Alla inlägg under januari 2018

Av Svensson Svensson - 12 januari 2018 21:59

 
 
Ja, jag tänker byta år igen, snart - nu nästan direkt... för detta år, jag säger bara fy f*n vilken start det varit. Och så man läste innan att NU vänder det, alla planeter o annat står nu mer i positiva positioner, energierna vänder - 2017 var ett år som var mycket kämpa o det var även året innan... det var nu det skulle vända - 2018 here you are - med allt positiva som kan ske skulle nu vända o alla skull få känna av hur mycket lättare livet skulle bli....
 
 
 
HAHAHAHA
 
 
 
 
Ren o skär lögn, o ingen av oss gillar lögner eller hur - vi gillar bra löften, positiva framtidsutsikter - men inte lögner.
 
 
 
 
 
 
Men så tänkte jag... ja jag kan vara lite knasig ibland det erkänner jag - ha lite egna snäva värderingar o tankar... men kanske det kan komma någon snilleblixt då o då bland mina små spöktankar...
 
 
 
 
 
 
Tänk om vi helt enkelt glömmer bort att det har varit nyårsafton där vi firade in 2018... vi tänker oss att vi helt enkelt bara haft en jäkla massa extra mellandagar o vi laddar upp för ett nytt nyårsfirande istället - så kanske vi kan lura till oss det där dom lovat oss - att det ska bli ett kanon positivt år detta nya år?
 
 
 
 
 
Jag tänker prova - ja man ska inte förkasta saker man inte provat eller hur - så jag tänker ta o ha ett nytt nyårsfirande o hoppas på att det nya året börjar bättre än dom dagar som varit - så kan man säga att dom dagarna hörde till det gamla året....
 
 
 
 
 
 
 
Är det några flera som hänger på???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
JA jag vet att jag är lite knasig o jag vet att jag är envis - jag tänker se till att nya året blir det bästa någonsin - jag vet vad jag vill, vad jag vill ha... kommer inte ge mig... (fast kommer nog behöva bli påmind om detta lite då o då kan jag tänka mig *skratt* )
 
Så nu har vi fått upp lite nyårsstämning igen <3

Av Svensson Svensson - 9 januari 2018 23:22


 


Det är den känslan jag kommer att jaga efter detta år... o jag SKA nå dit!

Av Svensson Svensson - 9 januari 2018 04:31


 

Avund är en av dom sju dödssynderna - o alla vet vi ju att det är saker man inte ska känna eller göra - ja dom sju dödssynderna. Även om jag inte för så längesedan läste att det som en gång var dödssynder kan idagens samhälle ses som våra sju dygder istället. Nja så långt vill jag nog inte gå när man ser till vad dom sju dödssynderna är, men ändå när jag läste om hur man vände betydelsen till något annat, som en dygd eller mer som något som kan sporra en vidare i någon sak....
 
Hur som helst så är det inte dödssynderna jag tänker skriva av mig om denna vakna natt - nej det är egentligen bara om en av dom - det här att känna en form av avundsjuka, svartsjuka... o att det är något som är fult att känna.
Men jag håller inte med helt, jag tror inte att när en sådan känsla kommer att man ska trycka undan den för att man inte “får” känna så, det är en dålig känsla. Men handen på hjärtat o helt uppriktigt - känner vi inte alla dom här känslorna då o då?
 
Lika bra att jag nu FÖRTYDLIGAR - för att det inte ska missförstås vad jag menar, även om jag vet att många inte kommer att förstå vad jag menar ändå. Men då har jag ialla fall gjort vad jag kan för att inte missförstås.
Jag pratar nu INTE om dessa känslor i grader som blir “sjukliga”, som då förstör o söndrar, för andra men framför allt för en själv. Utan jag menar mer i en liten pytte “dos” som kommer som ett sting men också lätt o fort går över. Och kanske dom till o med är bra - nyttiga i den låga dosen?
 
Om man tar avundsjuka - en vän kanske får något man själv gärna vill ha - ett nytt välbetalt jobb, ett nytt fint boende, går ner i vikt, träffar en partner ... ja lyckas med något som man själv gärna också velat lyckas med. Man blir glad för sin vän, man blir jätte glad o känner att vännen verkligen är värd detta. Men samtidigt så kommer att sting av avundsjuka - jag vill ju också... Men det är inte alls samma sak att känna den känslan som att man missunnar sin vän, för det gör man inte.
 
 
 
 
 
En del menar på att man inte kan känna två motsatta känslor på engång - man känner antigen det ena eller det andra - jag håller inte med alls. Jag är helt övertygad om att man i många fall kan känna just olika känslor samtidigt.
I många fall så kanske det till o med kan bli en sporre till en själv... lite att även jag kan göra/få om jag gör något åt det... man kan nå sina drömmar, bara man inte ger upp utan strävar framåt.
Men visst kan det just när känslan tar tag i en, avundet far härjar runt, vara svårt att se att det kan vara den där sporren man behöver. “Ge-upp tankar” är nog lättare att just då lättare att ta till sig o stanna kvar i - förhoppningsvis bara en kort stund. Det är helt okey, bara man inte fastnar kvar i den negativa tanken utan kommer igång igen, sporrad av att det går... men man får hitta sin egna väg dit.
 
Samma med svartsjuka. Inte nu att den sporrar en framåt, utan mer att det visar att man bryr sig att man inte tar den andra förgiven.
Ja man ska lita på sin partner, nej man ska inte vara sjukligt svartsjuk - det stämmer. Är man det ska man tänka till varför o se över om det är ett förhållande man ska fortsätta med eller avsluta..
 
Men jag tror att om man känner lite av den känslan när något sker - kort i vissa situationer - men det försvinner lika snabbt. När man tänkt till lite eller pratat med sin partner. För mig så visar det att man inte tar den andra förgiven, att man bryr sig o är rädd om den relation man har. Det är en känsla som gör så som jag tänker på den - att man är mer på allerten mot varandra, bekräftar o visar varandra att man älskar den andra.
Att man inte är riktigt bekväm i någon situation - det känns fel - men man måste också då kunna kommunicera o förstå varandra.
 
 
 
 
 
 
Kommunicera är ju en av dom viktiga byggstenarna i ett förhållande - tillsammans med tillit, öppenhet, kunna kompromissa, lyssna, bekräfta, överraska, göra saker tillsammans, samtala om allt, skratta tillsammans, bara vara tysta tillsammans...
 
Jag har skrivit om det förrut - det här med att jag tror att ett uns av negativa känslor i livet är bra. Det gör att vi mer uppskattar o visar tacksamhet för dom positiva sakerna - vi kanske till o med blir mer rädda om det positiva i våra liv. För om allt enbart är bra, positivt finns kanske risken att det blir en vana, något man tar förgivet o inte alls uppskattar som man ska. Så ett litet uns av det negativa är inte fel - bara det just är ett uns, går över snabbt o inget man fastnar i som seg kladdig kola...
 
Hoppas att ni förstår vad jag menar.
 
 
 

Av Svensson Svensson - 6 januari 2018 01:59

 
Hur kan en så liten individ ta en så otroligt stor plats i ens hjärta? Ja för att inte tala om i min säng... men lägger man sig på mitten o sträcker ut sig tvärs över så går det bra.
 
 
 
 
 
 
Hon kom till oss som vuxen, en inte så speciellt social dam. Jag var ofta hundvakt där hon bodde o alla andra kastade sig över en när man kom så höll hon sig i bakgrunden, avvaktande. Hon flyttade till oss som vuxen, lilla dottern tyckte det var en bra idé att ha en liten hund. Det gick fort för henne att växa som individ - vi som tog henne för “blond skönhet” som inte kunde något till skillnad från hennes kompis Shiny som var tvärt om. Inte den vackraste men så klok o villig att lära sig saker. Men då visade Tita att hon inte alls var någon “blondin” hon betraktade, lärde sig själv - o kunde samma saker som Shiny.
 
 

Hon är en av dom snällast jag träffat på, så kärleksfull med stor personlighet. Hon blev mitt “hjärta” o hon betydde mycket mer för mig än man kunde tro. Att få ha sett den lilla vita vackra, som höll sig undan, bli den goa sociala som tog plats.
 
 

 
 
 
 
Sista 2 åren var mycket på övertid, kan man säga, hon var till o från så dålig att vi sa “farväl” - men mirakulöst så kom hon tillbaka... men denna gång så gick det inte längre.
Vår älskade Tita fick somna in den 3 jan tidigt på morgonen.

 

 

 

 

Av Svensson Svensson - 1 januari 2018 14:11


God fortsättning... 

 

Igår blev min flotta nyårsmiddag en hamburgare intagen på remoten på Arlanda (för er som då undrar vad i hela friden remoten är.... det är det område taxibilar åker in, får ett könummer o får vänta tills ens nummer "kommer upp" o man får tillstånd att förflytta sig till terminalens pakering för avhämtning).

 

Nu måste jag säga att den jag valde - spicy avocado - var otroligt god. (hade dock räckt med hälften så stor) Men som sagt så god att jag nyss kikade in på Max hemsida för att se vad som var på hamburgaren... för att prova göra den själv (när jag har kök...)

 

Jag trodde att så som hamburgarna såg ut på bild - så ska dom serveras... ja jag vet det ser mer o finare ut på bild än verkligheten. Men jag tänkte mer på uppbyggnaden - i vilken ordning sakerna ska på/ligga - utgår ifrån att ordningen är för att smakerna ska få "gifta sig" (småskrattar - se nu fick jag använda det uttrycket ).

 

Men kan inte påstå att jag ser mer likhet mellan den jag fick o den bild dom har för att visa hamburgaren än att det är ett botten bröd o ett topp bröd.... o osten ligger på hamburgaren, eftersom jag åt den vet jag också att jalapenon låg precis under avokadon *ler*.... men det var den enda likheten.

 

 

 

Och den var god, jätte god. Men samtidigt kan jag när jag gör egna hamburgare vara lite petig i var osten ligger - vad som ska ligga under o över själv hamburgaren.... 
Och att det som presenteras i försäljningsreklam är det jag sen också får.... 

 

Har ställt frågan till Max själva... om restaurangerna får slänga på sakerna hur som helst eller om ordningen ska vara som på bilderna dom visar.... 

 

vad tycker du? är det viktigt - vilken ordning sakerna ligger på eller?

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards