Direktlänk till inlägg 13 mars 2016
Idag var det igen en dag för något vi kan äta - mumsig sådan också, vem älskar inte en mazarin? Eller så tänker jag bara så för att jag bara älskar dom o alltid har gjort. Och idag kan jag äta en eller två med gott samvete - det är ju mazarinens dag.
Man tror att den här smördegsbakelsen som är fylld med mandelmassa och toppad med vit glasyr är uppkallad efter den italienske kardinalen Jules Mazarin (1602-1661) - en kardinal som hade ett stort intresse för litteratur och han hade ett eget bibliotek, Bibliothèque Mazarine, som är det äldsta offentliga biblioteket i Frankrike.
Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke.
Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg.
Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|