Direktlänk till inlägg 16 mars 2017

Jag har inte gjort något alls

Av Svensson Svensson - 16 mars 2017 22:52

 

Det var mitt svar när en vän lite tidigare frågade mig vad jag hittat på idag, ledig som jag är. Svaret, ”jag har inte gjort något alls” kom direkt. För av någon anledning känns det inte som om jag gjort något.
Så fortsätter vi prata… så säger h*n, ”vaddå inte gjort något, du har ialla fall inte direkt latat dig”

 

Näää jag kanske inte har gjort det – men ändå känns det som om det är just det jag gjort – latat mig o inte gjort något alls. Jag vet inte varför det känns så, för att det inte är något speciellt eller annorlunda utan mer det som hör till vardagen? Det kan nog stämma till viss del, men inte allt för jag har gjort saker idag som inte direkt är det jag gör vardagligt. Så…. Ja det är väl bra att det känns så, vore ju inte lika skoj om jag kände mig stressad o att dagen inte räckt till, att jag inget fått gjort o ändå känner jag som om jag gjort massor…

 

 

 

 

Jag har dammat – det är ett måste stup i kvarten när man dumt nog valt svarta möbler…. Sen har jag pysslat lite med mina blommor, vattnar, tagit bort döda blad o konstaterat att en orkidé fått ull löss o ska slängas, den är bara så fin så det känns – men den åker ut… sen är det en annan orkidé som gett upp o den går inte att rädda *snyft*… Men det roliga är att jag såg knoppar, flera stycken, på min cerisrosa mandeville. Så otroligt glad att den klarade av att flytta in från att ha varit uteblomma… den var ganska liten när jag fick den, o har fortsatt att växa på sig även inomhus över vintern. Och sen solen tittar ner på den något timme här o där så har den satt mer fart, nu är det som sagt till o med små knoppar som syns här o där.

 

Jag har också hunnit med att göra lite till på mitt ”insamlande” av material som ska sändas in…  det ska nog gå att få ihop det så att resultatet blir som jag vill *ler*.

 

 

 

 

Jag har plockat runt i några flera kartonger från vindsförrådet – så jag till slut har bara det som ska sparas där – slängas ska bort o in i lägenheten ska vara där det ska… Men för det sista behövs det lite mer fixat på förvaringsfronten…. Tittat lite på skjutdörrar att sätta upp i hallen o ha lite olika förvaring bakom … tror det kan bli riktigt bra.
Vita dörrar, spegel eller…. Ja det finns många snygga varianter att välja mellan.

 

Sen efter samtal med ”någon” som tyckte att jag skulle skaffa mig någon ny hobby eller varför inte träna mer som skaffa en cykel o ut o cykla, när jag nu går ner i tid till heltid… o får massor o massor av timmar över varje månad… det är några timmar som ska slösar bort på något… förhoppningsvis på ett nyttigt sätt. Så jag kikar för att hitta en prisvärd cykel – jag kikar på borr som ska vara lite mer hållbara, för mitt graverande o jag tittar på lite andra smått o gott saker för att vara lite kreativ, få utlopp för lite av saker som far i huvudet på ett kreativt sätt.

 

 

 

 

Men för att göra något lite mer nytta av tiden, förena lite nöje med nytta så har jag nu inte bara tittat på högskolekurser att ta – jag har faktiskt till o med hittat några som jag sökt. Det blev en lite hög av sökta kurser som sommarkurser. Men där tror jag inte att jag kommer att komma in – det är sen intagningstidpunkt, det är mest att jag kommer med om någon hoppar av. Dom kurser jag sökt till sommaren är mest för att komma igång att studera igen.
Men jag har också, då ansökningarna till höstens högskolekurser öppnades igår, letat upp några intressanta kurser som jag sökt. Japp, allt är sökt o klart, nu bara vänta o se om jag kommer in.
Allt är på distans, så jag kommer att få visa min disciplin att plugga själv *ler* - vilket jag vet att jag kan. Ska blir skoj faktiskt att komma igång. Ta några kurser framåt – en per termin eller så. Och nu när jag får tid över så varför inte?

 

 

 

 

Sen har jag hunnit gå iväg en sväng till Coop, gick en liten liten omväg, en stund med min kettlebell o min dans – ja jag kallar det så *ler* -oj oj jag har ju rört på mig idag… sen har jag då haft trevliga samtal på telefonen också *ler*… o jag har även hunnit med en kort ”träff” (ja eller vad man ska kalla det) o fick en kram.

 

 

 

 

Ja sen har jag ”blivit tvingad” att ändra på min sms-signal. Jo för ”någon” envisas med att sända sms – för att inte störa om jag somnat, fast jag sagt RING – jag vill ju vakna. Om jag gör något eller vilar så hör jag inte min sms-signal, det bara piper till lite försynt. Men ringer man så hör jag – jag har ju också olika signaler till olika personer – perfekt då vet jag direkt när jag hör signalen om jag vill svara eller inte *blink* nääää inte riktigt så. Det är mer att jag då vet t ex när jag jobbar – att jag ska svara – för vxl har en egen signal, mina barn har en signal… ”någon” har sin signal… vilket också gör att om jag halvvilar så bryr jag mig inte om andra signaler än dom där jag vill svara – som när ”någon” ringer eller det är nog bara då… och mina barn… och….
Men som sagt – nu är sms-ljudet bytt. Så jag har blivit skiträdd varje gång det kommit ett sms idag – jag känner ju inte igen ljudet *ler* - men låter gör det ialla fall…

 

 

Som sagt jag har inte gjort något speciellt idag, jag har ju varit ledig *ler*

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards