Direktlänk till inlägg 5 juni 2015

När blir man mogen? En del aldrig tydligen

Av Svensson Svensson - 5 juni 2015 10:35

 

Ja vuxen blir man när man fyllt 18 år enligt svensk lag. Då får man ta sitt eget ansvar, då räknas man inte som barn längre – det vet vi alla. Men att bli vuxen, att bli myndig, fylla 18 är absolut inte samma sak som att bli mogen. DET har jag lärt mig, o det har jag fått märka av till o från under mina sista år.

 

När personer 50+ agerar som små omogna barn som inte fick den rätta färgen på ballongen, när inget vuxet sätt finns alls hos dom. Ja egentligen så kan man nog märka ett mer moget sätt mot varandra hos barn i sandlådan.

 

Men när då dom som är myndiga sen stenåldern, som levt en mängd år o borde ha lärt sig hur man ska agera o vad som är rätt o fel. Framför allt måste dom ha lärt sig att om man gör o säger vissa saker så kommer det bli konsekvenser på något sätt. Men det är som om dom här personerna helt är utan förmågan att förstå att om jag agerar si kommer så att ske….

 

Jag läste i veckan ett meddelande som fick mig att bara skaka på huvudet o undra just – blir aldrig vissa mogna? Meddelandet var inte sänt till mig, även om jag även fått min beskärda del, det här var till en annan person i min närhet, men på sätt o vis är jag berörd.

Jag ser samma mönster som alla dessa personer kör med… först lite snällt lite försök att få kontakten på ett moget sätt… det är ord som ska låta lite snällare, lite som om dom verkligen försöker o att det är motparten som är den som gjort alla fel.
Sen märker man hur orden ändras, det blir påhopp, det blir elakheter, det blir hur synd det är om dom, vad dom gått igenom, hur dom har det… sen blir det lite mer påhopp o fler elakheter, gärna blandat med lite som man kan tolka som frågor, meningarna kommer som i en typ av frågeställning.  Det blir oftast bara elakare o mer försök att såra, göra allt dom kan för att få en reaktion som ska vara att personen som läser blir ledsen o förminskad.
Finns barn med på något sätt så har jag märkt att dom lätt dras med också i det hela. Här är en gräns jag absolut inte förstå att man går över. Barn har aldrig med vuxna personers oenigheter – man använder sig aldrig av barn för att försöka förstöra för någon annan eller göra någon annan illa. Barn ska hållas utanför, dom ska INTE användas…

 

Vuxna kan hålla på bäst dom vill, det enda sker är att det grävs den där berömda gropen som dom sen inte kan komma ur. För när väl saker är sagda, när något har skett så gå det inte att ta tillbaka, o det kommer alltid alltid tillbaka till den person som gör på det här sättet… tappar kontakt med olika människor som finns runt, även vänner kan tappa orken att se beteendet. Dom enda som stanna kvar är personer som är lika – som behöver samma bekräftelse, som är lika elaka mot andra – medberoende kallas dom, personer som gärna hjälper till om dom får samma hjälp tillbaka – att hålla igång det här sättet att vara mot andra.

 

Men dom flesta med vett kommer att försvinna från lekplatsen, ta avstånd, när dom märker att det inte var något övergående, att det inte alls verkar vara som historien från start berättades….

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

JL

5 juni 2015 16:40

Jag kan inte annat än att hålla med, enligt lag så blir vi ju myndig vid 18 men det innebär absolut inte att man är mogen. Det är många gånger precis som du skriver mer moget i sandlådan mellan barnen i 4år ålder än vad vissa vuxna kan utföra. Men vissa vägrar ju att släppa sin snuttefilt eller napp oavsett ålder...

Svensson Svensson

5 juni 2015 17:10

Ja en del har svårt att bli vuxna, ta det vuxna ansvaret för sitt agerande

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards