enklast, vad som fungerar bäst för mig. 

 

Skoj var det, kommer göra flera - ska bara prova hur dom brinner för att avgöra om jag fortsätter med sojavax eller rapsvax

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards