Alla inlägg under december 2017

Av Svensson Svensson - 19 december 2017 06:30

 

 

 

 

 

Ja det är ju gott med sill, det är gott med mat man gjort själv. Det går inte att komma ifrån. Men så då o då så kanske man inte kan, tiden finns inte eller...

 

... så gör man som min stora dotter o jag, men springer på "provsmakning" av inlagd sill av ett märke som gått mig förbi helt o hållet. Men nu stannade vi båda till o prov smakade - mmmm säger bara mmmmums. 

Det följde med en burk var hem för det var så gott (fördelen här är också att burkarna är av plast alltså inte så satans tunga att bära hem...) 

 

Vi båda insåg att sillen var försvinnande god, o redan slut - så igår när vi var o handlade blev det självklart att det ramlade ner någon burk till i korgen. Det var extra pris på dom så vi passade på att även låta några andra smaker ramla med hem för att provas. Kan säga så... för ja jag bara måste nalla lite av varje burk för att prova - helt underbart goda alla. Men den första är i en klass för sig *ler*

 

 

   

det här var precis det namnet säger - drömsill, dröm gott *ler*

 

 

dessa har också provats o dom går inte av för hackor dom heller...

 

   

 

 

 

Har ni inte provat dessa, gillar sill... så säger jag bara att då måste ni prova 

 

 

 

http://www.fiskexporten.se/Vart-sortiment/Sill_och_inlaggningar/4

Av Svensson Svensson - 18 december 2017 19:23

Nu när jag inte kan baka, eller laga mat annat än i micro o kokplatta.... - ingen ugn....  så jag försöker hitta andra sätt. Läsa o skriva är något jag använt mig av förr men det går ju inte just nu, men det finns annat också. 

 

Jag ser mig inte som direkt kreativ eller duktig. Men det är skoj att göra saker med händerna - det är avkopplande att skapa. Att försöka få tankar, idéer till något "verkligt".

 

 

 

 

 

En väninna - Pia, "Pysslan", visade mig rosor hon gjort som bordsdekorationer till sin mammas 80-års kalas. Helt otroligt vackert o jag ville prova. Så idag letade jag upp rött kartongpapper för att prova - en blev inte nöjd, men nu har jag provat - o det var skoj, så jag kommer försöka göra flera i olika tjocklek på pappret för att se vad som är bäst, vad som ger snyggast resultat. 

 

Pia har även sänt mig ett julpaket med lite mer pyssel att prova - "nålfiltning". Det här ska bli intressant *ler* se hur många hål jag kommer göra i mina fingrar ... Jag tror aldrig att jag kommer klara av att göra så fina saker som jag ser på nätet, på youtube. Men det ser skoj ut o jag kommer helt klart prova göra något olika små saker för att lära mig tekniken o materialet.

 

 

 

 

   

 

 

 

Vill ha en gravyr-penna igen för att kunna gravera - den är nämligen väl nerpackad i någon låda i ett vindsförråd. Men gravera är något jag verkligen gillar att göra o måste komma igång med, öva o öva. Det är ju bara övning som ger färdighet.

 

 

Av Svensson Svensson - 16 december 2017 03:25

Det här med att totalt få stopp i något man annars älskar att göra, som gör att man blir glad, som bara flyter på... 

Så har jag det nu, så har jag haft det ett bra tag nu. Jag vill... åhh så jag vill... - läsa för det ger mig en sådan avkoppling, det är normalt bland det bästa jag vet. jag har läst böcker så länge jag har kunnat läsa - det har gått ganska fort för mig att läsa o jag fastnar ofta i boken så att tiden flyger iväg - *hoppsan är klockan redan...* 

Men nu - det går inte - jag har ingen koncentrationsförmåga att läsa, något ord sen är det kört. Jag kan läsa om meningar flera gånger o ändå går det inte in... spelar ingen roll om det är fakta, romaner, deckare... 

 

Samma sak med att skriva - jag älskar att skriva, det flyter ofta på, orden kommer av sig själv. Ofta får jag hejda mig själv för att orden bara flyter på.

Jag skriver om ämnen jag o vänner samtalat om, saker som jag funderat på, om saker jag reagerar på, om drömmar, om planer... Men det spelar ingen roll, jag hittar inte ens orden i huvudet längre, det blir inte ens sammanhängande bra tankar av allt det som jag har i huvudet.

 

Om julen, om metoo, om vintern, om kryssningen jag gjorde med syrran o mina väninnor, om lilltussen, om boende, om kärlek, om drömmar, om.... ja jag har många tankar, åsikter o värderingar jag skriver om... men nu är det tvär stopp...

 

Har ni hamnat i sådan situation? Hur gör ni då???

 

 

Av Svensson Svensson - 3 december 2017 23:15



 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards