Direktlänk till inlägg 10 mars 2018

Nutella cheesecake

Av Svensson Svensson - Lördag 10 mars 19:36

Jag tjatar på om min längtan efter ett kök att kunna baka o laga mat i.... det är så otroligt avkopplande o kul att göra något gott - ensam eller tillsammans med någon. 

 

Nu hittade jag ett recept på en cheesecake med nutella o började dregla - för så mumsig den ser ut att vara - den ska helt klart provbakas....

 

 

 

 

INGREDIENSER
12 bitar
 
Botten: 
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk strösocker
 
Fyllning: 
  • 225 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 ¾ dl vispgrädde
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • 4 ¾ dl Nutella
  • 4 stora ägg, lätt uppvispade
Glasyr: 
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl Nutella
  • 50 g mörk choklad, hackad
 
Till servering: 
  • färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
 
Du behöver 2 formar - en inre på 22 cm o en yttre för vattenbad som är så stor att den på 22 cm går att ställa ner.
 
 Botten:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa digestivekex med smör och strösocker i en matberedare.
  3. Platta ut smulorna i en smord springform, ca 22 cm i diameter, vars utsida är täckt med aluminiumfolie.
  4. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min.
  5. Ta ut och låt den svalna medan du gör fyllningen.
  6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
 Fyllning:
  1. Vispa ihop färskost, grädde och strösocker med elvisp till en fluffig smet.
  2. Tillsätt vaniljextrakt och salt och vispa med låg hastighet i någon minut.
  3. Tillsätt Nutella, vispa tills allt har blandats ordentligt och vänd försiktigt ner äggen med en slickepott tills det precis har blandats samman.
  4. Häll smeten över den bottnen och ställ springformen i en större ugnsform.
  5. Fyll den yttersta formen med hett vatten så att det räcker halvvägs upp på kanten av springformen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 tim.
    Den ska inte ha ”stannat” helt när du skakar försiktigt på den, men den ska inte vara helt lös heller.
  6. Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar i vattenbadet i ytterligare 1 tim.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och vattenbadet.
  8. Ställ springformen på ett galler i 30 min. Dra försiktigt längs kakans kanter med en liten kniv så att kakan lossnar innan du tar bort formens kant.
  9. Låt kakan svalna helt i rumstemperatur och ställ sedan den kallt, gärna i frysen, i 2–3 tim.
 
 Glasyr:
  1. Ställ kakan på ett galler över ett bakplåtspapper.
  2. Koka upp grädden på medelvärme och tillsätt Nutella och choklad. Rör om tills allt har smält ihop. Häll glasyren över kakan och låt den rinna ner längs med sidorna.
  3. Ställ kakan i frysen i minst 4 tim, men helst över natten.
  4. Skär gärna kakan i bitar direkt när du tar ut den ur frysen och låt den stå uppskuren i 15 min före servering.
  5. Garnera med färska jordgubbar.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - Söndag 2 dec 21:01


     

Av Svensson Svensson - Torsdag 8 nov 15:45


       

Av Svensson Svensson - Onsdag 7 nov 23:15

    Ordspråket “jag blir hellre ledsen över en ärlighet än sårad av en lögn” stämmer jäkligt bra - inte för att det egentligen har så mycket med det jag tänkt på o skriver om idag. Men den är alltid bra, den stämmer så väl     ...

Av Svensson Svensson - Tisdag 6 nov 19:45


    Fick denna bukett idag bara sådär. 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ itismadeby med Blogkeen
Följ itismadeby med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se