Direktlänk till inlägg 25 februari 2017

Sex och hälsovinster

Av Svensson Svensson - 25 februari 2017 10:18


Finns det något mer härligt att vara kär, att älska någon o vara älskad tillbaka??? Nej *ler*

Det finns vissa som säger att det bästa av allt är att bli/vara förälskad, den där rusiga känslan som finns i början när man träffar någon. Dom här personerna stannar aldrig kvar i förhållanden, antingen så vet dom inte hur det är att älska o älskas, eller så kan dom inte ha den känslan - utan dom tror att det där pirriga som känns då när man träffar någon ny, lär känna varandra. Men den känslan försvinner när nyhetens behag försvunnit. Då tror dom att kärleken är borta o avslutar förhållandet för att leta efter ett nytt rus.

 

 

 

 

Medan andra - jag t ex o många flera - vet att det där första ruset är härligt på ett sätt, men kommer inte i närheten av det som kommer sen - när man inte bara är förälskad utan kär, när man älskar o älskas. Det är ett helt annat rus, det är en djupare, härligare känsla som inte går att beskriva - det är värme, trygghet, glädje, passion o en cocktail av lyxigaste sorten. Bara dom bästa råvarorna blandas i... det är något alla är värda att få uppleva minst en gång i sitt liv.

 

När man sen tar det vidare i delar o tittar på pusselbiten sex - så finns det mängder av forskning som säger att sex, närhet är bra, det fördjupar o håller ihop förhållanden, det gör att man mår bra - OHH JA. Jag bara håller med... sex är skönt, sex är bra, sex är något som får en att må bra - men jag tror inte att det är sexet i sig, sex alena - sex utan känslor. Jag tror att det är sex i just en relation som flödar över av kärlek som ger dom här hälsovinsterna man pratar om som kommer av sex. Bra sex, sex men känslor. Ialla fall så tror jag att det måste vara så otroligt mycket bättre än annan sex... För jag tror att det inte bara är sexet i sig, utan det är även närheten, det där intima som man bara kan få, ge när det är känslor med.

Men det är jag, det är min tro... eller det är min egen erfarenhet, det är så jag mår som bäst.

 

Här är några punkter som visar just det här med vilka hälsovinter man får av sex.

 


 

1. Starkare hjärta  

De djupa andetagen under ett hett samlag får din kropp att slappna av och syresätta ditt blod. Det är bra för hjärtat. Det är även hormonerna oxytocin och DHEA, som friges under en orgasm och kan förebygga hjärtproblem.

 

 

   

2. Mindre huvudvärk 

Om du lider av huvudvärk eller migrän, kan sex kanske lindra det onda. I en amerikansk migränstudie upplevde hälften av försökspersonerna i varje fall att huvudvärken minskade efter samlag.

 

 

   

3. Mindre stress och stabilt blodtryck 

Sex friger ämnen som har en lugnande effekt och därmed kan dämpa stress. Det påverkar samtidigt ditt blodtryck positivt och hjälper dig att behålla lugnet i stressade situationer. Till exempel har ett undersökning visat att en grupp föredragshållare inte var så fysiskt pressade efter att de hade haft sex.

 

 

   

4. Bättre humör 

Sex friger endorfiner och andra lyckohormoner och den positiva effekten kan vara länge. Försök har visat att kvinnor är gladare efter sex eller kärleksfull beröring – inte bara precis efteråt men även dagen efter.

 

 

   

5. Förbränner kalorier 

Ett skönt samlag gör dig svettig och utmattad – precis som efter träning. Och det kan det faktiskt liknas vid, för i genomsnitt förbränner du 150 kalorier med en halvtimmes sex.

 

 

 

6. Skyddar mot cancer 

Sexhormonet oxytocin har många goda egenskaper, men en av de viktigaste är nog ändå att det verkar kunna skydda mot bröstcancer. Det finns åtminstone undersökningar som pekar på att regelbundet sex har en förbyggande effekt när det gäller cancer.

 

 

 

 
 
Annie

Annie

25 februari 2017 16:52

Jag gillar dina härliga inlägg :)
Härligt detta med *ler* ;)

Sv: så kul att höra, det glädjer mig ska du veta<3

Jobba lugnt i helgen :)

Kramar<3

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Svensson Svensson

8 mars 2017 13:32

Tackar *ler* Skoj att ialla fall någon uppskattar det jag skriver.

Kramar

 
Ingen bild

Jan Forslund

8 mars 2017 20:33

Du har så rätt så, det med andningen omtalas i tantra oxå. 😊

Svensson Svensson

9 mars 2017 12:10

Tantra är ett stort område, det finns mycket mer än det jag tog upp, som vikten av andningen. Sen finns det också olika läror inom tantran...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

ner över mig - jag vill göra det, jag vill ha så, det där var snyggt, hur ska jag göra om det där mer personligt o "jag"...    Det är verkligen skoj att låta kreativiteten flöda, ta in idéer spotta ut dom i massor, ändra, vända vrida, hitta nya l...

Av Svensson Svensson - 2 december 2019 21:00

https://www.youtube.com/watch?v=LfBDvQvkjgM https://www.youtube.com/watch?v=DoZ19QmNQy4 ...

Av Svensson Svensson - 2 december 2018 21:01


     

Av Svensson Svensson - 8 november 2018 15:45


       

Presentation


Här är en kvinna som tänker o funderar om allt eller inget o allt däremellan.

Försöker hitta det positiva i allt som sker.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Länkar

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

RSS


Skapa flashcards