Direktlänk till inlägg 8 januari 2017

Mys, minnen, glädje o snö

Av Svensson Svensson - 8 januari 2017 13:03

Så kan man nog sammanfatta kvällen, natten o morgonen. Jag har bara njutit, jag har bara varit - vi har bara varit ut för att rasta inget annat. Och till den ena fyrbentas glädje orkar jag lite längre promenader o till den andras mindre glädje. Men då får hon sitta på armen o kika istället, det uppskattas o hon kan få hoppa ner då o då. Hon älskar nämligen snö, hoppar o skuttar runt, bara det att det snabbt blir på tok för djup snö för henne *ler*. Den andra är förtjust i lite längre promenader o stampar på, men är lite mer tveksam till att hoppa rätt ut i djup snö - varför ??? när det finns plogade ytor, verkar mer vara hennes filosofi. Men sen så ser det ju faktiskt jäkligt kul ut när lilltussen far runt som ett skollat troll i snön - så kanske man ska prova?? Ja men bara kanske, o inte just nu, inte idag - tar det nästa promenad, eller nästa...

 

 

 
I natt tittade jag på film - hamnade på en med Jackie Chan - nu är inte kampsportfilmer egentligen mitt normala val av filmer, men hans brukar ha så mycket humor i sig att dom är värda att se. Ialla fall som tidsfördriv - o efter att ha låtit något avsnitt av “Crazy ex-girlfriend” rulla så var kraven på film inte direkt höga - jag satt nog förvånad o tittade på avsnitten med tanken - Hur har dom fått lägga pengar på detta, hur tänkte dom nu, men vad försöker dom göra?? vara roliga eller göra en korsning av “New Girl” och jag tror den andra jag tänker på heter “Glee” (inte helt säker då jag inte direkt sett något helt avsnitt...)
 
Hur som helst så hamnade jag då alltså på en kampsport film med Jackie Chan o det är verkligen fantasi i dom filmerna *ler*... men det som fick mig att småskratta hela filmen var när översättaren har i svenska texten skrivit “Gong Fu” - först så tänkte jag att här var det en felstavning - sen fortsatte dom genom hela filmen - vilket fick mig att småle. Men nyfiken som jag är, på om översättaren varit totalt ute o cyklat eller om jag hade något nytt jag kunde lära mig så blev det sen en stund på google.
 
Nej översättaren hade inte varit ute o cyklat - även om det vanligaste är Kung Fu så kan man tydligen säga både Gong eller Gung, det är samma betydelse, det är samma sak så inget är fel. Gong, Gung, Kung betydet i grunden samma sak - arbete, att man uppnått skicklighet genom hårt arbete. Det är inte alls egentligen enbart inom kampsporten utan det är inom alla livets områden, spela gitarr, laga mat, spela fotboll, sticka...
 
Så man använder kung fu för att påvisa att någon är mycket målmedveten, skicklig och ständigt strävar efter att förbättras inom ett visst ämne. Det är inte begränsat till kampsport, utan det kan gälla som sagt allt man tar sig för och försöker förbättra sig själv i. Vill man påvisa att det är just kampsport ska man lägga till wushu efter för det i sig betyder stridskonst - o det är ju just vad det vi idag kallar kung fu är, något som kommer från ett sätt att strida.
 
Redan för så många århundraden sedan tog munkarna in denna form av träning till klostren för att det ansågs att fysiskt träning med denna typ av koncentration gjorde munkarna pigga och mer mottagliga för skriftstudier. Och det stämmer ju än idag även om många inte orkar ta till sig den biten - att rör man på sig fysiskt så är man mer mottaglig, har lättare att läsa in saker.
 
 
Jag vet att det inte är storleken som räknas *ler*
 

 
Minnen, minnen *ler* ja minne har vi ju alla. Och i helgen så frågade min stora dottern mig om jag möjligen hade några bilder kvar på våra hästar. Nackdelen med den tid då man mest eller enbart hade papperskopior är att försvinner dom på något sätt - så är dom borta för evigt. Dom går inte att lagra... oftast försvinner även negativen samtidigt för man har fint placerat dom på samma ställe... Men jo då det fanns några få bilder kvar som jag sände iväg till hennes glädje.
 
 
 
Heldags sightseeing i Stockholm - ensam med karta gjord av en vän
 
 
 
Julmarknad på Liseberg....
resultat silvertejpens användningsområde utforskades *ler*
 
 
 
Inte bara att jag hittade några bilder på hästarna, utan även på andra djur vi haft - minnen *ler*. Men jag hittade också bilder från andra tillfällen som stads sightseeing - heldag i Stockholm, Göteborgsbesök med julmarknad, djurparksbesök... hundar eller mest valpar o mer valpar, mina tjejer o mer mina tjejer *ler* härligt med minnen o att hitta bilder o få en stund lite nostalgi o många leenden.
 
 
Valpar ger härliga minnen
 
 
Djurparksbesök - ja det var ett tag sen *ler*
 
 
 
Annie

Annie

8 januari 2017 14:06

Ja det visste jag inte, då har jag lärt mig nåt nytt nu-tack för det ;) *ler*
Trodde det bara var kung fu som gällde ;)

Åh djur är ju så mysigt ;) dem ger så mycket kärlek ;)
Vi bor ju lite på landet och jag tar ganska ofta promenader, då möter jag ofta någon av grannarna och deras hund, som börjar dra i kopplet när hon ser mig ;) dem är ju så goa :)*ler*

Sv: tack så mycket för din kommentar** roligt att läsa att du tycker så ;):)

Vart så sugen på nåt gott till em fikat idag, så det vart en smulpaj. Så enkelt att göra och gott ;)

Förresten det var jag som var lite slarvig när jag skrev in min adress här hos dig ;) så det blev .de istället för .se ;)
;)

Ha en fin söndag!

Kramar<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

8 januari 2017 16:13

ja tänk så man kan lära sig saker hela livet om man bara är lite nyfiken *Ler*

Smulpaj - så gott det lät med vaniljsås - tror jag också ska slänga ihop en liten en till mig o hundarna. *ler*

Kramar

 
Annie

Annie

8 januari 2017 16:51

Sv: Ah det var så gott :) vart dock grädde för oss, ingen vaniljsås hemma. Men det var gott det med ;)*ler* :)

Ah gör det, så mumma ;) :)

Kramar*

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

8 januari 2017 19:09

Man taget var man haver *Ler* - grädde är inte helt fel det heller.
Gör du inte egen vaniljsås? Jag har börjat göra det för det är enkelt o blir så mycket godare.

Blev ingen paj, jag fastnade på en glass istället *Ler*

kramar

 
Annie

Annie

8 januari 2017 19:20

Sv: har faktiskt aldrig provat att göra egen ;) får kanske göra det vid tillfälle *ler* ;)

Gott det med :)

Kram

http://weww.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

9 januari 2017 21:29

Prova du kommer inte ångra dig - det är så gott *ler*
La ut recept på det jag brukar göra.

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards