Direktlänk till inlägg 10 mars 2018

Nutella cheesecake

Av Svensson Svensson - 10 mars 2018 19:36

Jag tjatar på om min längtan efter ett kök att kunna baka o laga mat i.... det är så otroligt avkopplande o kul att göra något gott - ensam eller tillsammans med någon. 

 

Nu hittade jag ett recept på en cheesecake med nutella o började dregla - för så mumsig den ser ut att vara - den ska helt klart provbakas....

 

 

 

 

INGREDIENSER
12 bitar
 
Botten: 
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk strösocker
 
Fyllning: 
  • 225 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 ¾ dl vispgrädde
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • 4 ¾ dl Nutella
  • 4 stora ägg, lätt uppvispade
Glasyr: 
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl Nutella
  • 50 g mörk choklad, hackad
 
Till servering: 
  • färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
 
Du behöver 2 formar - en inre på 22 cm o en yttre för vattenbad som är så stor att den på 22 cm går att ställa ner.
 
 Botten:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa digestivekex med smör och strösocker i en matberedare.
  3. Platta ut smulorna i en smord springform, ca 22 cm i diameter, vars utsida är täckt med aluminiumfolie.
  4. Förgrädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min.
  5. Ta ut och låt den svalna medan du gör fyllningen.
  6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
 Fyllning:
  1. Vispa ihop färskost, grädde och strösocker med elvisp till en fluffig smet.
  2. Tillsätt vaniljextrakt och salt och vispa med låg hastighet i någon minut.
  3. Tillsätt Nutella, vispa tills allt har blandats ordentligt och vänd försiktigt ner äggen med en slickepott tills det precis har blandats samman.
  4. Häll smeten över den bottnen och ställ springformen i en större ugnsform.
  5. Fyll den yttersta formen med hett vatten så att det räcker halvvägs upp på kanten av springformen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 tim.
    Den ska inte ha ”stannat” helt när du skakar försiktigt på den, men den ska inte vara helt lös heller.
  6. Stäng av ugnen men låt kakan stå kvar i vattenbadet i ytterligare 1 tim.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och vattenbadet.
  8. Ställ springformen på ett galler i 30 min. Dra försiktigt längs kakans kanter med en liten kniv så att kakan lossnar innan du tar bort formens kant.
  9. Låt kakan svalna helt i rumstemperatur och ställ sedan den kallt, gärna i frysen, i 2–3 tim.
 
 Glasyr:
  1. Ställ kakan på ett galler över ett bakplåtspapper.
  2. Koka upp grädden på medelvärme och tillsätt Nutella och choklad. Rör om tills allt har smält ihop. Häll glasyren över kakan och låt den rinna ner längs med sidorna.
  3. Ställ kakan i frysen i minst 4 tim, men helst över natten.
  4. Skär gärna kakan i bitar direkt när du tar ut den ur frysen och låt den stå uppskuren i 15 min före servering.
  5. Garnera med färska jordgubbar.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards