Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

Vad är höst mat?

Av Svensson Svensson - 21 augusti 2016 15:12

Ja vad är egentligen höst mat, eller sommar mat? Eller kanske mer varför kallar man vissa rätter så? Tänker på att kalla rätter, sallader, sill o potatis, grillat ofta får heta sommar mat medan man sen kallar grytor o mat som tar lite längre tid att laga höst mat? 

 

Ja det var bara en liten tanke som kom upp....

 

Räknas kryddiga revbensspjäll som höstmat, eller sommarmat som grillas?? Ja det är ju en bra fråga... men kvittar vad för jag såg bilder, läste receptet o blev sååå sugen på just kryddiga, kladdiga, revbensspjäll som ramlar sönder när man tar i dom, smälter i munnen o smakar bara gudomligt gott.

 

Kanska jag ska ta mig tiden att göra dom tills min syster med barn kommer ner o hälsar på? Det är ju inte direkt något man slänger ihop på en kvart...

 

Imorgon ska jag prova på att göra cheesecaken på ett annat sätt - inte receptet men i vilken form jag gör den... inte en stor utan ska se om det blir lika bra göra i många små. Lättare ha o ta upp o man slipper äta upp hela :).

Sen ska jag även bjuda - ge bort - o då det är lättare att ta med dit jag ska små, liksom potion istället för en större att dela - så ska det bli intressant att prova på att göra små istället för en stor...  antar jag får hålla lite koll mest på tiden än något annat...

 

Här är ialla fall bild o recept på kryddiga revbensspjäll som gjorde mig sugan idag.

 

 

 

 

Ingredienser

Marinad

Tullgarnsrubb

grillkrydda 2 msk
 
 

Gör så här

1
Dag 1: Börja dagen innan med att göra en marinad. Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under omrörning och se till så att sockret smälter och har löst sig helt.

2
Skala och riv ingefäran, pressa apelsinen och krossa vitlöksklyftorna. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills marinaden är helt slät. Låt den sedan kallna.

3
Pensla marinaden över de tjocka revbensspjällen och lägg dem i en tjock plastpåse. Låt dem ligga i marinaden i ett dygn i kylskåp.
 
 
4
Dag 2: När de har marinerats i ett dygn så kan du nu ta ur spjällen från plastpåsen och låt dem rinna av. Spara all marinad.
 
5
Rubb: Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel. Finhacka rosmarinen. Smula piri pirin. Blanda alltsammans med grillkryddan. Gnid in de avrunna spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan uppåt i en långpanna. Ställ in dem i ugnen på 175°C. Vänd på spjällen efter 30 minuter och pensla på mer av marinaden.

6
Ugnsstek dem i ytterligare cirka en timme. Ös med spadet och pensla med marinad flera gånger under stektiden. Smaka av spadet och korrigera om det behövs.
Köttet ska bli knaprigt på ytan och börja lossna lätt från benen.

(Servera med äppelmos, eller inte jag gör det inte *ler*)


 

 

 

 

http://www.vinochmatguiden.se/recept/per-morberg/kryddiga-revbensspjall

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards