Direktlänk till inlägg 22 november 2017

En ledig vinterkväll i november

Av Svensson Svensson - 22 november 2017 01:37


 



*småskrattar* ja det gick inte att komma på någon bra rubrik ikväll så det fick blir en av den lite mer tråkiga varianten. Ja något är bättre än inget eller hur.

 

Ja det har varit den där lediga kvällen i månaden då vi samlar ihop oss o tränger ihop oss med alla andra som har turen att få plats för att vara med o tävla i MusikQuiz. Det är lika trevlig varje gång, även om det är trångt, men det hör liksom till på något sätt.

 

Ikväll var vi 4 i laget, vi fick lite behövlig förstärkning av en kollegas pappa. Och det är skoj när man är flera som kan hjälpa till. Och det var verkligen så att vi alla kunde lite olika saker. Måste också lite förvånat säga att jag ibland får rätt på saker jag egentligen inte känner igen – men jag känner igen rösten på artisten. Det sker kanske 1 gång per gång *ler* -men det ska nu veta att det är mycket för mig som inte alls är så speciellt bra på det här med vilken artist det är, eller för den delen även låtens titel. Jag bara trallar med o känner igen låten i sig… Den här gången så var det så att jag också kunde tralla med i dom flesta låtarna – o det gillar jag.

 

Kommer på när jag sitter här o småmyser med massor av stearinljus runt mig, det fattades en fråga ikväll  - eller missade jag den så totalt?? Näää kan jag väl inte ha gjort? En fråga med låtar från en ung herres spotifylista. Den brukar vara lite lagom klurig.
Men vi är nöjda med vår prestation ikväll – vi fick ju mer än hälften av poängen *ler*

 

Lugna Favoriter hörs lite lagom lågt i bakgrunden – måste ju lyssna på mig nu inför säsongsavslutningen – julmusik. Ja jag har redan börjat lyssna,  jag håller med min stora dotter att man faktiskt blir glad julmusik… just nu är det ”White Christmas” och jag sjunger med (nej inte högt, mer inne i mitt huvud) I dreaming of a white christmas, with every christmas card I write – åhhh vad jag älskar den låten… Och kommer på att det är dags att titta på vem jag ska sända julkort till i år, kanske vara ute lite i tid o göra ett eget personligt kort. Vi är ju inte ens inne i december än, så jag hinner – åh andra sidan har jag ännu inte lyckats med det konststycket, tiden springer alltid iväg för fort o det är för sent. Det blir att köpa en bunt kort för att sända – jag är lite gammaldags i detta – dom närmaste SKA ha ett julkort med snigelpost.

 

Tacobuffé är ju aldrig fel, det är sånt som slinker ner för alla tror jag – det enda jag saknade ikväll var jalapenos… jag gillar lite hetta *ler*. Det är synd man inte har ”doggybag” med för det är så gott o jag hade gärna haft lite till nattmat denna natt.
Nästa gång, säsongsavslutningen, gång nr 30 – är en del att ”fira” den gången – kommer det säkert bli som förra året o som det kanske sig bör – vara en julbuffé – det var ända julbordet jag åt förra året o det lutar åt att det blir så även i år.

 

 

 

 

 

 

Egentligen är det lite skoj att sitta på musikquiz, med massor av musik just den dagen som är den dagen som firas som ”Musikfri dag” sedan 2005. Den här dagen grundades av den förre KLF-musikern Bill Drummond. Bill tyckte att vi inte längre uppskattar musiken på samma sätt som förr, vi bryr oss inte, musik finns överallt o den tas för given. Hans idé bakom den här dagen - Musikfri dag, som alltid infaller 21 november – är att om vi inte lyssnar på musik på en hel dag kanske kommer på hur tomt det är utan den, hur mycket glädje den ger oss alla o att vi då tänker mer på dom artister som skapar musik för oss att njuta av.
Inte en helt fel tanke i sig faktiskt – det finns lite för mycket vi människor inte uppskattar som vi borde, vi tar det för givet.

 

Sen ska jag erkänna att jag har ingen som helst aning om vem denna Bill Drummond är eller bandet KLF. Så jag pausar Lugna Favoriter o julsånger för att kika in på youtube i se/höra vad det är för musik KLF gjort.
Hmmmm – om vi säger såhär, jag tror jag förstår varför jag inte visste vad det var för något *ler*… kommer inte heller utforska det mer heller.

 

 

Vi gick hem inatt – vi hämtade upp lilla tussen först som varit hos lilla dottern sen i måndags, hon måste ju få tillfälle att pussa o gulla lite med henne också. Och jag tänkte att hon får väl tassa på så länge som jag märker att hon orkar det – nästan 4 km är vad jag trodde, i snö, halt o kyla lite väl långt för tanten. Men se vad jag bedrog mig, hon knatade på i full fart o var till o med före mig när vi började närma oss hem. Väl hemma så var det fört kolla av läget o sen var det upp i sängen bland alla filtar. Men tro inte att det dög som vanligt att ligga vid fotändan i sin filt – no way… hon kryper så nära mig det bara går o ligger nu precis bakom mig nerbäddar med filtar o kuddar o sover så hårt så hårt. Får lyfta lite på filten för att ens se henne *ler*

 

 

 

 

 

 

Det var helt klart skönt att ta promenaden hem – det var inte för kallt o man blev inte för varm – det var vitt rent ljust o fint. Härlig tystnad o alla ljusen man kan se som sitter i träd o buskar – dom flesta är kvar sen tidigare jular. Man tar ju inte ner ljuspynt längre – det fungerar ju som trädgårdspynt även mörka sommarnätter.  Men det är lite extra när det ligger snö på mark o på grenarna o ger en underbar stämning.

 

 

 

 

Fattades bara en sak väl hemma – eller nej två saker för att det skulle vara en sån där perfekt vinterkväll…  det är…. *ler*…. 

 

 

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards