Direktlänk till inlägg 31 mars 2017

Har ni tänkt på en sak?

Av Svensson Svensson - 31 mars 2017 06:42

Jag gjorde, på min morgonpromenad. Ja jag var ut en sväng o traskade runt kl 5. Det var riktigt skönt, inte kallt o nästan folktomt, bara några få bilar som började röra på sig.
 
 
 
 
Jo det här med nya mynten, att det “tjatas” om hur viktigt det är att hinna byta in sina gamla sparade mynt innan dom slutar gälla 30 juni. Man har alltså 2 månader på sig nu att byta in dom. Det kan ses som lång tid, eller kort för tiden går fortare än man tror. Speciellt när man tänker - gör det imorgon, jag hinner... *poff* så var datumet förbi.
 
   
 
 
 
Jag hörde härom dagen på radio det här med att det fanns otroliga mängder gamla mynt fortfarande ute - det var en otroligt stor summa - o att det var dags att se till att leta upp gamla mynt i gömmorna o byta in dom. Håller med där med - lika bra få det gjort så att man inte sitter där med en fullproppad stor spargris med gamla mynt som sen är ogiltiga.
 
Det står på flera ställen - bland annat i butiker - att dom inte kan ta emot hur många gamla mynt som helst - så att det är reglerat till, tror det var 25 st mynt per köptillfälle. Förstår det med, att butikerna inte kan vara ett ställe där man växlar in gamla mynt mot nya. MEN sålänge som dom gamla mynten gäller så anser inte jag att butikerna kan nobba någon att betala med dom - hur många mynt det än må vara man sen betalar med. Vill man stå där i kassan o räkna - eller varit smart o lagt ner alla mynten i rör, så det är lätt att se hur mycket det är o lätt för den i kassan att räkna in pengarna. Så ska man kunna betala med mynten sålänge dom gäller, det kan inte vara något maxantal - det är fortfarande pengar o butiken lämnar dom ju bara sen vidare.
 
En annan sak eller det jag mest blir full i skratt åt när jag hör är just det här med “byta in” att vi måste byta in, för att få bort dom gamla mynten - ja visst, byter gärna in. Men att byta in, att få bort dom gamla mynten o mer o mer göra så att det bara finns nya mynt ute betyder att man just är tvungen att ta bort dom gamla, byta ut dom mot nya. Vilket inte sker - för då skulle man inte få tillbaka gamla mynt när man handlar. Men det får man. Kanske det är dags nu när det är ca 2 mån kvar att inte lämna tillbaka gamla mynten utan att det är enbart nya mynt som ges tillaka - för det är det enda sättet jag ser det som att man faktiskt “byter”. Som det är nu så får man fler gamla mynt tillbaka än nya.
 
 
Ja jag har tänkt lite på det, vad får jag tillbaka när jag handlar. Jag retade mig på dom nya mynten ordentligt i början - svårt att lära om, man hittade varje valör på mynten lätt, man vet hur dom ser ut i plånboken, stora,små, räffliga kanter osv... Nu får man lära om. Även om jag inte är någon fan av förändringar o gnäller ofta ganska ordentligt när sånt sker så lär jag mig ganska fort det nya. Då det matas på att man ska byta in - få bort dom gamla mynten så försöker jag verkligen betala med just dom gamla. Betalar mer nu med exakt summa *ler* för att bli av med mynten. Annars tar jag gärna en sedel, får lite mynt att slänga ner i min sparburk.
 
 
 
 
 
Nu ska jag ta en lässtund - innan jag börjar dagen. Påbörjade att läsa böcker som Klas Hallberg skrivit - det är 3 st i serien “Hångla mer!”. Första boken heter just också “Hångla mer!” - En bok om att ge sig hän.
 
 
 
 
 
 
Har inte kommit så långt i boken än att jag ska yttra mig om vad jag tycker om den, men den är lättläst såhär långt, o jag drar på smilebanden en hel del *ler*. Det är nog rätt det där som också står på framsidan - en välriktad spar i baken... vilket vi alla då o då behöver för att ta oss över vissa trösklar, göra val för att inte stå o stampa på en punkt där vi inte mår så bra, utan vi puffas framåt så att vi börjar leva ett liv vi vill, på det sätt som gör oss lyckliga o välmående. Ofta har jag märkt att anledningen till att vi människor inte gör det - tar det där steget över tröskeln in genom den nya dörren som står på glänt, är för att rädslor av olika slag finns där o hindrar oss...
 
Rädslor för vad som kommer att ske, kommer jag klara det, hur blir det, kommer någon att bli berörd o reagerar på fel sätt, gör jag rätt... Svaren på dom är att vad som kommer att ske är upp till en själv, kommer man klara det - oh ja om man verkligen vill, hur blir det - ofta så bra att man står där o ställer sig frågan “varför gjorde jag det inte tidigare?”. Om någon kommer bli berörd o reagera - ja antagligen inte bara en, men alla på olika sätt o även om det först kan bli en negativ reaktion så i slutändan brukar allt bli just bra, bättre. För man står inte där vid den där tröskeln utan anledning...
 
Beskrivande text av boken - som är kort men talande.
Den här boken handlar om att våga. Att våga släppa in livet i livet och söka det opraktiska i tillvaron. Ärligt talat. Vem vill sitta och titta tillbaka på sitt liv en dag och tänka: jag levde ett “praktiskt” liv?
 
 
 
 
 
Och förutom då att boken har den titeln så... ja tack jag vill....
Ja, hångla mer!

 
 
Ingen bild

Cina

31 mars 2017 07:39

Jag gillar inte dom nya mynten.
Är det en ny 10-krona också? Den har jag inte sett.

Ha en bra fredag :)

Svensson Svensson

31 mars 2017 20:42

Inte jag heller - vet inte ens om den ska komma som ny

Detsamma :)

 
Ingen bild

Mia

31 mars 2017 10:01

Jag är delad angående de nya mynten, det känns ovant, men samtidigt är vikten så mycket lättare, mynten i lättare material och mindre. Så på så sätt är det bättre.

Trevlig helg

Svensson Svensson

31 mars 2017 20:42

Ja dom är lättare, dom märks knappt - 1-kronan är fjuttig :)

Detsamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards