Direktlänk till inlägg 1 augusti 2016
Man ska ju äta med ögonen sägs det, o vattenmelon när den kommer i händerna på en kreativ person ger verkligen massor åt ögat att njuta av – ja så pass att man inte vill förstöra genom att skära sönder den.
Själv skulle kanske med lite tur kunna fixa till något i den här stilen :)
Vattenmelon är min absoluta favorit, visst kärnor i massor, men det är något jag står ut med just för att den är ju så otroligt god.
När vi var på semester i Dominikanska Republiken så fanns det juice, nypressad, varje morgon, o basen var vattenmelon. Den godaste juice jag någonsin smakat – visserligen smakade den lite olika varje morgon, men det gjorde inget. Juicen var gjord på den frukt som funnits som färsk frukt på buffén dagen innan, så smaken blev lite efter vilka frukter o hur mycket som var kvar. Men så gott o vattenmelonen fanns där varje morgon.
Jag har försökt mig på att få den här juicen hemma – icke då, vet inte om det beror på att det var semester (firade om man ska vara noga 15 årig bröllopsdag) o den smakade extra bra just för det. Eller om det var med andra frukter som jag inte vet vilka, o som jag inte kan hitta här hemma heller… tur att det blir bra ändå, även om det inte blir riktigt lika bra…
Inte nog med att vattenmelon är gott, det är också väldigt nyttigt, inte då bara att det är massa vatten i o lite socker. Utan det finns andra anledningar också som gör att man inte ska avstå från att äta vattenmelon.
Enligt en studie som publicerats i Journal of agricultural food and chemistry kan vattenmelon eller vattenmelonjuice som intas en timma före ett träningspass förhindra ömma muskler dagen efter. Det beror på att vattenmelonen är rik på en aminosyra som hjälper blodkärlen att slappna av och som förbättrar blodcirkulationen. Bra grej!
En studie som genomfördes 2013 vid Florida State University visade på förbättrad hjärt- och kärlhälsa för kvinnor som genomgått klimakteriet, då de under sex veckor tog vattenmelon-tillskott. En annan studie gjord 2012, också den vid Florida State University, visade att tillskottet bidrog till lägre blodtryck hos överviktiga vuxna
Förbättrad blodcirkulation är bra för annat än bara hjärtat. Det menar åtminstone den här forskaren…Troligtvis krävs det dock väldigt stora mängder vattenmelon för att uppnå önskad effekt. - men värt att prova eller *ler*
På grund av namnet kan man lätt tro att vattenmelon har lågt näringsvärde, och den innehåller faktiskt 90 procent vatten. Men en skiva vattenmelon på knappt 300 gram innehåller faktiskt en tredjedel av det rekommenderade intaget av A- och C-vitamin, skriver National Geographic. Tack för det!
Vattenmelon är ett av de bästa livsmedlen för att få i sig lykopen, en antioxidant som sägs verka förebyggande mot vissa sjukdomar och även kopplats samman med behandling av sjukdomarna. De exakta detaljerna kring det sambandet utreds dock fortfarande av forskare
Just nu älskar vi vattenmelon! Men visst är det svårt att veta vilken man ska välja i affären? Här är guiden som hjälper dig välja den perfekta vattenmelonen!
Det är inte alls kul att komma hem med en melon som smakar trist eller har uttorkat kött. Så missa inte detta – här går vi igenom hur du ska välja i affären, och hur du sedan ska förvara vattenmelonen hemma.
Så här väljer du i affären:
1. Titta efter oskadat skal, om skalet är skadat eller har bruna fläckar kan fruktköttet mycket väl vara skadat det också.
2. Skalet ska vara jämnt i mönster och färg…
3. …förutom: titta efter en stor ljusgul fläck! Fläcken visar hur vattenmelonen låg när den växte och den ljusgula färgen där betyder att den är perfekt mogen.
4. Vattenmelonen ska kännas tung. Lyfter du upp den och den känns lättare än du förväntade dig är risken stor att köttet har torkat ut.
Så förvarar du vattenmelonen hemma:
1. Om du inte ska äta den direkt förvara den på ett mörk och svalt ställe, men INTE i kylskåpet. Kylan kan göra att melonen mister sin smak.
2. Har du däremot skurit upp vattenmelonen ska den förvaras inplastad i kylskåp för att hållas fräsch.
3. Innan du skär upp den ska du skölja vattenmelonen under kallt vatten. På så vis sköljer du bort smuts och bakterier som annars kan nå fruktköttet.
Många har för vana att skära upp vattenmelonen i halvmåneformar, men visst är det ganska kladdigt att äta dem så? Rätt svårt att skära snygga, jämna bitar också. Men, det finns så klart andra sätt! Som åtminstone vi helt hade missat. På det här sättet får du direkt ett snyggt sätt att servera vattenmelonen, som dessutom innebär mindre kladd när den ska ätas!
Dela bara melonen på hälften, ta ena halvan och lägg den med fruktköttet nedåt på en skärbräda. Gör sen vertikala snitt av önskad tjocklek med en kniv. Vrid vattenmelonen ett kvarts varv och upprepa snitten. Klart att äta!
Kolla in klippet så ser du hur du ska göra:
Några lite udda sätt att äta vattenmelon
Bara för att det såg lite skoj ut... vet inte hur det smakar.... jag menar grädde o melon...
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|