Alla inlägg under mars 2017

Av Svensson Svensson - 14 mars 2017 19:45

Efter mitt lunch/fika med lilla dottern - där vi fyllde i lite papper, samlade ihop, ska ta kopior för att sända in till tingsrätten - material inför rättegången som är efter hennes olycka med bussen. Det är en del bläddrande o skrivande, ringande för att det ska bli helt rätt...

 
 
 
 
 
Men det gav mig ialla fall lite inspiration att ta tag i det jag själv nu ska lämna in. Det ska ju samlas in, sammanfattas, det gamla (finns tack o lov en hel del av det kvar att använda, allt ska bara hittas :) ) o det nya - till ett bra “paket” att lämna in. Så när jag kom hem började jag stolpa upp saker i brevet som ska med, det är ju inte bara att lämna in “fakta” det ska med ett brev som förklarar också - lika bra börja stolpa upp saker som ska tas med, som ska omvandlas till ett kort men innehållsrikt lättläst brev, där allt kommer fram på ett bra sätt.
 
 
 
 
 
Se till att allt det blir rätt. så imorgon ska jag ringa några telsamtal för att få lite mer info om vad jag ska göra eller mer hur jag ska göra för att det ska bli rätt o resultat, beslutet blir som jag hoppas o vill.
 
 
 
 
Har ju lite lediga dagar nu så då kommer jag passa på att utnyttja tiden till just detta - få info om hur, samla ihop,skriva ihop... Förutom att jag ska promenera o absolut passa på att pokemona massor - gå gå gå *ler*.... man får passa på när det är ledigt

 

Av Svensson Svensson - 14 mars 2017 18:15

Ja idag är det som sagt Steak and BJ Day - bland annat - för det är även PI-dagen o mattematikens dag. Men helt ärligt så är inte dom två dagarna riktigt lika spännande att skriva om som att det är just Steak and BJ Day. Det är mera en skrattretande rubrik på dagen o lite smått chockerande att skriva om - tycker nog många - men det är sånt som drar... chockerande saker, sex osv... det är lustigt att alla läser o tittar men ingen vill sen riktigt erkänna att dom dras till dessa saker *ler*

 

 

 

 

Dagen kom tydligen till för att män kanske också kvinnor, för helt ärligt, en dag som passar mig med ... vem vill inte... ha en god köttbit *ler*.

Det ansågs att 14 feberuari, All Hjärtans Dag är mest för kvinnor, att kvinnor ska få en dag av lite extra romantik o kärlek. Så då startade man denna dag som lite motvikt, en dag för att ge männen exakt vad dom vill ha - en rejäl köttbit tillagad med konstens alla regler o sen då en BJ - som då står för "blowjob". 

 

      

 

 

Men det är inte så att männen ska få dagen bara sådär utan vidare vad jag förstår av hur dagen ska firas - nej det är män som på Alla Hjärtans Dag lyckas få sin kvinna att verkligen känna sig speciell, det är han som då sen hans kvinna ska en månad senare ge en helt egen speciell dag. Där han får känna sig speciell utan krav på honom.

 

Nu anser ju jag att speciella dagar är skoj - men dom här två dagarna kan man väl fira flera flera gånger på varje år??? Och inte alls så att det måste vara i just den här ordningen varje gång - att han får henne att känna sig speciell med romantik så får han tillbaka en annan dag - dagen efter *ler* Nej det går ju att göra åt andra hållet också, eller hur??

Så framför att man som par firar dessa dagar av att få varandra på olika sätt (kan vara på andra sätt också) flera flera gånger per år.... 

 

     

Av Svensson Svensson - 13 mars 2017 09:15

Men om det här är den riktiga mazarinens dag eller inte tvistas det om. För det är några som håller fast vid att den 10 januari är den rätta dagen - men vad gör det - denna godsak, som jag anser ett av dom godaste fikabröden som finns - den kan få flera dagar... o letar man vidare i bakverkets historia som kommer man fram till att det faktiskt funnits en dag till som historiker säger är det rätta datumet för att fira mazarinens dag, det är den 7 oktober. Men det datumet har ramlat bort o idag "slåss" man bara om 10 januari eller 13 mars. 

 

Som sagt för mig kan vi fira alla tre datumen *ler*. Den är så god så god ju. Man kan ju ta ett datum att fira originalet, ett datum fira med olika fyllningar o ett datum för andra former o toppingar.

 

 

 

 

Originalmazarin

ca 18 st

 

Mördeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk socker
  • 1/2 ägg

Fyllning:

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 1/2 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl väl avrunna hallon

Garnering:

  • 2 dl florsocker och lite vatten
  • Mazarinformar

Så här gör du:

 

60 minuter

 

Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.

 

Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.

 

Undertiden görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.

 

Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.

 

Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen

 

 

 

 

 

 

Nutellamazariner - visst ser dom goda o roliga ut? Med ätara formar o massa god nutellakräm.
Receptet hittar ni här - https://www.baka.se/recept/nutellamazariner

 

Fast jag kan säga såhär - som med alla andra bakverk - ex biskvier - så är det originalet som för mig är mazarin - dom andra är inte "riktiga" som denna med nutella - men det kan fortfarande vara minst lika gott o vem älskar inte nutella ???

 

Av Svensson Svensson - 12 mars 2017 05:54



 


Det var faktiskt ganska många år sedan jag såg den här stolen på bild för första gången. Jag blev genast förtjust i den o bara kände “den vill jag ha”. Den ser verkligen härlig ut på flera sätt.
 
   
 

Jag gillar formen, jag gillar den sensuella mjukheten men ändå en form av styrka som ialla fall jag ser när jag tittar på den. Ja, det är svårt ibland att förklara vad det är man känner, varför man blir förtjust i något, som i mitt fall denna stol. Men ska jag försöka, kanske någon förstår *ler* ...
Den inger ett intryck av stabilitet, av trygghet, i den är man trygg, säker. Den är stabil, hård, men samtidigt mjuk. Skinn är härligt att ta på, det är lent eller hur man ska kalla det. Sen ger formen en känsla av mjukhet på ett sensuellt sätt.
 
 
 
 
Det är en vacker möbel får både öga o sinnet, det är en prydnad för hemmet ;)
 
 
 
 
Så en sådan här, i mitt rum... vore inte alls så dumt, jag har utrymmet, det har jag. Sen så kommer det svåra - vilken färg gillar jag bäst, vilken färg är “min” på denna härliga stol. Det finns ju så många, tio färger, sen ska man ha med eller utan nitar, om nitar ska dom vara mässing eller silver *ler* ni ser svåra val.
 
   
 
 
Ja det är ju inget val jag står för just nu ialla fall... inte med den prislapp som den här stolen har - men mmmm, den är nog värd varje litet öre... men rätt... “placering”
 
   
 
 
Så jag fortsätter drömma om att den kommer stå i mitt hem... tillsammans med...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av Svensson Svensson - 10 mars 2017 15:15

Läser att en japansk studie visar att 30 gram mörk choklad varje dag kan göra hjärnan yngre. 

Studien visar att regelbunden konsumtion av choklad (kakao) gör att hjärnbarken växer. Det är den del av hjärnan som bland annat är kopplad till inlärning - och som brukar minska med åren. 

En god nyhet på flera sätt.

 

 

 

Visst låter väl det kanon bra *ler* - här ska ätas choklad, mörk choklad varje dag - fast 30 gram är ju tack och love inte jätte mycket.

 

 

 

Undrar om det kan räknas om man äter en god efterrätt med mörkchoklad *ler* näää antagligen inte. Men jag är grymt sugen på en chokladfondant - kan någon göra en perfekt sådan till mig??

 

 

Av Svensson Svensson - 8 mars 2017 21:47

 




Ja ibland undrar jag. Verkligen undrar om det är jämlikhet som kvinnor vill ha, eller att bara väga över vågskålen åt det andra hållet, få ta över ”makten” eller hur man ska säga.
 
Idag är det internationella kvinnodagen o det ska vi självklart fira – det är aldrig fel att ta speciella dagar då man hyllar, tänker efter… på vissa saker, situationer, personer osv. Man ska alltid vara medveten om saker, man ska alltid - varje dag – tänka på, komma ihåg… Men att ha en viss dag är inte fel – som Mors/Fars dag, Alla Hjärtans Dag…
 
Det är heller inte fel att ta upp o ta fram, för att kunna kämpa för att något ska ändras. Som att kvinnor känner sig osäkra, otrygga i vissa situationer. Men frågan är när jag märker hur det tas fram om det är jämlikhet man vill uppnå eller om det är bara att få allt att vippa över, att kvinnor ska ta makten – för det är ett tydligt budskap i allt just nu som gäller jämlikhet, eller det som sägs vara en kamp för jämlikhet, det många kallar feminism. Inte jag, jag är så långt ifrån det jag utläser i mycket som feminismen utstrålar.
 
 
 
 
Jag sitter igår på resan upp till Sandviken o läser ”Amelia” – den nya, hetare, smartare, roligare tidningen. Men blir faktiskt ganska ledsen. För igen så ser jag hur det inte är jämlikhet man är ute efter – nej det är att kvinnorna ska ”ta över” för kvinnor är så mycket bättre….
 
Jag vet att alla kvinnor försvarar sig o säger att ohhh nej så är det inte – det är jämlikhet vi vill ha… ändå så gör dom bort sig ganska ordentligt i sina reaktioner o uttalanden. Som en kommentar jag fått i diskussion om vad feminism står för – ” Jag tycker alltid det är dags för brudarna att visa var skåpet ska stå,…” tala om för mig var i det påståendet det finna jämlikhet? För mig skriker det ut ”nu fan ska vi ha makten för vi är såååå mycket bättre än männen”
 
Tillbaka till det jag reagerade på när jag läste ”Amelia”. Det är rätt att man ska kunna känna sig trygg ute vilken tid på dygnet som helst, inte bara om man är ute i grupp, utan även ensam. Fast idag hjälper det ju inte ens att vara två eller tre, har man otur så är inte ens det en trygghet. Det var ett kapitel i tidningen som heter ”Äg natten”, kvinnors trygghet, där rubriken är ”Vi kvinnor ska inte gömma oss” – håller helt med, men sen så kommer det en sida där männen får lite talan, där är rubriken ”Vi män har ett ansvar”. Visst jag är med, jag håller med – men om nu man samtidigt ska prata om jämlikhet.
 
Ja det har ju gått så långt att man inte ens kan säga han eller hon lägre utan det ska vara hen *ryser*, ändå när det kommer till jämliks prat så är det ändå prat i hon o han termer. Där han ska skämmas o ta ansvar, där hon ska ha sin rätt o få känna sig trygg.
 
Så tänker jag på alla ensamma killar jag kör hem på nätterna, som säger exakt samma sak som tjejerna – jag tar en taxi, känns inte tryggt att gå hem själv.
 
Vem står upp för alla killa som känner så? Dom glöms helt o hållet bort i feministiska snacket om jämlikhet – där det är vi tjejer ska, vi tjejer är bäst, nu tar vi makten…
 
 
 
 
I min värld OM man nu ska prata jämlikhet, om vi alla är lika värda o ska ha samma rättigeter o ses på samma sätt så ska vi sluta prata på det sättet att det är kvinnor som ska ta makten – att det är kvinnor som ska känna trygghet. Nej då ska man prata i termer att ALLA ska kunna gå ut oavsett tid på dygnet o känna sig trygga, att det är personer som ser alla människor som individer som har rättigheter o inte som ett kön, alltså inte ens lägga över allt på att kvinnor nu ska ta över…
 
För ja många tjejer är otrygga, många tjejer känner skuld över sin sexuallitet – att visa den, leva ut den, många kvinnor känner att dom får kämpa mer för att ha en kärriär osv. Men är det verkligen bara tjejer/kvinnor som tycker o känner såhär? Nej det är ju inte det, det finns lika många killar som har exakt samma känsla. Så om vi ska tänka o prata i termer jämlikhet kanske vi ska se till alla som känner sig otrygga att gå ut på kvällen/natten som ett exempel. Kanske det är dags att vägra använda sig av tjejer o killar utan prata om personer, människor – att det är inte könet utan det är individer som agerar fel o gör det otryggt för så många andra. Visst det ofta killar enstaka eller i gäng som gör att tjejer känner sig otrygga - men just dessa killar får faktiskt även ensamma killar att känna samma otrygghetskänsla.
 
Det finns även situationer där killar känner sig överkörda o tjejerna bara ska ha sin vilja igenom… o mycket av det bottnar i att det talas om jämlikhet i termer av – nu ska vi tjejer/kvinnor ta makten: Vaddå makten??? Varför ska man ens prata o den termen???
 
Jag har en väninna som jobbar i en butik med försäljning av ”vuxenleksaker” hon har sedan länge uppmärksammat just det här att killar faktiskt glöms bort i kampen för tjejers rätt att vara sig själva, känna sig trygga – här är det i det sexuella. Men även om det är lite olika områden av livet så är det i sak samma. Det är att nu ska vi tjejer ha det vi missat… - Det ÄR inte jämlikhet.
 
Just det min väninna märkt är efter filmerna 50 Shadows… hur tjejerna styr o ställer o talar om för killarna som går efter o ser väldigt obekväma o osäkra ut – att det där ska vi ha o det där ska du göra… Ja exakt – tjejer säger till killen ”det där ska du göra, så ska du göra… ” var finns jämlikheten här, var finns tanken på hur killen mår i detta…
 
Vi glömmer eller jag ska säga att i allt prat ur feministisk vinkel så glöms det bort att många killar/män kan känna sig tvingade in i en roll dom inte alls känner sig bekväma i… att dom heller inte får visa sig ”svaga, rädda, osäkra”… Vem står upp för dessa killar? Vem tänker på deras rätt??
 
 
 
 
Så för mig som ser människan, som ser individen oavsett kön, nationalitet, sexualitet osv så blir jag bara ledsen att se hur tjejer ramlar i en fälla dom själva gillrat – att inte se individer, personer utan se könen lika påtagligt som männen – det känns, ja ni kan skrika o säga att så är det inte, men så känner jag – mer ett korståg att ge igen, visa vad kvinnor kan, hur mycket bättre kvinnor är.
 
Helt glöms det bort att det finns även kvinnor med makt som trycker ner både andra kvinnor o män, liksom det finns mängder av killar som har samma nedtryckta känsla, osäkerhetskänsla att klara av saker, utan att behöva kämpa o bevisa, eller otrygga att gå ute ensamma på kvällen/natten.
 
Så vill man ha jämlikhet, vill man kämpa för att alla är lika värda – sluta prata i termer män o kvinnor – visa att ni menar det där med ”hen” alla är lika värda – jämlikhet… Jag körde en yngre tjej en lite länger träcka för någon vecka sedan, hon sa en bra sak o det är att kvinnor är så fast i sitt sätt att se på det hela – jämlikhet o feminism, att vi inte ser när vi faller på eget grepp. Att vi anklagar killar för att göra på ett visst sätt o i samma mening gör vi exakt samma sak, men då åt andra hållet. Och rättfärdigar det hela med att nu är det vår tur att ta makten, bestämma, visa var skåpet ska stå osv…
 
Jag tror på jämlikhet – men jag är humanist – jag ser individer när det kommer till det här med att alla är lika värda. Men samtidigt så älska jag att få vara kvinna, feminin o jag älskar män, manligheten o att vi är olika, att vi kompletterar varandra att vi är olika… Jag är gärna kvinna i förhållandet o har gärna en man som partner…. Med våra olika ”roller”. För jag ser inte att det i sig ska behöva störa kampen om jämlikhet, att alla är lika värda.
 
 

Av Svensson Svensson - 5 mars 2017 18:43

ger tillbaka med god ränta till rätt....

 

 

 

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards