Direktlänk till inlägg 18 januari 2018
.. ett kök, en spis, en ugn...
Nej det går ingen nöd på mig så... jag har micor o värmeplatta.... men... så jag saknar en ugn att göra mat i, en riktig spis... ett kök... laga mat baka....
det är mer avkoppling än man tror, jag älskar att stå o pyssla med mat/bak i köket utan stress... bara vara på något sätt.
Ett kök... står högt på min önskelista just nu
Som när jag ser recept jag bara måste få prova o lovar att det kryllar av sånna - goda recept jag bara måste prova *ler*
Som detta
HELROSTAD BLOMKÅL
1 st blomkålshuvud
brynt smör
senap- och honungsdressing
rostade hasselnötter
salt
peppar
Senap- och honungsdressing:
1 dl rapsolja
0,25 dl stark och grovkornig senap
2 msk honung
1-2 msk vatten
salt
peppar
Brynt smör:
150 gram smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär bort en del av roten på blomkålen så att den kan stå stadigt i en ugnsfast form. Ringla rapsolja över hela blomkålen. Rosta ugn i ca 50 minuter eller tills den är mjuk (beror på storleken på kålen).
Blanda alla ingredienser till dressingen. Vispa ihop med en liten visp eller gaffel. Vill du ha en rinnigare dressing, tillsätt mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Rosta hasselnötterna i en torr panna. Hacka ner i mindre bitar.
Smält smöret i en kastrull. Bryn tills smöret börjar få en gyllenbrun färg och lukta nötigt.
Servera! Skiva den rostade blomkålen. Ringla lite brynt smör över och dressing. Toppa med hackade rostade hasselnötter, salt och peppar.
ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"... Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...
https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|