Direktlänk till inlägg 18 mars 2016

Mina orkidéer - projektet efter en vecka

Av Svensson Svensson - 18 mars 2016 15:45

Så var det då dags att kika lite på mina plantor som jag har i mitt lilla projekt, där jag provar full/semi water cuture. 

 

Såg på en av dom där jag har semi att den plantan inte såg sådär jätte pigg ut, den är också den som ser "svagast" ut, den har inte alls lika mycket rötter som dom andra. Så jag valde att redan för någon dag sedan att hälla på lite mer vatten, så att den står i samma mängd som "semi" kommer ha när dom har vatten-dagar. Vilket den verkade gilla så den får ha så någon dag.

 

Jag har låtit dom två plantorna som jag provar "semi" på få sina 2 vattendagar. 

Det var riktigt intressant att se hur rötterna gröna o fina sakta under dagarna ändrade färg till ljust grå, o när jag låt som stå i vatten i 2 dagar hur dom nu är lika gröna o fina igen. Tömde vaserna på vattnet igår så nu är det 5 dagar utan vatten som gäller.

 

Ska ta lite bättre bilder på varje planta lite då o då under veckan som kommer. För att se hur det ändrar sig, bra att ha för att se om plantan verkar må bra eller inte alls. 

 

Försöker hitta ett bra sätt att kunna fylla på vatten o sen tömma utan att behöva ta upp vasen från fönsterbrädan, o plantan från vasen - utan kunna låta dom stå ganska så orörda i läge mot ljuset. Och det jag provade var att ta en smal luftslang som man har till akvarier, o en hink på golvet. Det fungerade bra - lite svårt att lirka ner den mellan rötterna till botten. Så här finns en lite tanke på att ha en stel del - den som ska ner i vasen. 

 

 

 

Den här plantan har börjat få ett nytt blad, och det ska bli skoj att se hur det växer på sig. Helt fantastiskt att se hur fina några av mina 20 kr plantor är.

Lite skadade blad, inga blommor på flera. Men dom som hade några få blommor, blommor jag trodde skulle ramla av direkt för dom var så "ledsna", istället repade sig o är nu få men jätte fina. Dom ser inte ut att vilja ramla av än på ett par dagar.

 

Som den här vita - blir bara mer o mer förtjust i helt vita blommor ju mer jag tittar på den här blomman *ler*

 

 

 

Även dom här är 20 kr plantor o har bara dom här blommorna på sig, men härligt att få njuta av dom såhär länge då jag trodde dom skulle ramla av direkt.

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards