Direktlänk till inlägg 4 juli 2016

Tar tag i det - igen

Av Svensson Svensson - 4 juli 2016 16:54

Så var det då dags igen – det är axeln o armen som börjar kännas av igen, eller mer skuldran o armen denna gång.
Var ju iväg till VC, fick inte träffa läkare för det tyckte inte sköterskan var nödvändigt, jag fick istället träffa en sjukgymnast. En väninna sa skämtsamt när hon fick veta det, ”Ja då kommer du får börja träna med gummisband”. (Kan säga hon fick rätt *ler*)

 

Han var jätte bra, han hade först blivit väldigt orolig när han läste varför jag kom – just domningarna gillade han inte. Men efter att ha gjort en ordentligt undersökning, kollat av – känsel men lätt pappersbit i båda händerna o underarmarna, testat styrkan i armarna in, ut, upp o ner. Tänjt, böjt o fixat så kom han fram till att jag känner, har samma styrka i båda armarna – det enda som var olika var när han slog med den lilla ”hammaren” på punkter får att få reaktion, så hoppade höger armen direkt den vänstra däremot var det svårt att få att ens reagera – ens lite lite… det förklarade han med att musklerna är så spända i den armen att reaktion kan utebli, muskeln arbetar emot istället.

 

 

 

Fick ett träningsprogram – men gummiband *ler*, men också att utnyttja den kettlebell jag har. Så nu gör jag snällt dessa rörelser varje morgon. Om jag känner av domningar o det onda i augusti skulle jag höra av mig igen – läs då är han tillbaka från semestern.

 

Då när han tänjde o böjde armen så var det i några lägen där det gjorde ont men samtidigt så kom en lättnadskänsla. Det var riktigt skönt, o efter så hade jag inte alls lika ont eller lika mycket domningar – armen kändes riktigt bra o jag tänkte glatt – åhhh det har vänt.
Men tji fick jag – vaknade igår o hade riktigt ont, igen. Armen domnar igen ofta. Det var mindre skoj att känna, så nu får jag ta tag i det igen. Tänker inte vänta tills augusti, tänker inte heller ringa VC igen – ska ta kontakt med någon som kan massera – se om jag kan få en tid, tyvärr som sagt semester o tyvärr kan jag inte heller gå till vem som helst. Har lite svårt med det där att någon som jag inte känner ska ta i mig – så då kommer jag bara spänna mig o det blir inte bra. Men ska nog kunna hitta någon som kan hjälpa mig. För kan tänka mig att musklerna är spända o behöver mjukas upp. Vet inte om träning är det bästa just nu – det här är min egna tanke alltså. Att träna en muskel som är spänd redan innan låter inte som det bästa – utan mer att den behöver få hjälp att koppla av, helt o hållet. Sen visst är det aldrig fel att göra musklerna starka. Men att träna nu, när det nästan känns som kramp i skuldra o arm – är det verkligen det bästa?? Mina tankar får ju svar i att jag blev bättre när han tänjt ut lite o sen värre när jag börjat att göra träningsprogrammet…

 

Så just nu vet jag inte heller hur jag ska göra – om jag ska träna vidare eller vila o istället få hjälp att hitta rörelser för att tänja o mjuka upp. I min värld låter det sista mest logiskt – men jag är inte kunnig, kan vara precis tvärt om – att det blir det bästa i längden, att stå ut lite nu först, att det kan bli värre…

 

Ja tänk det är alltid något *ler*…. Men bara ta tag  det här o smsa för att se om jag kan få en tid för massage – känns som helt klart värt att prova.

 
 
Annie

Annie

4 juli 2016 18:40

Min första reaktion är bara suck .. Förstå mig rätt, men såå typiskt ..
Ofta behövs det tid hos en läkare först! och sen ev till en fysioterapeut.
Dem flesta fysioterapeuter är bra men dem är dock inga läkare, speciellt när du har det där med domningar, stickningar :(

Förstår dig om du inte vill tillbaka till Vc, men jag hade ändå ringt Vc igen, om jag var i din sits och stått på mig.( tyvärr måste man ofta göra det inom vården, så trist men sant. Jag vet, jag har varit där själv .. då med en läkare som inte ville ge mig MR-då jag hade flera diskbråck i nacken).
MR är enda sättet att "se" diskbråck och sånt.

Men jag tjatade och fick sen min MR-och då konstaterat 3 diskbråck :/ ..

Angående träningen .. träna spända muskler tror jag absolut Inte är bra, nej nej. Tror vila är bättre.
Om du får mer ont av träningen och om musklerna blir mer spända-så är träning inte bra. (Tror jag).
Blir mer ansträngt och spänt då, antagligen.

Nu är inte jag nån läkare, men min spontana tanke är att du borde få det röntgat och då kanske MR.

Lider med dig! Vet hur det är att ha ont i just dem trakterna, nacke,arm, axel och skuldra :/

Har du nån fråga eller undrar nåt, så är det bara att fråga på :)
Har gjort många vändor inom vården ..

Vill dig bara väl<3

Kramar


http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

7 juli 2016 09:16

Så NU ska jag äntligen ta mig tiden att svara ….

Jag förstår dig rätt, jag blev nämligen också lite snopen att sköterskan gav mig tid till sjukgymnast – för mig när man har besvär som jag nu då, så ska det vara en läkare som avgör vilken form av behandling jag ska ha – om det ska kollas mer noga, om det är en fråga om medicin eller om jag ska vidare till sjukgymnast för att få hjälp. Dom hoppar över viktiga led för ofta tycker jag.

Domningarna stickningarna är kvar, dom har ialla fall inte blivit värre – men det känns konstigt o jag tycker inte om det alls. Nu har jag ett ex – man ska ju ha nytta av dom ibland… som är överläkare… inom område som jag själv tänker på kan vara sånt jag vill veta om det har med detta o göra eller inte. Så ska ta o prata lite med honom först – litar väldigt mycket på honom – är bara lite dålig på att be om råd när det gäller….

Innan du visste om du hade diskbråck, hur var det då, om du t ex lyfte något tungt, kändes det något eller inget alls, det var som vanligt?
Det är så att om jag lyfter, om jag gör något som kräver att jag använder armen på något sätt så känns absolut inget alls, det är när jag har armen stilla som det kommer – domningarna. Nu har jag även försökt tänka på när o hur – när dom kommer så rör jag automatisk på hand/fingrar, flyttar armen i annat läge. Men så nu några gånger har jag bara låtit armen vara kvar – inte gjort något o det lustiga är att då kan domningarna försvinna ett tag helt,… visst komma tillbaka ibland eller inte alls.

Träna – styrkan just nu i musklerna känns fel så jag tänjer o försöker istället mjuka upp, det känns bättre.

Jag ska prata med mitt ex, sen ska jag ringa för en ny tid så får vi se vad som sker då….
Tänker ialla fall inte vänta tills augusti o se om det blivit bättre eller sämre… som du också skriver – en sjukgymnast må vara duktig på sitt område – men han är ingen läkare ….

Kram

 
Annie

Annie

7 juli 2016 14:28

Vad bra :)
Ja precis! Du måste ju får en tid hos läkare först som undersöker och gör en bedömning på dig-för att sen .. bestämma vad som ska göras om det är vidare undersökning, röntgen eller fysioterapeut, eller vad det nu kan vara .. :)

Riktigt dåligt att du inte fick tid hos DR med tanke på dina besvär och ditt onda!

Nä stå på dig och ring igen, det hade jag gjort. Och säg Precis HUR pass ont du har.
Du måste ju få en läkartid!

Jo jag fick ont, verkligen ONT ( iaf precis innan jag fick det på diagnos) men jag hade gått med ont i flera månader innan det också och då haft mindre ont, men ändå ont.

Hade super ont i armar och händer, med domningar och stickningar :(


Sen en helg sa det bara pang i nacken! med såna smärtor så jag trodde nacken skulle gå av :/ Nackspärr x 100 kändes det som ..

Vad bra att du har ett ex som är läkare! ett plus :)*ler*

Hoppas han kan hjälpa dig på nåt sätt och att du sen får läkartid på VC!
berätta gärna hur det går sen :)

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

8 juli 2016 03:42

Ja jag ska stå på mig. Det som förbryllar mig är just att jag kan lyfta - jag kör bår, o den är allt annat än lätt utan person på o sen är det inte alltid små nätta tanter som ska åka....

Har kört flera o till o med burit upp för trappor o det känns inget alls, inte ont inte domningar...

Jag lovar berätta hur det går

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards